2020. júl 18.

Mit néztünk régen? - 25. rész

írta: FoA
Mit néztünk régen? - 25. rész

Fridivel folytatódik a Milliomos, indul az RTL II, és a Super TV2

Egy héttel ezelőtt, cikksorozatunk 24. részében 2011 műsorait idéztük fel. Szó volt a Való Világ ötödik szériájáról, és annak konkurens műsoráról, az ÖsszeEsküvőkről, amely hatalmas bukás lett még úgy is, hogy a TV2 elcsábította Alekoszt is. Emellett szó esett az RTL klub bukott sorozatáról, a 3 rész után lekerülő Casinoról, és arról is, hogy a csatorna Vágó Istvánnal kezdett el tárgyalni a visszatérő Legyen Ön is Milliomos miatt. Ma, sorozatunk 25. részében 2012 tavaszának RTL-es, és TV2-es műsoraival, és történéseivel foglalkozunk a TOVÁBB gombra kattintva!

20120403-legy-kepben-csillag-szuletik-zsuri2.jpg

Előző részünket ott hagytuk abba, hogy az RTL klub ismét elővette a Legyen Ön is Milliomos formátumát, és rögtön elkezdett tárgyalni a játék legendás műsorvezetőjével, Vágó Istvánnal. Később aztán mégis megszakadt az egyeztetés, ugyanis Vágó visszament volna a Milliomos műsorvezetői székébe, feltéve, ha az RTL megvalósítja a kvízmester vadonatúj játékát, amire azonban a csatorna nemet mondott. Ezek után a csatorna a Tökéletes Milliomos Műsorvezető szerepére Friderikusz Sándort találta meg, aki még 1999-ben távozott botrányos körülmények között az RTL klub képernyőjéről a Meglepő és Mulatságossal. 

Majd aztán 8 évvel Vágó távozása, és 12 évvel a Milliomos indulása után, 2012. február 29-én átvette a játékot Friderikusz Sándor, aki kötetlenebb, feszültséget többnyire kerülő játékot ígért. A játék egyébként mostanra tért vissza a klasszikus változatához, a változás a 2007 nyarán abbahagyott szabályokkal szemben csak annyi volt, hogy ezúttal már nem 10 játékosjelölt ült a stúdióban, hanem csak öt, akik egy adás erejéig szerepeltek a játékban. (a 2007-es változatban öt adás alatt volt lehetőségük a játékosoknak bekerülni a játékosszékbe) Fridi új stílusa miatt kissé szétcsúszott a műsor, ami a nézőknek sem tetszett, de a műsor így is szinte minden adásával elérte az 1 milliós nézőszámot. Ekkor már egy ideje lehetett hallani arról a hírről, miszerint a Milliomos majd az egy ideje már tervezgetett RTL II-re kerül át, a bejelentésre májusig kellett várni, akkor vált biztossá, hogy a műsor az RTL klub október elején induló kistestvérére kerül majd át.

legyen_on_is_milliomos.jpg

Tavasszal azonban nem csak a Milliomos tért vissza. Új évaddal jelentkezett a Csillag Születik is, mely egy vadonatúj stúdióval, új zsűrivel, és új műsorvezetőkkel tért vissza a képernyőre. A műsornak mindaddig példátlan módon, két női házigazdája volt, Lilu, és Ördög Nóra, a zsűriben pedig Pokorny Lia, Puzsér Róbert, és Hajós András ültek Hernádi Judit mellett, aki 2009 és 2011 után harmadszorra is beült a zsűriasztal mögé. Az évad győztese a nótaénekes Mészáros János Elek lett. A Csillag Születik ebben a formájában akkor került utoljára képernyőre, bár többször próbálták újraindítani a műsort, erről később még lesz szó.

Új gameshowként indult el a tavasz első műsoraként az 1 perc és nyersz!, melynek műsorvezetője az RTL elsőszámű játékmesterévé lett Sebestyén Balázs volt, aki egy rövid ideig még a Széfet is vezette 2012-ben. 
Az 1 perc és nyersz talán az egyszerűsége miatt lett sikeres. A játék lényege ugyanis az volt, hogy olyan tárgyakkal kellett különböző feladatokat végrehajtani, amelyek otthon, minden háztartásban megtalálhatóak. Ha valaki mind a 10 feladatot meg tudta csinálni 1 percen belül úgy, hogy közben nem vesztette el a három életét, akkor 10 millió forintot lehetett nyerni. A játék annyiban hasonlított a Legyen Ön is Milliomoshoz, hogy itt is a játékos bármikor dönthetett úgy, hogy kiszáll, és elviszi az előző szint nyereményét, ha pedig elveszti az összes életét, visszaesik a garantált nyereményre. A vetélkedő hamar, nagyon nagy népszerűségre tett szert, és gyakorlatilag minden évadával tarolt, 2017-ig.

