2020. ápr 27.

Kezdjük újra együtt - ez történt az elmúlt 8 hónapban a Barátok köztben

írta: FoA
Kezdjük újra együtt - ez történt az elmúlt 8 hónapban a Barátok köztben

Ma vagyis április 27-én közel 9 hónap után tér vissza a főműsoridőbe az RTL klub legendás napi sorozata, a Barátok közt, ráadásul egyből a legpatinásabb idősávban, az este, 20 órától kezdődő időpontban találkozhatunk kedvenc barátainkkal. Mivel a szeptember 2-tól bevezetett délutáni és (egyébként folyamatosan változó) késő esti időpont miatt sokan hagyták ott a sorozatot, ezért mi úgy döntöttünk, ma segítünk felvenni a fonalat, és a TOVÁBB gomb után ismertetjük az utóbbi nyolc és fél hónap fontosabb történéseit.
baratok.jpg

Leég a gyermekfalu, Claudia visszatér, Miklós távozik, Nóra az új cégvezető

Talán ezek a legfontosabb történések, de azért érdemes ezeket részletezni, jöjjenek tehát 2019 őszének legfontosabb eseményei.

Miután Adél elhagyta Áront Gergő miatt, a fiatal építésvezető egy tervet eszelt ki a menő vállalkozó ellen, méghozzá azt, hogy különböző, Gergőhöz köthető tárgyakat helyez el a gyermekfalu területén, majd azt fel is gyújtja, így Gergőt börtönbe juttatva. Igen ám, de azzal nem számolt, hogy az éppen apjával összevesző Balázs is ott lesz a gyermekfaluban, aki éppen részege képeket égetett(amivel együtt volt Miklóssal). Ezután pedig Balázs arra ébredt, hogy ég a gyermekfalu, amiből sikerült végül kimenekülnie. Mivel viszont minden jel arra mutatott, hogy Gergő volt a tettes, és mivel volt akkora szerencséje, hogy nem látta senki a falu leégése óta, ezért tanúvédelmi program keretében külföldre távozott, abban a hitben hagyva szerelmét, Adélt, hogy ő már nincs az élők sorában. Aztán végül Adél rájött, hogy Áront csak úgy lehet lebuktatni, ha közelebb kerül hozzá(ekkor már Adél is tudta, hogy Gergő nem halt meg), így kezdett el közeledni az agresszív Áronhoz, aki külföldön akart vele új életet kezdeni, de előtte még elrabolta a lányt, akit végül váratlanul hazatérő Gergő mentett meg, viszont Áron folyamatosan lökdöste a lányt, aki végül - már a Mátyás Király téren Miklós éppen üres lakásában - összeesett, és kiderült, hogy jónéhány dologra nem emlékszik, például arra sem, hogy angoltanár, és arra sem, hogy Gergővel járt.

A gyermekfalu leégése miatt meggyanúsított Balázs le is tartóztatták, ám hiába nyomozott Áron után Szonja és Miklós, ez nem járt sikerrel. Miklós éppen ezért úgy döntött, hogy bevállalja fia helyett a börtönt, és pont kislánya 18. születésnapjáról elvitték a rendőrök bilincsben a legnagyobb Berényit. Majd újra feltűnt a színen Claudia is, aki elhagyta férjét, és visszaköltözött a Mátyás Király térre. Terve az volt, hogy többségi tulajdonosként újra beül a Berényi kft igazgatói székébe, majd Vandát teszi meg örököséül. Igen ám, de a cég alapító okiratának záradékában az szerepel, hogy a cég vezetője semmilyen körülmények között sem lehet Claudia, emellett pedig csak úgy lehet valaki a kft első embere, ha Berényi, vagy annak házastársa. Éppen ezért döntött úgy Miklós, hogy megkéri újra Nóra kezét, aki igent mondott élete szerelmének. A házasság után Miklós néhány órára visszatérhetett otthonába, ahol elköszönt mindenkitől, majd írt egy levelet, hogy a börtönben ezentúl nem fogad látogatókat, majd legendássá vált "A kft én vagyok!" mondatát továbbadta Nórának, majd végleg elhagyta a sorozatot. Miklósról mindeközben kiderült, hogy a fejében lévő vérömleny annyira elsúlyosodott, hogy kómában fekszik.

