2024. jan 06.

Mit nézhetünk 2024-ben?

írta: FoA
Mit nézhetünk 2024-ben?

Elkezdődött 2024, amit még tévés fronton nem érzünk, de minden bizonnyal néhány hét, és véget ér a kereskedelmi tévéknél az átmeneti állapot, és sorra érkeznek majd az új, és visszatérő műsorok, valamint a nagy bejelentések. Cikkünkben megpróbáljuk összeszedni, milyen műsorokat nézhetünk majd 2024-ben.
cucc.jpg

Kicsit furának hangzik, de ezen sorok írásakor, január első napjaiban még javában tart 2023 - már ami az egyes műsorokat illeti. Az RTL és a TV2 ugyanis néhány kivétellel ugyanazokat a produkciókat tűzi képernyőre az év első heteiben, amiket tavaly decemberben is láthattunk.

Kivételt képez ...a szomszéd tehene című, új Kalamár-sorozat, ami bizonyára az év első hónapjainak legmeghatározóbb műsora lesz, hiszen a maga hatvan részével valószínűleg március közepéig képernyőn marad. Ezen felül az RTL-en nincs változás, este 9-es sávban továbbra is a Mi kis falunk ismétlése megy, azt pedig az Éden hotel követi. 

A TV2 sem gyújtotta be a rakétáit, január első hetében a tavaly már elindult Szerencsekerék-évad mellett filmeket ad a csatorna. Változás hétfőn, vagyis január 8-án várható, amikor is elindul a főműsoridős realityvé alakított Sztárok a reptéren. Ebben Bódi Sylvi, Gelencsér Timi, Győrfi Dániel, Kiss Virág, Kozma Dominik, Pásztor Anna, Somhegyi Krisztián, Sydney van den Bosch, Tápai Szabina és Zimány Linda két-két fős csapatokban dolgoznak majd a repülőtéren. A cél az, hogy a munkanap végén minél több kilométert gyűjtsenek a versenyzők, amelyek a fődíj, egy álomutazás távolságát határozzák meg. A műsorvezető Szabó András Csuti lesz. 

tv2_6.png

Azt viszont, hogy mi váltja majd a műsort, vagy műsorokat mint RTL-es, mint TV2-es részről, nem tudni. Ugyanakkor beszédes, hogy már megy a Hazatalálsz második évadának promója. A sorozattal kapcsolatban a TV2, karácsony előtt kiadott közleményében úgy fogalmazott, "az új évadban elvarrják Virág, Dávid, Trixi, Raja és persze a többiek történetét". Vagyis, értelmezésünk szerint ez lesz a Hazatalálsz utolsó évada.

TV2: sok premier, sok visszatérő

A fent megemlített műsorokon kívül viszont nem sok új produkcióról rántotta le a leplet a TV2. Csak annyi biztos, hogy Majka és Pápai Joci távozása miatt új műsorvezetőkkel tér vissza a Zsákbamacska, érkezik a Next Topmodell Hungary Ördög Nóra vezetésével, bemutatkozik a Password - A jelszó című műsor, Lékai-Kiss Ramóna vezetésével, és bemutatják a Házasság első látásra című realityt is.

Az Indexnek adott interjújában Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója elmondta, sok sikerműsoron dolgoznak. Jön két új sorozat, az egyik a Hunyadi-sorozat lesz, a másik pedig  S.E.R.E.G. címmel mutatkozik majd be. Ezzel kapcsolatban egyik szerzőnk néhány nappal ezelőtt egy érdekes hírt vett észre az Elk*rtuk című filmet is készítő Megafilm weboldalán

Itt azt írják, az általuk készített sorozat jelenleg "A védett létesítmény" munkacím alatt fut. A 6 epizódból álló szériát a Helmeczy Dorottya-Kálomista Gábor producerpáros jegyzi, a főszereplők között pedig ott találjuk Csórics Balázst, aki évekig játszott a Barátok köztben (ahol egy katonát alakított), Kamarás Ivánt és Balla Esztert is. Mellettük olyan színészek is feltűnnek majd a sorozatban, mint Krisztik CsabaPál AndrásJászberényi GáborOrosz ÁkosHajmási DávidTakátsy PéterDér ZsoltBán BálintGál Réka ÁgotaKövesi ZsomborDankó IstvánKakasy DóraTakács ZalánKatona Péter DánielGyörgyi Anna és Márfi Márk. De visszatér a képernyőre az első magyar honvédségi sorozat, az Angyalbőrben főszereplője, Mészáros Zoltán is – aki 23 évvel később már nem Urbán András honvédként, hanem vezérkari tábornokként tűnik fel.

