2023. okt 30.

Az év egyik legnézettebb RTL-es műsora lett a vasárnap esti Sztárbox

írta: FoA
Az év egyik legnézettebb RTL-es műsora lett a vasárnap esti Sztárbox

Gyakorlatilag KO lett a tévés nézettségi verseny vasárnap esti eredménye az RTL-es show javára.

sztarbox_3.png

Tarolt a vasárnap este indult Sztárbox az RTL-en, a 18-49-es korosztályban majdnem 320 ezren figyelték az RTL-re 18 év után visszatérő műsort. Ezzel a csatorna maga mögé utasította az összes hétvégi showt is a maga 25,8%-os nézettségével. Így hosszú idő után először kikapott a TV2-es Sztárban Sztár leszek! (206 ezer - 17%) is.

A bokszgála első epizódja egyébként a fiatalok körében az év kilencedik legnézettebb műsora lett, az RTL-es produkciók közül pedig csak a Cápák között egyik adását figyelték ennél is többen.

A vasárnap esti, első adásban egyébként férfi középsúly kategóirában Molnár Áron kiütéses győzelemmel búcsúztatta ellenfelét Frohner Fecót, míg a női könnyűsúly kategóriában Berki Mazsi négy menetben egyhangú pontozással győzedelmeskedett Megyeri Csilla felett, aki így távozott a versenyből. A férfi nehézsúly kategóriájának összecsapóitól is kemény harcra lehetett számítani, ami azonban alig egy menetig tartott, mivel Árpa Attila kiütéses győzelemmel jutott tovább az elődöntőbe és így Nagy Ervinnek is véget ért a Sztárbox.

_34a6109.jpg

Döntetlen lett a szombat esti csata

De nemcsak a vasárnap, a szombat is tartogatott meglepetéseket tévés szempontból. Első alkalommal futott élőben a The Voice a Dancing with the Stars ellen, ami a nézettség szempontjából meglepő eredménnyel zárult.

A TV2 táncos műsora a 18-49-es korcsoport 18,5%-át (197 ezer) tudta a képernyő elé szegezni, ami a korábbi hetekben tapasztaltakhoz képest visszaesés, a múlt héten például a nézők 20,5%-a figyelte a showt (211 ezer néző). Hasonló eredményekre volt képes a The Voice első élő adása is, a tehetségkutató műsort ezúttal a nézők 18,6%-a (198 ezer) követte figyelemmel.

A két nagyszabású show versenye tehát döntetlen lett, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az RTL-es produkció közönségaránya a műsor alatt stabil volt, addig egyre jobban haladva az éjszaka felé folyamatosan vesztett nézettségéből, és összesen csak három félórás sávot tudott megnyerni, azt viszont jelentős különbséggel.

A hetet egyébként hosszú idő után az RTL nyerte, a héten viszont csak három alkalommal tudott diadalmaskodni a mindkét csatorna, mivel - a fent említettek szerint - a szombati nap döntetlen eredménnyel zárult.

A nézettségi adatoknál a líneáris 18-49-es adatokat vettük figyelembe.

Fotó: RTL/Sallak Dóra, Balogh László
Nézettség forrása: RTL Sajtóklub

Szólj hozzá

TV2 RTL Nézettség Sztárban sztár leszek Sztárbox