Kolosi Péter: jön egy új vetélkedő, megújul a Konyhafőnök és az Álarcos Énekes is

Az RTL Magyarország tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt arról is, elégedettek-e a Kalandra fal eredményeivel, és hogy miért ezzel a műsorral indították az őszi szezont.12.png

Tudatosan nem a legerősebb realityműsorokkal kezdte a 2024-es őszi szezont az RTL - erről is beszélt az RTL Magyarország tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese az Indexnek adott interjújában.

Kolosi Péter a Kalandra fal! első eredményei kapcsán úgy fogalmazott, a cégcsoport a nézettséget havi és éves szinten szeretné megnyerni, így aztán ő konkrét műsorokat nem tud értékelni, csak napokat, heteket meg hónapokat. Elmondta, hogy a "vicces műsor" kvázi egy bemutatkozó produkció Majkáékkal, ami nem is abból a célból készült, hogy hónapokig képernyőn legyen, mivel ilyenkor még sokkal kevesebben ülnek a tévéképernyő előtt. 

Ezért ilyen a struktúra, és köszönjük szépen, azzal a 18 százalékkal, amit az első adással elért a műsor, nagyon jól megvagyunk.

- tette hozzá. Kolosi megjegyezte, az első két héttel tulajdonképpen az a céljuk, hogy "könnyed szórakozást adjunk a nézőknek, és gyakorlatilag beköszönjenek Majkáék az RTL képernyőjén". 

Az interjúban beszélt a megújuló X-faktorról is. Szerinte a tehetségkutató most "tényleg azt hozza, amit a legjobb korszakában", ráadásul megújult a mentorcsapat is, ami "már önmagában jót tesz a műsornak. Természetesen ennek megfelelő eredményeket várok majd a produkciótól" - mondta.

A novemberben induló Hell Boxing Kings kapcsán a vezérigazgató-helyettes elárulta, nem csak azért választották Gelencsér Tímeát műsorvezetőnek, mert korábban a TV2-nél dolgozott. "Ne felejtsük el, hogy ez egy nemzetközi produkció, ahol nagyon lényeges szempont az is, hogy valaki képernyőképesen beszéljen angolul, mert ott vannak kifejezetten angol nyelvű műsorvezetői feladatok is, tekintettel arra, hogy maga a versenyzői gárda nemzetközi. Ezeket a szempontokat összesítve tartottunk castingokat, és a Hell-lel együtt döntöttük el, kik vezessék a műsort" - tette hozzá Kolosi.

A hétfőn induló Fort Boyard kapcsán megjegyezte, ez a formátum a nézők többségének új lesz, hiszen már azok is leérettségiztek, akik 2000-ben (amikor a TV2-n futott a műsor) még meg sem születtek. Közölte, hogy a most képernyőre kerülő műsor az eredeti formátum felújított változata. "Ez is ugyanabba a csomagba illik, amelybe az összes többi őszindító műsorunk – egy nagyon vidám, a víznek köszönhetően kicsit még nyári hangulatot idéző formátumról van szó, ahogy tulajdonképpen a Kalandra fal! csobbanásai is részben erre szolgálnak" - nyilatkozta.

Istenes Bence más szerepet kap az Álarcos Énekesben, jön egy új vetélkedő is

Az interjú második felében a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes főleg a későbbiekben látható műsorokról beszélt. Elmondta például, hogy idén tényleg nem Istenes Bence vezeti majd az Álarcos Énekest, de továbbra is köze lesz a műsorhoz.

Szeptember végén indul az Árulók - Gyilkosság a kastélyban celebes évada, de idén nemcsak a hírességek, hanem civilek is beköltöznek a kastélyba. Így idén ősszel nem egy, hanem két évad kerül adásba az Árulókból. Kolosi hozzátette, a két évad hangulata teljesen más lesz. "Ha valaki mindkét évadot megnézi, bár ugyanazt a formátumot, két nagyon különböző műsort lát majd."

Javában zajlik a Konyhafőnök új évadának forgatása is, amiben Sárközi Ákos valóban nem lesz látható. Ugyanakkor a vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy ez nem jelenti automatikusan azt, hogy "a jövőben ne találkozhatnának még vele a nézők akár ebben a szerepkörben, hiszen az ítészek köre bővül". Állítása szerint hamarosan bejelentik az új csapatot, amiben több személyi változás is várható, ráadásul a műsor szerkezete is megújul.

Illetve beszélt arról is, hogy az idén nagy sikerrel bemutatkozott vetélkedők közül a The Floor-nak biztosan lesz folytatása, a jelentkezésre buzdító promó július óta fut (információink szerint néhány héten belül akár a forgatások is elkezdődhetnek). Az Ugrás kapcsán csak annyit mondott: az RTL erről a műsorról sem mondott le. Kolosi ugyanakkor arra utalt, hogy a két játékot valószínűleg nem az őszi szezonban láthatják a nézők.

Azt viszont bejelentette, hogy az RTL már most készít elő egy olyan új vetélkedőt, amiről eddig még nem beszéltek.

Az interjúban Kolosi beszélt még a BL-ről is, amire szerinte "pont akkora" az érdeklődés, mint amekkorára számítottak. Hogy ez számokban kifejezve mit jelent, arról nem beszélt.

A beszélgetés végén, amikor arról kérdezték, mi a legnagyobb kihívás, azt mondta, maga a nézettségi verseny. Úgy fogalmazott, "ahogy egy focimeccsnél sem az első félidő harmadik percében dől el az eredmény, erről majd az év későbbi részében lehet beszélni." 

Fotó: RTL
Kövess minket Facebookon is, ahol további extra tartalmakat találsz.