2018. már 25.

Barátok közt extrák

írta: FoA
Barátok közt extrák

A nagy sikerre való tekintettel új néven folytatódik a "20 éves a Barátok közt" rovat. A rovat egyáltalán nem változik, továbbra is extra tartalmakkal készülünk. Sőt, ráadásul nem töröljük az eddig feltett tartalmakat, azok továbbra is elérhetők lesznek.

-----------------------------------------------------------

Az utóbbi 22 év főcímei

Ma este 20:05 perctől új főcímmel, és új képi világgal folytatódik a Barátok közt, amellyel ma már foglalkoztunk ebben a cikkben, ahol segítséget nyújtottunk azoknak, akik az utóbbi időben nem tudták nézni a sorozatot. Most viszont inkább a főcímekkel fogunk foglalkozni, alább megnézzük, melyek voltak a legnagyobb főcímváltások a sorozat történetében.

1. 1998-2000

A sorozat első főcíme a kornak megfelelően modern volt, mint hangzásában, mint képi világában.

2. 2000-2001

A sorozat második főcíme inkább csak képi világában változott, valószínűleg a főcím a szereplők vándorlása miatt lett aktuális 2000-ben(ekkor már nem játszott a sorozatban Juhász Gabi, új szereplőként pedig bekerült Balassa Imre, vagyis Imi, illetve Bartha Zsolt, aki már a negyedik résztől játssza a sorozat egyik rosszfiúját)

3. 2001-2007

A 2001-es változat meghatározta az utóbbi majdnem 20 év főcímeit, ugyanis ettől kezdve énekli Som Krisztián és Szatmári Orsi a főcímdalt(egyébként mindaddig Tisza Bea énekelte). A képi világ is változott, ez alább megtekinthető

Megjegyzés: Ez a változat is sokat módosult, ez leginkább a szereplők miatt történt(sokan jöttek, sokan mentek)

4. 2007-2009

Az utolsó nagy változás a sorozatban jó tíz évre ez volt. Nemcsak a főcím, a részeket felvezető spot, és a végefőcím is teljesen megújult 2007-ben, amelyet az új évaddal együtt vezettek be ősszel.

5. 2011 (16:9)

Néhány főcím kihagyás után a következő újító a 2011-es volt, ami nemcsak a főcímet, de a teljes képi világot is magával rántotta. Ekkor állt át ugyanis az RTL klub a 16:9-es képarányra, amely egyébként a Barátok köztöt is nagyban érintette, például azért, mert teljesen új kamerarendszert kellett bevezetni a sorozatba.

6. 2017-2018

A következő nagy változás a képi világban történt, 2017 januárjában, ami a sorozat eddigi utolsó nagy újítása volt, egészen máig.

7. 2020 - 

A 2019-ben kissé elrontott képi világ után(ez nemcsak az én véleményem, sokaknak azóta sem tetszik az új képi világ) ma este ismét újít a Barátok közt, ami a kisebb változtatások mellett az utóbbi 19 év egyik legnagyobb változása lesz. Részben új hangi, és teljesen megújult képi világ, és hogy milyen főcím is cseng majd fel ma este 8-kor? Alább megtekinthető.

 Ma este tehát új főcím, és új izgalmak, 20:05-től Barátok közt!

A videók az RTL klub tulajdonát képezik!

-----------------------------------------------------------

Megvan a nagy visszatérő?

Hetekkel ezelőtt a ReklámInvázió már foglalkozott azzal, hogy ki is lehet a nagy visszatérő a Mátyás Király térre. Találgatásaink végén arra jutottunk, hogy a legvalószínűbb az lenne, ha Berényi Claudia térne vissza a sorozatba. Aztán a múlt héten kiderült, hogy igaz, csak néhány jelenet erejéig, de visszatér Magdi anyus is a sorozatba. Cikkünk apropóját az adja, hogy a visszatérőre utaló jeleket véltünk feltételezni különböző helyeken. Hogy mik is pontosan ezek?

Berényi Claudia öt éve, 2014-ben távozott a sorozatból. A történet jelenlegi állása alapján továbbra is az Ő visszatérése a legesélyesebb. Most több, erre utaló nyomot is találtunk.

Az első nyom az RTL Magyarország megújult weboldalán található, ahol már a Barátok közt szereplői közt tüntetik fel Ábrahám Editet, azaz Claudiát. Ám a karaktere leírásából biztosan nem derül ki az,(érthető okokból) hogy visszatér-e a sorozatba.

image_bd0b582b1e0c89f0a3c94fd0acc5.jpg

Fotó:RTL klub

A másik nyom pedig a sorozat október 4-ei részének leírása. Ebben ugyanis az áll, hogy egy nagy visszatérő alaposan felkavarja majd az amúgy sem unalmas történéseket. Könnyen lehet, hogy nem is Claudia lesz a visszatérő, hanem mondjuk Gergő, akinek el kellett tűnnie, mivel Áron rá akarta kenni a gyerekfalu felgyújtását.