1perc-es-nyersz-poszter-01.jpg

2012 májusában indult el az RTL első doku-reality sorozata, a Gyanú Árnyékában. A sorozatban minden epizódban más-más szereplőket, és más történeteket mutattak be a készítők. A sorozat első része hatalmasat tarolt, első része rögtön több nézőt vonzott, mint a RTL más esti műsorai(Híradó, Fókusz, Barátok közt), így hamar kiderült, a sorozatnak nagy jövője lehet Magyarországon. 

Emellett megújult az RTL klub reggeli műsorsávja is, melynek következtében kora reggel egy gyerekeknek szóló rajzfilmblokk, a Jó reggelt, skacok! volt látható, utána az akkor még kötelező kora reggeli Híradó, majd pedig a Reggeli Csak Csajok blokkja. A változások következtében 2012-re az RTL klub elvesztette piacvezető pozícióját a reggeli műsorsávban, amelyet azóta sem sikerült visszaszerezniük a konkurens TV2-től, illetve a nézettségben szárnyaló Mokkával szemben. 

Aztán eljött a nagy pillanat, amire 2011 óta sokan vártak. Az RTL klub bejelentette, hogy 2012. október 1-jén elindítják a leginkább nőknek szóló új csatornájukat, az RTL II-t.

Ide - a többi kábelcsatornájukkal ellentétben -  premier műsorokat terveztek, most tehát nézzük a beígért műsorokat. 

  • A Heti Hetes évről évre folyamatosan vesztett nézőtáborából, amely oda vezetett, hogy ezen év elején azt pletykálták, hogy a Heti Hetes is megszűnik. A nyári szünet előtt aztán Hajós András és Hernádi Judit is bejelentették, hogy kiszállnak a produkcióból, majd ezek után Jáksó László közölte a csatorna döntését, miszerint 2012. október 1-től a Heti Hetes is az RTL II-n folytatódik.
  • Az már biztos volt, hogy a februárban visszatérő Legyen Ön is Milliomos ősszel ide fog kerülni, feltéve, ha elindul a csatorna. Így lett, a Milliomos Fridivel együtt pedig költözött.
  • A 2010-ben leforgatott, majd egy évvel később újravágott társkeresőt, az I Love Gjonit is ide szánta az RTL, melyben Delhusa Gjon kereste a szerelmet(a műsort még akkor forgatták, amikor az RTL több társkereső műsort is csinált)
  • A tervek szerint a 2008 ősze óta pihenő Szombat Esti Láz is az RTL II-re kerülne át, mint nagy, hétvégi húzóműsor, melynek állítólag Stohl András lett volna a férfi műsorvezetője, de ez mégsem valósult meg.
  • Nagy durranásként pedig a 10 éve a TV2-n megszűnt Forró Nyomon is az RTL II-re települt át Máté Krisztinával, és a TV2 Naplójától elcsábított Hadas Krisztával. 
  • Végül pedig mindaddig egyedülálló vállalkozásként az RTL II-n saját, önálló Híradó is indulni látszott, bár erről akkor még nem lehetett sokat tudni.

Az RTL II műsorairól cikksorozatunk következő részétől folyamatosan, bővebben szólunk majd.

322.jpg

A következőkben a TV2 2012-es tavaszi kínálatáról írnánk, feltéve, ha a Megasztár utolsó évadán kívül lett volna új műsoruk. Tehát nézzük, milyen változtatásokkal újult meg a péntekenként, a hatodik, és egyben utolsó szériájával jelentkező talent show.

A februárban teljesen új arculattal visszatérő showt eredetileg 2011 őszére tervezték, de végül az előző cikkünkben már emlegetett ÖsszeEsküvők miatt került képernyőre a show máig utolsó évada 2012 tavaszán.

Az évadban a műsorvezetői szerepeket Tilla és Liptai Claudia látták el, a szinte teljesen lecserélt zsűriben pedig Falusi Mariann, Bochkor Gábor, és Bereczki Zoltán ült a veteránnak számító Mester Tamás mellett. Az évad győztese végül Radics Gigi lett, aki a műsor után szép karriert futott be itthon, és külföldön is. A finálé eredményhirdetése alább megtekinthető.

 Aztán megjelent a hír, miszerint az RTL II-re licitálva a TV2 is indít egy családi, prémium csatornát, a Super TV2-t, ennek indulása, és kínálata ekkor még nem volt ismert, ellenben az RTL II saját gyártású műsoraival. A Super TV2-ről következő, 2012-es, őszi cikkünkben majd több szó esik.

Fotók: RTL klub, TV2,  
A videók az RTL klub, illetve a TV2 tulajdonát képezik!

Szólj hozzá

2012 TV2 RTL II RTL klub Mit néztünk régen? Supertv2