2020. máj 20.

Őszi tévés szezon - 2020

írta: FoA
Őszi tévés szezon - 2020

A nagy sikerre való tekintettel 2018 és 2019 után 2020-ban is megpróbáljuk összeszedni az idén ősszel visszatérő, vagy debütáló műsorokat. Az elmúlt évekhez képest kis változás, hogy az RTL klub, a TV2, és a Viasat 3 őszi kínálata mellett az idén nagy feltörekvésre készülő Life TV műsorait is igyekszünk bemutatni. 

Sajnos a koronavírus-járvány nem kímélte a televíziós piacot sem, több műsor pont a vírus miatt lekerült a képernyőről tavasszal, vagy egyenesen el sem indult, ez a helyzet pedig nem is akármilyen kreatív ötleteket szült. Így született meg a karanténműsorok kategóriája, amelyből az RTL klub három, gyenge nézettségű, a TV2 pedig egy, szintén hasonló közönségaránnyal bíró műsort készített. 

Az idei ősz tehát egy kicsit más lesz, mint amit eddig megszoktunk. Több műsor is sajnos 2020-ban elmarad a vírus miatt, és a hamarosan forgatott műsorok sincsenek teljes biztonságban. Most tehát nézzük, melyek azok a műsorok, amelyek várhatóan képernyőre kerülnek 2020 augusztusától.

RTL klub

rtl_klub_black_logo.jpg

Az RTL talán műsorok szempontjából a legdrámaibb döntéseket hozta meg, az már biztosra vehető, hogy ÉNB Joe nem 2020-ban mutatkozik be a celebesített Survivor műsorvezetőjeként, ugyanis az RTL klub már márciusban bejelentette, hogy túl kockázatos ebben a helyzetben egy egzotikus show forgatása.

Bár még biztosan nem lehet tudni, de valószínűleg idén elmarad az X-faktor jubileumi, 10. évada is. Ennek a forgatása ugyanis hatalmas stábot, nagy közönséget, és több ezer jelentkezőt igényel, így sajnos el kell fogadnunk, hogy 5 év után ismét egy évig nem kerül képernyőre Magyarország legnézettebb showműsora.

Házasodna a gazda

Nádai Anikó tavaly debütált a 7 év után visszatérő párkereső-realityben, amelynek nézettsége nem volt kiemelkedő, de az RTL három vasárnapi műsorából (Házasodna a gazda, Jófiúk, Love Island) egyértelműen ez volt a legjobb nézettségű műsor, így nem is véletlen, hogy az RTL klub berendelte a folytatást, mely így immáron harmadszorra tér vissza ősszel, és ahol továbbra is egy nő, és négy férfi keresi majd az igazit. Június 7-én, vasárnap este pedig be is mutatkoztak a gazdák, pontosabban hat férfi és két nő, akik közül majd azok a gazdák lesznek láthatóak az ősszel, akikre a legtöbb jelentkező érkezik majd. A bemutatkozó adás - csakúgy, mint tavaly - most is kiemelkedő nézettséggel futott. A műsorba jelentkezni az rtl.hu/gazda oldalon lehet.

A Tanár és Apatigris

A két sorozat volt az, amely a vírus miatt került le a képernyőről, egy rész után. A Nagy Ervin és Scherer Péter főszereplésével készült sorozatok a csatorna tervei szerint visszatérnek, leghamarabb ősszel az RTL klub képernyőjére. Ráadásul a rajongóknak jó hír, hogy 2021-ben mindkét sorozat új évaddal tér vissza a képernyőre.

Drága Örökösök

Sajnos rossz hír a sorozat lelkes nézőinek, hogy a negyedik, vagyis a következő évaddal befejeződik a 2019. január 1-jén indult széria, amely talán még az eddigieknél is izgalmasabb lesz, legalábbis az évad végén látható ajánlóból ez derült ki. Az utolsó évad forgatásai egyébként július 27-én, hétfőn befejeződtek, erről több színész is posztolt hivatalos közösségi oldalán. Az új évad valószínűleg a Konyhafőnök vége után indulhat az RTL klubon.

Nyerő Páros

A Sebestyén Balázs és Kabát Peti vezette játék 2019-ben meglepő módon, 21:00-tól volt látható, amely még így is rendkívül jó nézettséget szállított, így csak a vírus szólhat közbe a párok összecsapásába, de valószínűleg nyáron sikerül leforgatni a Nyerő páros negyedik évadát is.