Mindezek tehát továbbra is csak feltételezések, de így tovább szűkül a kör azzal kapcsolatban, hogy ki is lesz a visszatérő. 

-----------------------------------------------------------

A Barátok közt extrák rovat újra itt van! Ma egy igazán érdekes témával foglalkozunk, ami nem más, mint a

Barátok közt legdurvább akciójelenetei.

Igen, hiába mondjuk, hogy ellaposodik kedvenc sorozatunk, azért a következő jelenetek biztosan megmaradnak nekünk. De azért most is történnek izgalmas jelenetek a sorozatban. Például, a tegnapi részben (2019. augusztus 9.) Ilona maffiamama nem mindennapi halála is elég durvára sikerült.

De most jöjjenek azok a régi akciójelenetek, amik örökké beleégtek a retináinkba.

1; Bandika keresztelője, Nagy Ferenc felrobbantása

Talán nem is véletlen, hogy ezzel kezdődik a felsorolás, ugyanis ez az egyik legdurvább akciójelenet a sorozat történetében. 

Aki esetleg nem tudná hova tenni a dolgot, annak segítek. Az első évad végén történtek a dolgok. Nagy Ferenc, a Berényiek legfőbb ellensége, aki megölte Zoltánt, elmenekült Magyarországról. Aztán, amikor Nagy Ferenc visszatért, elrabolta Miklós akkori barátnőjét, Krisztát, és váltságdíjat akart követelni érte. Terve azért nem sikerült, mert Miki ex-barátnője, Rita mindeközben szintén Miklóson akart bosszút állni, úgy, hogy Nagy Ferencet megöli, de úgy, hogy a legsimlisebb Berényire keni a dolgot. Terve végül nem sikerült, de a sztori túl bonyolult ahhoz, hogy itt most leírjam az egészet. Aki esetleg jobban beleásná magát a témába, annak tudom ajánlani tavaly megjelent Barátok közt - könyvek első  és második részét, amelyben erről is szó volt, a Merénylet c. könyvből pedig részletek is olvashatók. A videó pedig alább megnézhető a Barátok közt első évadzárójáról.

 A videót megtekintheted ide kattitntva! 

2; Ákos halála

Ennek a sajnálatos esetnek egy csakis egyetlenegy felelőse van, a Jóságos Dr. Fenyvessy Sándor, aki Claudia pasija volt egy ideig, pontosabban addig, amíg ki nem csalta a Jómódú Ügyvéd Úr Claudia összes pénzét. Később még feltűnt itt-ott Sándor, aki Ákos halálát okozta. 

Ákosról később még szó lesz, de ha már itt van Fenyvessy, akkor elmondom, hogy Ő volt az, aki 10 millió Ft váltságdíjat követelt Nóráért cserébe Miklóstól, csak az volt a gond, hogy nem nála volt Nóra. Miklós ezért néhány napig fogva is tartotta drága Sándorunkat.

De most Ákos. A Berényi Kft. építkezésére csalta ki az ügyvéd Ákost, hogy egy kicsit megfenyegesse. Ez sikerült neki, csakhogy avval nem számolt, hogy Ákos megcsúszik, és leesik. Hiába próbálta megmenteni, ez nem sikerült neki. Ákos meghalt, Sándorka pedig elmenekült, hogy még véletlenül se tudják ezért elfogni. Alább a videó látható. 

Ez nem kifejezetten akciójelenet, de az egyik legdurvább haláleset a sorozatban.

A videó ide kattitntva megtekinthető!

berenyi-akos2.jpg

3. Gézát leszúrják 

Géza leszúrása is durva volt, ráadásul pont a nyári leállás előtti utolsó jelenetről beszélünk. 

A cselekmény roppant egyszerű. Tilda akkoriban egy Alber nevű fiúval járt, aki megerőszakolta a lányt. Ezért akart bosszút állni Géza, de sajnos nem sikerült neki. Erről is van videó, nézzétek meg! 

A videó ide kattitntva megtekinthető!

4.  Bartha Zsolt felgyújtja Szilágyi Andi éttermét

Ha nem szerepelne az akciójelenetek között Bartha Zsolti, akkor ez nem is lenne semmilyen lista se. Zsolt ekkoriban járt Szilágyi Andreával, aki a Rózsa mellett akkor nyitotta meg új éttermét. Zsolti pedig mindenképpen meg akarta szerezni a Rózsát Anditól. Zsolt tehát felgyújtotta Andi éttermét, aki minden pénzét ebbe fektette. Andi ezután anyagi gondokkal küzdött, és ezért kénytelen volt eladni a bisztrót. Kinek? Hát persze, hogy a mi drága Zsoltinknak. 

