2024. jan 13.

Nagy legendák távozásával kezdődött az újév - Ez történt a héten

írta: Kólinger Zsombor
Nagy legendák távozásával kezdődött az újév - Ez történt a héten

Hosszú kihagyás után ismét jelentkezik heti hírösszefoglalónk, amiben összeszedjük az elmúlt egy hét legfontosabb tévés és rádiós híreit. Volt miből válogatni az első héten.balazsek_webslider_2024.png

Elhunyt Jakab Csaba

Kezdjük rögtön egy szomorú hírrel. 70 éves korában elhunyt Jakab Csaba, akit Chuck Norris és Jean-Claude Van Damme magyar hangjaként ismertek sokan. Tévéműsorokban is hallhattuk, ő volt a tavaly látható Tippelj és vidd el! konferansziéja és ő volt a Sztárbox első adásának ringspeakerje is.

Vadon Jani nélkül folytatódott a Balázsék

Drámai bejelentéssel zárult az év, Rádió1 reggeli műsorának egyik házigazdája, Vadoni Jani ugyanis bejelentette, 15 év után otthagyja Sebestyén Balázst és Rákóczi Ferit.  Így aztán ettől a héttől, vagyis január 8-tól csak ketten ülnek mikrofon elé, Balázsék azonban nem zárkóztak el a bővüléstől. Sőt, a hétfői adásban bejelentették, a hallgatók bevonásával választják ki Jani utódját.

Ami biztos: péntek reggel Kovácsovics Fruzsina volt a beugró műsorvezető, de ez még nem jelent semmit.

Tilla nehezen viseli Majka távozását

December végén robbant a hír, miszerint Majka visszatér anyacsatornájához, az RTL-hez, ahol ősztől műsort vezet. A TV2-től bő 13 év után távozó műsorvezető jelentősen felkavarta az állóvizet, a Blikk szerint még a TV2-t is sokként érte a rapper átigazolása.

tv2_musorvaltozas_2019_nyar.jpg

A hírek nyilvánosságra kerülése után a Tilla szomorúan búcsúzott barátjától, akivel egy ideig biztosan nem vezet műsort. Csalódottságát a BorsOnline-nak adott interjújában sem leplezte. Úgy fogalmazott, "nekem ez egy fájdalom, nagyon megvisel. Azt gondolom, hogy az életben vannak nagy váltások, vannak az életben változások, ami nem is baj. Ezeket fel kell tudni dolgozni, nekem is ezt fel kell tudnom dolgozni. Majkával persze a barátságunk nem szakad meg, találkoztunk már azóta, fogunk is… De ettől függetlenül nagyon sajnálom, hogy elment, nagyon szeretném, ha vezetnénk még együtt műsort, ha összekerülnénk. Mert egyszerűen ez biztos, hogy… vannak olyan dolgok, amiket az élet eldönt." - mondta.

Tilla egyébként marad a TV2-nél, sőt, ő lesz a csatorna új műsorának, a Kincsvadászoknak a műsorvezetője, ami január 22-én indul a csatornán.

Fotó: Balázsék/Facebook, TV2 Csoport

Szólj hozzá

hírek hírösszefoglaló TV2 Majka Sebestyén Balázs Rákóczi Feri Vadon Jani Jakab Csaba Tilla Rádió1 Hírek a hétvégére