2024. feb 10.

Új hang az éterben, tavaszi változások a TV2-n - ez történt a héten

írta: Kólinger Zsombor
Új hang az éterben, tavaszi változások a TV2-n - ez történt a héten

Eltelt ismét egy hét, lássuk a hét tévés-rádiós híreit.balazsek_2024.jpg

Megnevezték az RTL-es BL meccsek egyik kommentátorát

2024 őszétől az MTVA helyett az RTL közvetíti a Bajnokok Ligája-mérkőzéseket, a csatorna szerezte meg a keddi és szerdai meccsnap első választási jogát, illetve az úgynevezett B csomag digitális jogát. A mérkőzéseket legfőképp az RTL+ online platformon lehet követni, azonban lesznek televízióban látható közvetítések is.

Az egyik közvetítő - ahogy a csütörtök esti Fókuszból kiderült - Gundel Takács Gábor, aki egyébként idén vezet először kvízműsort az RTL képernyőjén, ami jövő héten indul. 

Kiderült, ki foglalja el Vadon Jani székét

Decemberben derült ki, miszerint 15 év után Vadon Jani távozik a Rádió 1 reggeli műsorából. Az ünnepi szünetet követően, január elején elindult egy casting, mely során többeket is meghallgattak, férfiakat és nőket is vegyesen majd' egy hónapon keresztül. A meghallgatások múlt héten véget értek, ezen a héten pedig csütörtök estig lehetett szavazni a jelöltekre, akik között Alekosz neve is ott szerepelt.

Ezt a magas labdát lecsapva Balázsék péntek reggel megtréfálták a hallgatókat, előbb Fekete Pákóval, majd sokak megdöbbenésére Alekosszal, akit a szavazás nyertesének kiáltottak ki. Nagyjából három perccel később felfedték a győztes személyét, aki nem más lett, mint Ráskó Eszter.  A humorista ennek ellenére nem minden adásban lesz hallható, a stáb tagját képező Svraka-Gévai Júliával felváltva lesz hallható a műsorban.

Indul a Dal 2024

Február 10-én indul a Dal idei szezonja a Duna TV-n, amiben a zsűri és a nézők közösen választják meg az év magyar dalát. A zsűritagok személyében is lesz változás, Mező Misi helyett Németh Alajos "Lojzi", Wolf Kati helyett Szandi értékeli a versenydalokat. A műsorvezetők idén is Fodor Imre és Rókusfalvy Lili lesznek. 

A Dal nyertese később, az ősz folyamán a berlini a Hansa Studiosban rögzítheti a nyertes dalt és 7 másik dalt tartalmazó új albumát.

Nem lesz tavasszal Sztárban Sztár

Sok év után, idén - legalább is - tavasszal elmarad a TV2 egyik showműsora, a Sztárban Sztár, a Blikk információi szerint ugyanis a csatorna kifogyott a celebekből, azaz nem tudnak kellő számban szereplőket találni egy új évadhoz. Fontosnak tartják a színes felhozatalt, meglepő személyektől kezdve kiemelt nevekig, azonban ezek közül alig van olyan, aki még ne szerepelt volna a műsorban, ami helyett az újonnan induló Next Topmodel Hungary lesz látható.

A Sztárban Sztár zsűritagjai ettől függetlenül így vagy úgy, de láthatók lesznek a TV2-n. Tóth Andi a Hazatalálsz új évadában, Lékai-Kiss Ramóna a csatorna új vetélkedőjében, a Jelszóban, Papp Szabi és Kökény Attila a Mutasd a hangod!-ban, Marics Peti pedig a Zsákbamacska egyik új műsorvezetőjeként tűnik majd fel a képernyőn.

sztarbansztar_1.jpg

Képek forrása: Balázsék Facebook-oldala, TV2 Csoport

Szólj hozzá

hírek hírösszefoglaló BL Duna TV TV2 RTL A Dal Sztárban sztár Gundel-Takács Gábor Hírek a hétvégére Next topmodell