2023. nov 06.

Brutálisan tarolt a Sztárbox második adása az RTL-en

írta: FoA
Brutálisan tarolt a Sztárbox második adása az RTL-en

De még ez sem volt elég arra, hogy az RTL győzedelmeskedni tudjon a TV2 felett, a hetet tekintve.

_34a8097.JPG

Izgalmasan alakul a nézettségi verseny szűk két hónappal az év vége előtt. Miután az RTL a hétköznapokat tekintve a Nyerő párosnak köszönhetően - hosszú idő után - magára talált, a hétvégéken továbbra sem mutathatott fel erős számokat a csatorna. Egészen idáig.

Hétköznap a TV2 a nyerő

A múlt heti (október 30-november 5.) nézettségi adatok a hétköznapokban is hoztak változást. Ennek a fő oka, hogy véget ért az RTL-en a Nyerő páros, aminek a helyére a Házasodna a Gazda került. A Nádai Anikó által vezette reality azonban kevésnek bizonyult a TV2 Ázsia Expresszével és Nagy Ő-jével szemben.

Az RTL-es műsor a heti átlagot tekintve 15,5%-os eredményt (162 ezer) produkált. Ezzel szemben a közvetlen konkurens, az Ázsia Expressz 19%-os (198 ezer) átlaggal futott. Az olló azonban a két korábbi műsor végével még nagyobbra nyílt a TV2 javára. Jákob Zoltán párkeresése ugyanis átlagosan a nézők 19%-át (140 ezer) érdekelte. Ezzel szemben a Survivorre csak a 18-49-es korosztály 11,7%-a (107 ezer) volt kíváncsi.

Így talán senkit sem ér meglepetésként, ha eláruljuk, hogy a TV2 - hosszú idő után - újból behúzta az összes hátköznap estét.

Megbukni látszik a The Voice

A múlt héttel ellentétben idén egyértelmű győzelmet hoztak a hétvégék is. Szombaton ismét a The Voice és a Dancing with the Stars futott együtt, előbbi azonban jelentősen vesztett előző heti nézettségéből, így már csak a fiatal korosztály 15,2%-át (168 ezer) tudta megszólítani. A tehetségkutató egyébként a hét 50 legnézettebb műsorát összegző listán csak a 22. helyet foglalja el. 

Hozzátesszük, az utóbbi években ennyire rossz eredménnyel nem futott hétvégi, nagyszabású műsor az RTL-en (és akkor itt most ne vegyük figyelembe a Tehetség első látásra eredményeit, márcsak azért sem, mert a talent show gyártási költségei sokkal nagyobbak, mint a tavalyi vetélkedőé). Így aztán csodálkoznánk, ha a csatorna új évadot készítene majd a Voiceból. Sőt, az is megkérőjelezhető, hogy egyáltalán Magyarországon látható lesz-e még a tehetségkutató.

szg_20230618_069.jpeg

A Dancing with the Stars egyébként ezen az estén javítva eredményein a 18-49-es korcsoport 22,5%-át (237 ezer) tudta megmozgatni, amivel magabiztosan nyerte a sávját. A táncos műsor egyébként ezzel a remek eredményével is csak a hét harmadik legnézettebb műsora lett.

Tarolt a Sztárbox

A szombatok az utóbbi időben eltörpülnek a vasárnap esti gigaprodukciók mellett. A múlt heti RTL-es sikernek - miszerint a Sztárbox fölényesen utasította maga mögé a Sztárban Sztár Leszek! élő műsorát - köszönhetően már tudható volt, hogy a TV2 nem fogja annyiban hagyni, hogy az egyik gigaprodukcióját csakúgy elnyomja a konkurencia.

Így is lett, a csatorna előbb egy váratlan műsorváltozással bevágta a show elé a Nagy Ő fináléját, később pedig azt is bejelentették, hogy a Sztárban Sztár meghívott sztárvendége lesz a Gáspár-házaspár, és érkezik a nyáron nagyon fricskázó Tóth Gabi és újdonsült párja, Papp Máté Bence is.

Mindezek ellenére nem volt nyerő a TV2 taktikája, a csatorna ugyanis délután 4 és este 11 között egyetlen félóráig sem tudhatta magának a vezető szerepet. 

Az estén egyébként masszívan kikapott a Nagy Ő (16,8% - 218 ezer), még a (szintén az utolsó pillanatban bejelentett) Fókusz Sztárboxos különkiadástól (22% - 274 ezer) is.  Az este további részében azonban még nagyobbra nyílt az olló az RTL javára, a Sztárbox gyakorlatilag mindent letarolt, ami az útjába került (a Sztárban Sztár 18%-os SHR-t produkált, ami 219 ezer nézőt jelent), és a maga 32,8%-os közönségarányával (432 ezer) nemcsak a hét legnézettebb műsora lett, de az éves toplista második helyére is feltornázta magát. (Csak zárójelben, így már csak a Zsákbamacska első adása előzi a showműsort).

_34a7747.JPG

Az idén bajnoksággá szervezett Sztárbox egyébként az első adáshoz képest néhány helyen változásokon esett át. Lecserélték például a ringspeakert, Jakab Csaba helyett ezúttal az RTL csatornahangja, Both András konferálta a versenyzőket.

Az este egyébként két, nagyon várt mérkőzést is tartogatott, az egyikben KKevin és Brash Bence mérkőzött meg egymással. Érdekesség, hogy miután az énekes kiütötte a rappert, KKevin rajongói - csakúgy, mint a vesztes fél - távoztak a sportcsarnokból.

A másik, nagy izgalmakat tartogató meccsen Istenes Bence és Schobert Norbi Jr. boxolt. Bár utóbbi alulmaradt a műsorvezetővel szemben, a mérkőzés akkora nézettséget produkált, hogy 22:00 és 22:30 között az RTL közönségaránya 40%, míg a TV2-é csak 17% volt.

Sovány vigasz, hogy a Sztárban Sztár a műsor azon részével már nyerni tudott, amiben az előbb már említett Tóth Gabi-Papp Máté Bence-duó produkcióját lehetett látni. Ez viszont már túlnyúlt a főműsoridőn. 

A hetet egyébként a tarolás ellenére is a TV2 nyerte 18%-kal, de a vasárnapnak köszönhetően az RTL "csak" 1,2 százalékponttal maradt le fő konkurensével szemben.

A hét egyébként a papírforma szerint nem tartogat túl sok izgalmat, a hétköznapokat tekintve csak a Viasat3 változtat, ott ugyanis hétfőn indul az Adom a napom! új évada. Kérdés, hogy a műsor indítása az RTL vagy a TV2 nézettségét érinti-e majd érzékenyebben. 

A hétvégék tekintetében pedig van egy olyan sejtésünk, hogy a következő napokban ismét lehet majd a vasárnap estét érintő műsorváltozásra számítani. Hogy számításaink be fognak-e jönni, az majd a következő napokban kiderül.

A nézettségi adatoknál a líneáris 18-49-es adatokat vettük figyelembe.

Fotók: RTL Sajtóklub
Nézettség forrása: RTL Sajtóklub

Szólj hozzá

TV2 RTL Survivor Nagy Ő Nézettség Dancing with the Stars Ázsia Expressz Házasodna a Gazda! Sztárban sztár leszek Sztárbox