Most pedig jöjjön a videórészlet, amelyben felgyújtják az éttermet. Ide kattitntva megnézhető!

20110825baratokko.jpg

5. Csajbunyó! Zsuzsa vs. Kriszta

Volt csajbunyóból is több, ez az egyik legviccesebb, pont ezért raktam be. A dolog előzménye annyi, hogy Kriszta lefeküdt Andrással, mindezt tette akkor, amikor András és Zsuzsa a válás szélén voltak. Miklós viszont csak később szakított a lánnyal.

Ide kattintva megnézhető a verekedés

6. Felrobban az autó, amiben Kata, Pali, és Misi utaznak

Sokat nem tudok mondani az előzményekről, ha Te mégis tudsz valamit, oszd meg Velünk!

Ide kattintva megnézhető a verekedés

Ennyi. Persze lehetne még sorolni, én most próbáltam olyan jeleneteket összeválogatni, amik nem tegnap történtek.

A videók mind az RTL klub tulajdonát képezik!

-----------------------------------------------------------

20 éves a Barátok közt!

Ezen az oldalon emlékezünk meg az idén 20 éves Barátok köztről, mely egyben az első magyar sorozat is,ami 1998.október 26-án indult hódító útjára.Az idő múlt,így a kezdő - 18 színészből - már csak négyen,Berényi Miklós, azaz Szőke Zoltán, Vili bácsi, azaz Várkonyi András, Novák Laci, vagyis Tihanyi-Tóth Csaba, illetve Dr. Balogh Nóra, vagyis Varga Izabella tagjai már csak a sorozatnak, ami szinte a kezdetek óta a legnézettebb magyar napi sorozatok egyike. Ám idén rengeteg régi-új szereplő tér majd vissza, de emellett rengeteg meglepetéssel készül majd a legnézettebb magyar sorozat.

De kik térhetnek vissza?

Két emberről biztosan tudjuk, hogy hosszú-rövid távra visszatér a sorozatba, az egyik Aradi Balázs,akit január óta láthatunk újra a képernyőn. A másik biztos visszatérő Deutsch Anita, akit a napokban láthatunk majd újra a képernyőn. De a sorozat készítői nagyban gondolkodnak, ezért olyan szereplőket hívnak vissza, akik nélkül egykor elképzelhetetlen lenne a Barátok Közt, így például Fodor Zsóka, alias Magdi Anyus, vagy Németh Kristóf, azaz Kertész Géza, R. Kárpáti Péter, azaz Berényi András, vagy Ábrahám Edit, vagyis Berényi Claudia. Mivel Fodor Zsóka, és R.Kárpáti Péter a sorozatban meghalt, így a készítőknek nehezebb dolguk van, de számos sorozatbeli példa van arra, hogy hogyan lehet visszahozni egy régi szereplőt, gondoljunk itt a Jóban Rosszbanra, amiben a Száraz Dénes által alakított Tamás atyába belecsapott a villám, és meghalt, de akkora volt a felháborodás, hogy a készítők Dénesnek egy új karaktert adva visszahozták a sorozatba. Ez az egyik lehetőség a két régi szereplő visszatérésére, de azt tegyük hozzá, hogy ha visszatérnének, akkor csak ősszel, és az sem biztos hogy újra láthatjuk őket, mert még csak a tárgyalások, és a megkeresések folynak.

Itt majd ezeken a híreken kívül az elmúlt 20 év emlékeit találjátok majd meg, emlékezetes jeleneteket, újságcikkeket, plakátokat, melyek a Barátok Köztöt reklámozzák.Ezek az RTL klub tulajdonában állnak!

3.Barátok közt plakátok a 2000-es évek elejéről

baratok_kozt_rozsa_bisztro.png

bk_1.jpg

unnamed_2.jpg

unnamed_3.jpg

A fotók az RTL klub tulajdonát képezik!

2. Barátok közt KVÍZ!

A kvíz kizárólag rajongóknak ajánlott!

 

 

 1. Nóra és Miklós első esküvője

 A menyegzőt 2001-ben rendezték, ahol rengeteg Barátok közt rajongó volt jelen, mert az esküvői jelenetben ők is fontos szerephez jutottak. A Meglepetés 2001-es, 20.számában írtak bővebben, ami azért érdekes, mert az esküvő csak szeptember elején került képernyőre. Forrás: Meglepetés 2001/20.

 

29345486_564961503883249_811643265_n.jpg
29340795_564961610549905_313387852_n.jpg

Szólj hozzá

Barátok közt RTL klub Berényi Miklós Berényi Claudia Barátok közt extrák