Miklós lánykérése nem éppen a legjobbkor jött össze, ugyanis Levente is nagyszabású bulin szerette volna megkérni Nóra kezét, ám még mielőtt az iskolaigazgató feltette volna a nagy kérdést, az ügyvédnő megelőzte azzal a bejelentésével, hogy hozzámegy Mikihez. Levente ezután egy kicsit elkeseredett, majd az év végén kiutazott egy misszióra Ugandába.

A nagyasszony, Claudia pedig nem éppen tisztességes módon kezdett el játszani a cégben Vandával együtt, aki egy pályázatot hamisított meg, ezért Nóra takarítói munkára kötelezte a lányt, akinek nem tetszett ez a munka, ezért felmondott, Julival együtt, aki azért ment el a cégtől, mert az újdonsült ügyvezető lekezelően bánt Vandával, és túl gyorsan túltette magát a két nő távozásán. Igen ám, de a kft. befektető nélkül volt, és Claudia követelte vissza a gyermekfaluba tett 160 millióját. Aztán Julival és Vandával mindeközben megalapította a Trinitász kft-t, amelybe először befektetőként Gergőt akarta megszerezni magának a cég, ám egy ügyes csellel ez mégsem történt meg, és Gergő inkább a Berényi Kft egyik főbefektetője lett. A siker érdekében végül Zsolt lett a cég befektetője.

A Claudia által szerzett szállodaprojekt vezetője Velencei is eléggé felkavart az állóvizet a Mátyás Király téren. Miután Bandi egy kicsit leitatta az irodában az illetőt, az kissé erőszakosan viselkedett Szonjával, aki ezért be is akarta perelni Velenceit, ám ez végül nem valósult meg egy fenyegetésnek köszönhetően. Velencei ugyanis előszedte a Ludvig-ügyet, és megfenyegette Nórát(aki nem tudott az egészről semmit), hogy nyilvánosságra hozza az ügyet, ha beperlik őt. Bár Nóra elállt a tervétől, Claudia, aki szintén nem tudott az egészről semmit, ki akart tálalni egy újságírónak az egészről. Nos, Nóra és Juli pont arra tartottak, (aki egyébként ittas állapotban volt)és már pont meg is állították volna Claudiát, amikor az épp arra tartó, és Timi féltékenysége miatt veszekedő Oszi véletlenül elütötte Nórát.

Krisztiánéknál sem volt unalmas az élet. Alíz, hogy kirágassa magukat az anyagi gödörből, elvállalt egy 20-asoknak kínált újságírói állást, amelyhez még személyi igazolványt is hamisított Zsolt segítségével. Alíz aztán - hogy ki ne derüljön, hogy van egy férje és gyermeke - folyamatos hazugságokba kezdett. Végül Krisztiánnal együtt még azt is kitalálták, hogy a lány leszbikus, és Krisz a testvére. Végül aztán Alíz mindent bevallott,(egy kolléganője nyomása miatt, aki tudta, hogy Krisz és Alíz egy párt alkotnak, és a lebukással fenyegette meg az egyébként valóban leszbikus lány a fiatal párt) pont akkor, amikor a kiváló cikkei miatt díjat kapott volna. 

Novák Laci sem unatkozott, először kifőzdét nyitott az édesanyjától megörökölt telken, majd - miután kiderült, hogy a forgalmat generáló irodaház egy időre bezár, így nem lesz forgalom - autószerelő műhelyt építetett Simonnal együtt.

Ha már említettük Simont, nézzük hogy került be a sorozatba. Vanda, aki éppen Vili bácsi kocsijával indul vásárolni, de sajnos útközben az autó lefulladt, és, hát, milyen véletlen, hogy Simon pont ott bukkant fel(később a szintén Vili autójával utazó Gizit is megtalálta Simon), és már ott egymáséi lettek Vandával, ebből később egy kapcsolat is lett, ami még most is tart. Simon miatt egyébként Vanda és Balázs is szétmentek, aztán Vanda gyermekelhelyezési pert indított.