A Konyhafőnök

Kolosi Péter a SorozatWikinek adott szokásos, évértékelő interjújában jelentette be, hogy 2020-ban tavasszal civilek, ősszel pedig újra sztárok ragadnak majd fakanalat a konyhában. Sajnos úgy néz ki, hogy ez idén nem jön össze, ugyanis az RTL klub a tavaszi Konyhafőnök indulása helyett rögtön a nyári műsorrendjére váltott át, benne a Barátok közttel, és a heti műsorokkal. Később kiderült, hogy a Konyhafőnök új évadát az RTL klub ősszel, valószínűleg a VIP verzió helyett adja majd, így annak lehetséges képernyőre kerülése - feltéve, ha minden abban a sorrendben lesz, mint ahogy az utóbbi két évben volt - várhatóan november elején lesz.
UPDATE: A Konyhafőnök új évada augusztus 3-án, hétfőn este a Fókusz után indul majd az RTL klubon.

Álarcos énekes

A 2020-as év egyértelműen legnagyobb durranása(eddig) az RTL-es Álarcos énekes, amely minden adásával legalább 1 milliós nézőtábort tudhatott magáénak, így egyértelműen eddig ez az idei év legnézettebb műsora. Az viszont még kétséges, hogy az RTL klubon már ősszel képernyőre kerül a második évad is, de az szinte egyértelmű, hogy lesz folytatása a műsornak. A SorozatWiki információi szerint ősszel, az X-faktor helyett lesz látható majd a maszkos show-műsor új évada.

Való Világ Powered by Big Brother 

A jubileumi évad jelentkezési oldala már elérhető, a tét most is 36 millió forint! Magyarország egyik legsikeresebb valóságshow-ja újra beköltözik az otthonokba: mától lehet jelentkezni a ValóVilág Powered by Big Brother (gyártó: Paprika Studios) legújabb, jubileumi évadába. A tét most is hatalmas, hiszen aki a leendő villalakók közül a legjobbnak bizonyul, 36 millió forinttal lesz gazdagabb! - áll a csatorna közleményében. A műsor megújult formában tér vissza ősszel az RTL II-re, a kezdetekről, illetve a műsor korábbi évadait a Mit néztünk régen? cikksorozatban idézzük, illetve idéztük fel, melyet ide kattintva megtekinthettek. A reality jubileumi, tizedik évadának női műsorvezetője Nádai Anikó lesz.

vv10_logo_2020_07_01.jpg

Barátok közt - megint délután

Két évvel ezelőtti, első ilyen cikkünkben még arról írtunk, hogy vajon kik térhetnek majd vissza jubileumi, születésnapi epizódban. Nos, mára ott tartunk, hogy az ország egykor legnépszerűbb napi sorozata nagyon rossz nézettséget produkált a tavasz, illetve a nyár folyamán, így talán logikus lépés az RTL klub részéről, hogy ismét úgy dönt, visszarakja a késő délutáni sávba a sorozatot premier részét, és kiveszi a főműsoridő érdemi részéből a Mátyás Király tér lakóinak életét bemutató sorozatot, ugyanis annak ismétlése hétköznap esténként a Konyhafőnök után lesz látható. Arról, hogy ez így marad-e idén már, vagy esetleg az RTL később ad még egy esélyt a sorozatnak a főműsoridő érdemi sávjában, arról többet még nem tudni.

Emellett Kolosi Péter az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy készülnek sok meglepetéssel az RTL klubra, de ezekről azért nem árult el részleteket, mert "annak valószínűleg a másolata előbb lenne képernyőn, mint amit szeretnénk." 

TV2

tv2logo.jpg

A TV2 esetében is hasonló helyzet, mint ahogy azt előbbi csatornánál láthattuk. A Róna utcában is rendre döntöttek fontosabb műsorok sorsáról, arról, hogy mikor kerüljenek, vagy egyáltalán ne kerüljenek képernyőre azok. Eddig két olyan műsorról tudni biztosan, amely valószínűleg idén elmarad. Az egyik ilyen a Sztárban Sztár Leszek!, amelynek forgatásai már javában zajlanának, a másik pedig az Ázsia Expressz harmadik évada, amelyről az a hír járja, hogy nem fújták le, csak a forgatásokat ütemezték át augusztusra, legalábbis az Index infói szerint.