A sorozat producere, Helmeczy Dorottya a szerdai Mokkában pedig el is mondta, a S.E.R.E.G és "A védett létesítmény" egy és ugyanaz.

Na de vissza a műsorokhoz. A programigazgató ugyanis elmondta, folytatják a Mutasd a hangod! című showt, és jön a Kincsvadászok is, amibe már lehet jelentkezni. De folytatják az Ázsia Expresszt és a Séfek séfét is. Az viszont még mindig titok, hogy mi lesz a Sztárban Sztár leszek és a Dancing with the Stars sorsa. Bár mindkét műsor jól szerepelt 2023-ban a nézettségi versenyben, a TV2 még mindig nem indította el a jelentkezést az átalakulós show új évadába, és a Dancing with the Starsban sem jelentették be, hogy jönne az új évad. 

Így aztán hiába tudjuk sok TV2-es műsorról, hogy jön az új évad, sok a kérdőjel, és az se lenne meglepő, ha a 2023-as év piacvezető tévéje váratlan húzásokkal állna elő akár az őszre, vagy akár a tavaszra.

RTL: 11 új műsor idén

De az RTL-nél is lesz miért izgulni. Igaz, az már nyilvánvaló, hogy az idei év két nagy showműsora az X-faktor és a Szárbox lesz, de Kolosi Péter szintén az Indexnek adott interjújában elmondta, idén 11 új műsor lesz képernyőn, ami nem arra utal, hogy csak új évadok jönnek az utóbbi évek sikeres műsoraiból.

Kalamár Tamás új sorozatáról már szót ejtettünk, emellett jön egy másik napi széria is, a Drága Örökösök új - és minden bizonnyal - befejező évada, 

Visszatérőként ezen felül folytatódik

  • A Házasodna a gazda, amibe az év elején el is indult a jelentkezés
  • A korábban már említett X-faktor
  • a Sztárbox
  • az Álommeló
  • a Gólkirályság
  • a Mi kis falunk
  • és a Cápák között is.
  • De nem leszünk meglepődve, ha újra lesz Árulók - Gyilkosság a kastélyban
  • és Nyerő páros.

Ennél persze érdekesebb, hogy mi jön még. Sok új műsorról még nem tudunk, de néhányat már bejelentett a csatorna.b_1920x1080_copy.jpg

Érkezik egy új heti, fikciós széria, ami A Renitens címen fut majd. A történet középpontjában egy háromgyerekes egyedülálló anya áll, aki 160-as IQ-ja ellenére takarítóként dolgozik. Amikor egy véletlen folytán a rendőrség felismeri a benne rejlő lehetőségeket, állást ajánlanak neki, amit csak úgy fogad el, ha cserébe ők is segítenek neki megfejteni élete legnagyobb rejtélyét.

Új vetélkedőként jön Az Ugrás!, amiben a résztvevőknek az lesz a feladatuk, hogy egy monumentális stúdióba épített, öt méter magas hídon átérjenek egyik oldalról a másikra, pénzdíjazásért cserébe. A cél azonban csak akkor valósulhat meg, ha helyesen választják ki a hídon megjelenő állítások közül azt az egyet, amelyik igaz, és annak az állításnak a mezejére ugranak. Ha hamis mezőre ugranak, a játékosok a mélybe zuhannak. Kolosi elmondta, a műsort már leforgatták, hamarosan pedig adásba is kerül majd. A műsorvezető Gundel-Takács Gábor lesz.