Felbukkan Rozi és Lara, csőtörés a Rózsában, sorban hagyja mindenki ott a KFT-t

Miután Oszi elütötte Nórát, a fiút fegyelmi tárgyalás elé akarták állítani a Rendőrtiszti főiskolán, ott viszont egy titokzatos levélíró segített neki. Igen, ő nem volt más, mint Timi unokatestvére, Lara, aki mindössze annyit kért a segítségért cserébe, hogy szerezzen neki bizonyítékot egy tételeket árusító banda ellen, amely nagy nehézségek árán sikerült is neki. 

Majd Nóra és Timi is megismerték Larát, aki igazából Renáta, és okozott nem kis bajt Nórának, és Timinek. Lara célja az volt, hogy szétválassza, és elcsábítsa Oszit, ami nem sikerült neki. De gyakorlatilag teljesen lekoppintotta Timi stílusát, és még a hajszínét is befestette pont olyanra, mint amilyen Timié. Lara azt is kitalálta, hogy az édesanyjával, Rozival Párizsban élnek, és eléggé gazdagok. Nos, ez nem teljesen az igazság. Lara valódi lakcíme hamar ki is derült, és amelyen Nóra és Levente találkoztak az ügyvédnő féltestvérével, Rozival, aki nehéz körülmények között él, és ráadásul még alkoholista is. Nóra kezdetben hiába próbálta segíteni Rozit, ő inkább csak kiabált velük, és elküldte őket. Majd aztán Rozi kitalálta, hogy mindent el akar venni Nórától, és erre állította rá Larát is, aki segített is neki. Lara és Timi ezek után kibékültek, majd Timi odaadta Larának azt a nyakláncot, amit még Nóra csináltatott Rozinak(és amit Nóra őrzött, de Rozi már rég eladta), és el is adta a lány. Ezután Nóra úgy döntött, magához veszi Rozit, és elküldi egy elvonóra, aki nem akart menni, Hogy italhoz jusson, még a kisboltból is képes volt lopni rumot, amit Juli meglátott, majd megfenyegette, hogy ha szólni mer a rumról Nórának, elintézi, hogy soha többé ne álljon szóba az ügyvédnő Julival. Rozi terve részben sikerült, elvette Nóra ékszereit, Lara pedig ellopta a kocsit is, amiből egyszerűen kidobta Timit. A két nő Bécsbe akart menni, ám valami mégis visszahúzta őket(az, hogy Lara elvitte Rozit arra a helyre, ahol a korábban az alkoholista nő sokszor zenélt, majd a lány elmondta, mennyire hiányzik neki az a fajta édesanyja), Rozi önként visszaadta Nóra ékszereit, majd bevonult egy elvonóra. Lara pedig új életet kezd Párizsban, utcazenészként.

Krisztián és Alíz talán az eddigiekhez képest is nagyobb bajban vannak. Miután Alíz új üzletvezetőként kirúgta Gigit, hogy spórolni tudjanak a költségeken, kiderült, hogy csőtörés van a Rózsában, ami így nemcsak, hogy nem nyithat ki, hanem közel egymilliós kár keletkezett a bisztróban, amit nem tudnak kifizetni. Ezek után Vilmos és Urbán próbálták meg kijavítani a hibát, de az olyannyira nem sikerült, hogy a kár még nagyobb lett. A csőtörés után Alíznak Bözsi bejelentette, hogy eladja a Makkosfüzitői házát, hogy segítsenek a párnak.

Ezen felül egyébként Alízék állandó anyagi gondjai sem oldódtak meg. Előbb Krisztián döntött úgy, hogy újra katona lesz, de ezt sikerült megakadályoznia Alíznak. Aztán jött Zsolt ajánlata, aki Claudia pénzét szeretné tisztára mosni valahol, és erre pont a Rózsát találta alkalmasnak. Ebben a lány bele is ment, mert szerette volna egy magánbölcsődébe beirtani Lilit, és pont nem volt rá pénzük. Ezt hamar megakadályozta Krisztián, így ez sem jelentett hosszú távú anyagi biztonságot a párnak. 