Egy pillanatra még a tavasznál, és a karanténműsoroknál maradva, a TV2 készítette az első ilyet, #maradjotthon címmel, amely egy olyan videónapló sorozat lett, amelyben sztárok, és hétköznapi emberek mutatták meg, mennyire is nehéz a karantén lét. A nézettség - mint ahogy egyetlen karanténos műsornál - borzalmas volt, így nem is volt csoda, hogy a tervezett 13 rész után a TV2 nem is kért többet a realityből.

Amely műsor tavaszról a vírus miatt átcsúszott biztosan őszre, az a Bezár a Bazár harmadik évada, amelynek forgatásával még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt végeztek, és amely nagy valószínűséggel a TV2-n az őszi szezon egyik induló műsora lesz.

Most pedig nézzük azokat a műsorokat, amelyek idén ősszel biztosan láthatóak lesznek a TV2-n.

Dancing with stars - a Szombat Esti Láz TV2-es változata

6 év után a TV2-n tér vissza az RTL klub egykori, Szombat Esti Láz című showjához hasonló táncos vetélkedő, melynek egyenlőre magyar címe nincs, de könnyen lehet, hogy Szombat Esti Láz lesz a TV2-es változat neve is. A lényeg, hogy sztárok profi táncosokkal táncolnak különböző táncokat, a néző szavaz, a zsűri értékel, és minden héten egy páros búcsúzik a versenytől. Arról, hogy miért ez a lesz az első, legalizált változata a műsornak Magyarországon, már írtunk a Mit néztünk régen? rovat 2006-os, tavaszi részében. Visszatérve a TV2-es showra, nem lennénk meglepve, ha ezt a változatot is Ördög Nóra és Stohl András vezetnék...

Sztárban Sztár

Hihetetlen módon kapott tavaly új lendületet egy értelmetlen változással a TV2 showja, a Sztárban Sztár, amelynek talent showja - mint ahogy azt fent már megírtuk - idén elmarad. Helyette újra visszatér az eredeti változat, új énekesekkel. Az viszont, hogy az eredeti változat mennyire bizonyul a "kis pihenő" után sikeresnek, ősszel kiderül. Az új évad egyébként rekordkorán, már augusztus 30-án elindul a Tények után a TV2-n, Tilla vezetésével, és egy megújult zsűrivel, és természetesen új énekesekkel. 

A SorozatWiki információi szerint a megújult zsűriben Kökény Attila, Köllő Babett, Bereczki Zoltán, valamint Papp Szabi ülnek majd.

Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpada

2020 első felének egyik legnézettebb műsora ősszel visszatér a TV2 képernyőjére. A Nicsak, ki vagyok?-ban az RTL-es Álarcos énekessel szemben az álarcos hírességek nem versenyeznek egymással, mert itt az a lényeg, hogy a két háromfős csapatból ki találja ki többször, hogy ki is van pontosan a maszk alatt. A TV2 maszkos showja összességében jó számokat produkált, viszont az RTL-es showval közös sávban rendre kikapott a Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpada.

Bödörék

A Stohl András főszereplésével készült sorozat első, váratlanul leadott első része hatalmas sikernek könyvelhető el, de mint ahogy azt sok műsor esetében is számtalanszor elmondtuk, most is megtesszük, hogy csak az első adás számait látván nem kell elkönyvelni az abszolút sikert. A sorozat egyébként többnyire negatív értékelést kapott a szakmától, és nagy részben a közönségtől is, de persze, ettől még lehet sikeres, ősszel minden ki fog derülni. A sorozat szeptember 5-től minden szombat este a Tények Plusz után tér vissza a képernyőre.

Love Bistro

A TV2 vadonatúj gasztro-realityjében nemcsak az ételek, hanem, ahogy Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója fogalmazott, "a versenyben részt vevő párok kapcsolati dinamikája legalább ugyanakkora szerepet kap a műsorban, mint az általuk elkészített ételek”. A műsor annyiban tér el az eddig megszokott gasztro-relality műsoroktól, hogy itt a fő szerepet a főzési idő játssza majd. 