Másik új gameshowként érkezik a The Floor, erről a SorozatWiki írt. Mint írják, "a The Floor nemzetközi változatában egyszerre száz játékos küzd meg egymással kvízpárbajokban. A játék alapját egy óriási LED-padló adja, amely száz négyzetre van felosztva, és mindegyik egy témával van ellátva. A játékszabály szerint egy véletlenszerűen kiválasztott versenyző kihívja az egyik szomszédos négyzeten álló ellenfelét egy kvízpárbajra, melynek kérdései a kihívott témakörébe tartoznak. A párbaj győztese meghódítja az ellenfele négyzetét, a vesztes pedig kiesik. A játék célja, hogy a versenyzők minél több négyzetet szerezzenek meg a padlón, a legtöbbet megszerző játékos pedig elnyeri a főnyereményt."

És jönnek a BL-meccsek is az RTL-re, de a mérkőzések nagy részét az RTL+-on lehet majd követni, ezt Vidus Gabriella mondta néhány hónappal ezelőtt az Indexnek adott interjújában. De hangsúlyozta, törvényi kötelezettség, hogy a BL döntőt tévében adják, így azt biztosan az RTL-en közvetítik majd.

uefa_final.jpg

A konkrét részletek a közvetítéssel kapcsolatban viszont csak később derülnek ki.

Az öt új tartalmon (ideértve a BL meccseket és a Szomszéd tehenét is) kívül másról nem tudni, egyelőre. De, ha hihetünk Kolosi Péternek, akkor akár a napokban jöhetnek új bejelentések. De ne feledkezzünk meg az elmúlt év legnagyobb bejelentéséről, Majka és Pápai Joci átigazolásáról sem.

Mit csinálhat Majka és Pápai Joci?

A két előadó átigazolása számos kérdést hozott magával. Az már a bulvársajtóban elterjedt, hogy a Sztárban Sztár leszek! mesteri címét az X-faktor mentori székére cserélheti a két előadó. A Blikk nemrég megjelent cikkében már arról ír, bár Majkát egy konkrét ajánlattal győzte meg az RTL, számos műsorban feltűnhet majd. 

majoros_peter_1.jpeg

A bulvárlap szerint ugyanis elképzelhető, hogy szerepel majd feleségével a Nyerő párosban, és az is lehet, hogy közreműködőként tényleg látható lesz majd az X-faktorban és a Sztárboxban is.

A portál egyébként arról is írt, sokként érte a TV2-t Majka átigazolása, miközben Fischer Gábor programigazgató azt mondta, nem volt meglepődve, hiszen tudták, hogy a rapper tárgyalt az RTL-lel.

Pápai Joci átszerződése is némileg sokkolta a szakmát. És bár biztosra veszik sokan, hogy az énekes is az X-faktorban köt ki, egy aprócska dologról sokan megfeledkezhettek, ami a csatorna közleményében is szerepelt:

Pápai Jocit ugyanis műsorvezetőnek igazolta le az RTL.

A mentori szék valószínűleg nem a műsorvezetést jelenti, tehát bizonyára más műsorban is feltűnhet az énekes - már ha az X-faktorban látható lesz, ezt ugyanis még hivatalosan senki nem jelentette be, továbbra is csak puszta feltételezés.

És hogy mi lesz ez a műsor? Pontosan nem tudni. Valószínűsíthetjük, hogy nem azokban a produkciókban láthatjuk őket, amikről fentebb, az újonnan induló műsorok között írtunk. Így aztán úgy sejtük, lehet, hogy a két előadó egy teljesen új műsor házigazdája lesz majd. 

Vagyis, izgalmas időszak elé nézünk.

Fotók: RTL, TV2 Csoport

Szólj hozzá

2024 BL TV2 RTL Majka X-faktor Álommeló Fischer Gábor Pápai Joci Zsákbamacska Kolosi Péter Nyerő Páros Házasság első látásra Mi kis falunk Gundel-Takács Gábor Cápák között Házasodna a Gazda! Sztárbox Gólkirályság Sztárok a reptéren Szomszéd tehene S.E.R.E.G. Hunyadi-sorozat Az Ugrás! Password - A jelszó Next topmodell