 Vili bácsiéknál is zajlott az élet. Előbb Bözsit kellett kórházba szállítani, amelyet Claudia tett meg, mert úgy érte, az idős asszonynak szívinfarktusa van. Majd ezután Claudia újra segített a Kertész családnak azzal, hogy Vili bácsinak egy sörreklám szerepét kínálta fel. Vili bácsi el is vállalta a szerepet, ám Bözsi féltékenységi jelenete miatt ő is kapott egy szerepet a reklámban, ami egyébként egy csúnya átverés lett:

Laci továbbra is az autószerelő műhelyével volt elfoglalva. Miután Gizi hazaérkezett a Karib-tengeri hajóútról, egy idegen is rátapadt Novákékra. Ray Jacksonról először azt lehetett levenni, hogy ő egy kedves, aranyos, Lacinak nagyon segítőkész barát lesz, ám gyorsan kiderült, hogy ő Gizire hajt. Igen ám, csak hogy Giziit is csak eszköznek használta, merthogy neki csak egy igen értékes nyaklánc kellett volna, amelyet végül Laci átadott a rendőröknek Ray-el együtt. Aztán kiderült, hogy Laci képtelen arra, hogy beszerezze a műhely kellékeit, így aztán végül egy kis trükkel Simon kicsalta Lacitól a telket, azt pedig eladta. Ezek után Laci egy "formabontó ötlettel" állt elő Gergőnek, aki inkább Gizivel szeretne egy jósoló appot készíteni Laci ötlete helyett.

Gigi és Olviér helyzete sem unalmas. Miután összejöttek, Gigi bevallotta, hogy mivel is foglalkozott korábban, ami Olivérnek nem tetszett, és közölte a lánnyal, hogy maradjanak barátok. Aztán, miután Gigit kirúgták a bisztróból, az szakács elkezdte tanítani a lányt sütiket sütni. Gigi aztán megunta a dolgot, és megkérdezte Olivért, hogy akkor pontosan akar-e tőle valamit. Pontosan ekkor pedig megjelent Olivér édesanyja, aki nem túlságosan szigorú anyuka(pontosan elletettje a fiának), és rögtön maga mellé csábította Gigit, és Pannit is. Majd, miután a lány nagyon Olivér oldalára állt, az közölte vele, hogy rossz hatással van a lányára, és nem akar tőle semmit.

Miután Juli és Vanda kiléptek a kft-ből, Attila is így tett, mert zavarta, hogy nem beszélgethet normálisan Julival, hiszen így egymás konkurenciái. A Trinitász kft-nál is beindultak a dolgok, ugyanis a visszatérő Ági Selmeczi Vince személyében szerzett nekik egy új építészt, bár a cégnek irodája továbbra sem volt.

Aztán jött a legnagyobb sokk. Kiderült, hogy Marci halálos beteg. A kezdeti sokk után kiderült, hogy Kínában van egy orvos, aki tud segíteni ezen a problémán, így Balázs Szonjával, Vanda pedig Simonnal szakított, hogy békében kiutazhassanak a kisfiúkkal az ázsiai országba. Igen ám, de kiderült, hogy Vanda évekkel ezelőtt barátaival Ausztriában részt vett egy Tibet elleni tüntetésen, így őt örökre kiutasították az országból. Balázs és Marci tehát Kínában vannak, egyébként mindketten így távoztak is a sorozatból.

Miután Adél nem emlékezett semmire, Gergő elhatározta, hogy segít visszaszerezni a fiatal tanárnő emlékezetét. A lány először visszahúzódó volt(még távoltartási végzést is akart kérni), majd szép lassan hagyta, hogy Gergő segítsen neki, ami sikerült is. Először az angol nyelv jött vissza, aztán egy különleges hipnózis után szép lassan a Gergőhöz köthető emlékek is visszajöttek Adélnak. 

Szonja, miután szakított Balázzsal, teljesen padlóra került. Úgy döntött, regisztrál egy társkeresőre, ahol elég gyorsan talált magának egy párt, Győzőt, akiről kiderült, hogy mindezt pénzért csinálja. Miután kiderült mindez, Adél kissé lenézte emiatt a lányt, aki ezért kicsit meg is sértődött, és el akart költözni a lakásból, ám végül rendezték a dolgaikat, és maradt minden a régiben.

Ezek tehát az elmúlt hónapok eseményei, és hogy ezek után mi vár még ránk? Mától minden este 20:05-től kiderül az RTL klubon!

További Barátok közttel kapcsolatos extra hírek és érdekességek a Barátok közt extrák rovatban!

Fotók és videók:RTL klub

Szólj hozzá

Barátok közt RTL klub