A Love Bisztróban augusztus 24-től celebpárok versenyzeznek majd az év bisztró-tulajdonosa címért a Mintaapák után, pontosabban Cinthya Dictator és Molnár Tomi, Csisztu Zsuzsa és Dr. Ketskés Norbert, Csizmadia Gergő és Rausch Bernadett, Dobó Ági és Kis Csaba, Eke Angéla és Budavári Balázs, Ember Márk és Antóci Dorottya, Horváth Gréta és Medggyes Dávid, Kökény Attila és Aranka, Molnár Tibi és Gáfor Délia, Oláh Gergő és Niki, Dr. Panyik Anita és Keresztessy Márk, Papp Szabi és Eszter, Polgár Tünde és Polgár Árpád, Pribelszki Norbi és Maja, Tápai Szabina és Kucsera Gábor, Tücsi és Sofron István, Szegedi Fecsó és Kiss Vivi, valamint Valkó Eszter és Radócz Péter.

Az ételeket a Konyhafőnök egykori séfe, Bernáth József, valamint Baracskay Angéla értékelik majd.

Farm VIP

Harmadszorra, egy harmadik csatornán száll harcba a a Farm a nézők kegyeiért, ezúttal a TV2-n. A Farm VIP verziójában ezúttal majd hírességek tapasztalhatják meg, hogy milyen is a tanyasi élet. A reality legutóbb 2016 tavaszán volt képernyőn, akkor az RTL klubon.

MasterChef VIP

Idén ősszel rengeteg, hírességeket alkalmazó műsor fog indulni a TV2-n, gondoljunk csak a Szombat Esti Lázra, a Farmra, vagy épp a Sztárban Sztárra. Nos, ha ez még nem lenne elég, a 2018-ban hatalmas vereséget elszenvedő MasterChef VIP is visszatér, de ezúttal már a Super TV2 képernyőjén. 
UPDATE: Hogy a TV2 fel tudja venni a versenyt az RTL Konyhafőnökével szemben, a csatorna vezetése úgy döntött, hogy augusztus 3-tól a Hegyi doktor után indítja a műsort, melyről itt írtunk bővebben.

Mintaapák

A kezdeti gyengélkedés után a Mintaapák idén tavaszra magára talált, és sokan megszerették a sorozatot, ez a nézettségen is látszott. A sorozat aztán egyik pillanatról a másikra került le, mivel nem volt belőle annyi rész előre leforgatva, hogy azzal át lehessen vészelni a vírust. De jó hír mindenkinek, hogy az ország egyik legnézettebb napi sorozata ősszel visszatér a TV2 képernyőjére, egy teljesen új csapattal, ugyanis egy évad után többen távoztak a sorozatból. Fenyő Iván szerepét Kamarás Iván, Klem Viktor karakterét Makranczi Zalán, Szabó-Kimmel Tamás szerepét pedig Száraz Dénes veszi majd át. A Kovács Patrícia által alakított karaktert pedig ezek után Szávai Viktória alakítja majd. A megújult szereplőgárda augusztus 24-én, hétfő este mutatkozik be a TV2 képernyőjén. 

Séfek Séfe

A műsor 2017-es debütálása Ördög Nórával és a három séffel, Krausz Gáborral, Vomberg Frigyessel, és Wolf Andrással viszonylag sikeres lett, így nem is volt meglepetés a folytatás, amelyet 2018-ban Liptai Claudia műsorvezetésével forgattak le. A gasztro-reality második évada is siker lett annak ellenére, hogy a csatorna egy évig tolta a műsor indulását. A műsor kedvelőinek jó hír, hogy 2020-ban ismét lesz Séfek Séfe, immáron a harmadik évaddal, amelyet ismét Ördög Nóra vezet majd. A forgatások lezajlottak, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy vajon idén is a főműsoridő második felében lesz-e látható a főzőshow.

Viasat3

viasat3_hu-logo_0.png

A Viasat3 2018-as feltörekvési kísérlete kudarcba fulladt, ami már a 2019-es őszi kínálaton is látszódott. Mivel a tavalyi, egyelten őszi műsoruk, a 200 első randi két évad után befejeződött, így kérdés, hogy vajon idén számíthatunk-e tőlük valamilyen meglepetésre, az még egyenlőre kérdés, mindenesetre nem érne minket meglepetésként, ha az idén tavasszal nagy sikert hozó Észbontók, és a Feleségek Luxuskivitelben ősszel új évaddal térne vissza. Amint érkezik hír egy új műsorról, itt be fogunk számolni róla.

Life TV

letoltes_2.png

Idén újabb csatorna tűzte ki céljául, hogy megpróbál az RTL klub és a TV2 nyomába érni, ez pedig a Life TV, amely vadonatúj műsorokkal igyekszik feltornázni az amúgy nagyon gyenge nézettségét. Cikkünk ezen részén csak azokkal a műsorokkal foglalkozunk, melyek ősszel kerülnek képernyőre a csatornán.

Vacsorakirály

Miután Hajdú Péter került a Life TV-t is üzemeltető cég élére, hamar elhatározta, hogy a Life TV-t Magyarország öt legnézettebb kábelcsatornája között szeretné látni. Ehhez ígért sztárokat, és vadonatúj műsorokat, melyek bejelentése szép lassan már megkezdődött. Ősszel biztosan képernyőre kerül az RTL-es Vacsoracsata és a TV2-es Hal a Tortán kombinációja Vacsorakirály címmel, ami annyiban különbözik majd a két korábbi konkurens műsorától, hogy megjelenik majd a műsorban a műsorvezető is, akinek személye még titkos. A naponta jelentkező műsor esélyes házigazdája Demcsák Zsuzsa, aki biztosan feltűnik majd ősszel egy naponta jelentkező műsorban a Life TV-n. (Origo)

Összezárva Hajdú Péterrel

A Média1 információi szerint ősszel a korábban már a TV2-n Friderikusz Sándorral befutott Összezárva Friderikusszal ezúttal a Life TV-n tér vissza, a csatorna vezérigazgatójának, Hajdú Péternek a vezetésével. A műsorról egyenlőre nem lehet sokat tudni, ugyanis a médiaoldal hiába kereste Hajdút, ő csak annyit mondott, a sajtóosztályt keressék ezzel kapcsolatban, ahonnan azonban visszahívást nem kaptak. Ha bármi kiderül a műsorral kapcsolatban, természetesen a cikkünket mi is frissíteni fogjuk.

Bréking!

A Hajdú Péter vezette Life TV folyamatosan igazolja le a nagyobbnál nagyobb tévés személyiségeket, mint kiderült, Hajdú Steve színész, Berki Krisztián műsorvezető, és Holdmapf Linda stylist is a csatornánál fog vezetni egy naponta jelentkező műsort, melyről sokat nem tudni, csak annyit, hogy Berki Krisztián Demcsák Zsuzsával, Hajdú Steve pedig Holdmapf Lindával fogja vezetni a műsort, de csatlakozik a csapathoz Várkonyi Andrea is, műsorvezetőként. 

A műsorvezetők minden adásra összeválogatják a számukra éppen legérdekesebb, legmeghökkentőbb, legmegosztóbb cikkeket, videókat és témákat, amelyekről aztán meghívott vendégeikkel együtt elmondják a véleményüket, és bátran megfogalmaznak olyan gondolatokat is, amelyeket bár sokan osztanak, mégsem mernek kimondani. A műsor azt ígéri, hogy szókimondó lesz, és felkavarja majd az állóvizet, és akár a végletekig elmennek a saját igazukért.

 A BRÉKING! augusztus 31-én indul majd a Life TV-n, ettől kezdve délutánonként jelentkezik majd a műsor.

Emellett több hírességet is leigazolt már a csatorna, akik többnyire ex-TV2-es műsorvezetők. Demcsák Zsuzsa után jött Joshi Bharat, őt az időjósok, vagyis Nagy Réka és Kocsis Korina követték. Később kiderült, hogy az RTL-es Drága Örökösök egyik főszereplője, Hajdú Steve is csatornánál fog dolgozni, a korábbi hírekkel ellentétben pedig Várkonyi Andrea mégsem távozik a csatornától, csak egy másik műsorban fog bizonyítani. Nemrég pedig az is nyilvánossá vált, hogy Berki Krisztián is a Life TV csapatához tartozik, ahol Demcsák Zsuzsával fog együtt vezetni egy műsort.

Természetesen, mint ahogy tettük azt eddig is. ha valamelyik tévécsatorna bejelent egy vadonatúj műsort, akkor a cikkünk frissül. Augusztusban pedig minden bizonnyal kiderül, mikor is mutatkoznak be a fentebb felsorolt műsorok.

Fotók: RTL klub, TV2, Viasat3, Life TV

Szólj hozzá

TV2 RTL klub VIASAT3 Life TV Őszi szezon 2020