2020. máj 16.

Mit néztünk régen? - 16. rész

írta: FoA
Mit néztünk régen? - 16. rész

2006, a koppintások és az újdonságok éve

Előző cikkünkben 2005 fontosabb műsorait, és történéseit leltároztuk. Az itt megtekinthető cikkben esett szó a Jóban Rosszban indulásáról, az RTL kissé bénának számító újdonságairól, és a filmeseknek kicsit cikinek számító Aranycsirkéről is. Ma viszont 2006 tavaszának fontosabb műsorairól, történéseiről esik majd szó a TOVÁBB gombra kattintva!

scs_6727.jpg

Mielőtt azonban elkezdenénk, egy kis visszautazás 2005-be, amikor is komoly változások történtek az RTL klub Reggeli c. műsorában. December végén, a karácsonyi szünet előtt a műsorból két műsorvezető is távozott Kokó és Barabás Éva személyében, de mindketten maradtak a csatornánál, előbbi sportriporterként, utóbbi egy új szerepkörben, amelyről még hamarosan beszélünk.

A távozás csak az első lépés volt, a Reggeli teljesen megújult 2006 januárjától. Az első komolyabb változás a teljesen megújult díszlet, főcím, és név, utóbbi Reggeli - Süss fel nap!-ra módosult, de a kezdési időpont is változott, ezután már 6:30 helyett 6:00-kor indult az ébresztőshow, melynek első órájában a Barátok köztból frissen távozó Farkasházi Réka, és Ördög Nóra volt látható felváltva, ebben igyekeztek gyermekeknek, kismamáknak hasznos tanácsokat adni. 7:00-tól 9:00-ig pedig a hagyományos páros műsorvezetés volt látható, melyet a megmaradt házigazdák mellett VV Leó, Valkó Eszter, és Szily Nóra is vezetett, mindössze két hónapig. A nézettség viszont annyi bedőlt az újítások hatására, hogy már áprilistól újabb változások jöttek.

Visszatért a 6:30-as kezdés, a gyereksáv ekkorra már megszűnt, viszont a páros műsorvezetésben is sok változás történt. Távozott Leó és Valkó Eszti(aki ezentúl csak a játékban volt látható), helyükre rengeteg újonc került, ilyen volt Szily Nóra mellett Istenes László, vagy a két adás után távozó Vágó Piros, vagy a Danubius Rádió délutáni sávjának meghatározó hangja, Péter Petra. Hosszú távon Istenes László és Péter Petra bizonyultak jó választásnak, ők az augusztusi megújulásig meghatározták a Reggeli - Süss fel nap!-ot, amelynek nézettsége annyira legyengült, hogy a Mokka már magabiztosan tudta verni a RTL műsorát 18-49-ben. A történetnek itt nincs vége, a következő cikkben szó lesz arról, hogyan lett a Reggeli újra piacvezető.

Barabás Éva új szerepköre az RTL-es Fókusz lett, melyben rögtön két női műsorvezetőt, Marsi Anikót, és Holló Mártát váltotta, akik szülési szabadságra mentek, ekkor lett a magazin főszerkesztője Jakab Ádám, aki a mai napig ellátja ezt a feladatot. Végül így került Barabás Éva a Fókuszba, amelynek azóta legrégebbi, és egyik legnépszerűbb arca lett.

2006 februárjában adásba került az utolsó Szeress Most! rész is, melyet szombatonként az új székház adta lehetőségeknek köszönhetően egy, az RTL még nem túlságosan megszokott nagyszabású show-műsor váltott. A Szombat Esti Láz egyértelműen 2006 szuperprodukciója volt, ami hatalmas, 2 milliós nézettséget hozott az RTL klubnak. A show lényege, hogy sztárok két hónapnyi felkészülés után profi táncos partnerükkel együtt táncoljanak úgy, hogy mindezt a szakmai zsűri értékeli, pontozza, a néző pedig szavaz. 

scs_6729.jpg

A szakmai zsűriben Medveczky Ilona, Bőhm Gyögy, Pálinkó Lujza, és Zsámboki Marcell ültek, az első évadban pedig olyan sztárok bizonyíthattak nekik, mint Ábrahám Edit, Szellő István, Horváth Éva, Erdélyi Mónika, Czene Attila, Hajas László, Kulka János és Zsédenyi Adrienn, illetve profi táncos partnereik, akik közül később sokan váltak országosan ismertté. Ilyen például Angyal András, Keleti Andrea, Molnár Andi, vagy Markó Róbert.

A show első évadának házigazdái Sthol András és Kapócs Zsóka voltak. Kevesen tudják, de a Szombat Esti Láz egy külföldi formátumokból összegyúrt lopás, amelyet leginkább a külföldi Strictly come dancing, és a Dancing wiht stars összegyúrt változataként lehet említeni. A hatalmas sikerre való tekintettel nem volt kérdéses, hogy biztosan lesz folytatása a műsornak, amely végül 2006 őszén, még sikeresebb évaddal futott.

Ebben az évben indult el az RTL klub első pénzügyi showja, az Ecopoly is. A Cápák között béna elődjének vehető műsor szinte ugyanaz volt, mint amit manapság is láthatunk. A különbség mindössze annyi volt a két műsor között, hogy ebben a befektetők nem saját pénzüket kockáztatták, hanem egy, a befektetők által létrehozott cégen keresztül akarták folyósítani a támogatásokat, ám ez sosem jött össze, erről itt olvashattok bővebben. A műsorvezető Lilu volt, a befeketetők közt pedig Zoób Kati, Lázár Vilmos, Szabó Gál András, Kútvölgyi Pál, Sztanó Tamás, és Erdélyi Zsolt voltak  Az alább megtekinthető videóból pedig kiderül, mennyire gyengébb volt ez a műsor, mint a ma is látható Cápák között.

A Szombat Esti Láz mellett az RTL másik 2006-os "szuperprodukciója" a 2006-os Foci VB közvetítése volt, amelynek közvetítési jogait nekik sikerült a nagyobb kereskedelmi tévék történetében először(és utoljára) elvinniük a közszolgálati M1 elől.

Nyár elején elbúcsúzott a 2005 augusztusa óta folyamatosan képernyőn lévő Legyen Ön is Milliomos, amely elméletileg csak a szokásos nyári szünetét töltötte volna, amikor az RTL váratlanul nem hozta vissza ősszel a műsort, helyette egy külföldi szappanopera, a Te vagy az életem volt látható 2006 nyarától 2007 januárjáig, minden hétköznap este.

Egy utolsó szónál maradva még az RTL-nél, egyik később elvetett műsortervről is írnék. Az ország legjobb nagypapája show végül sosem került képernyőre, hogy miért, az valószínűleg titok marad, de ha olvassa ezt a cikket valaki, aki többet tud erről a műsorról, akkor megkérném, hogy kommentben írja le, hogy pontosan hogyan is nézett volna ki ez a showműsor.

Most pedig a TV2 újdonságairól. 

A következő műsor visszatekintéséig 2005-be kell visszamennünk, amikor is összehívták az Áll az Alku külföldi producereit, hogy megállapodjanak arról, hogy az egész estés változatnak vége, mert sok országban nem a többfordulós kérdés-válasz játékra voltak kíváncsiak a nézők, hanem arra, hogy melyik táskában mennyi pénz van. Így hát a TV2 a közös megegyezés alapján 2006. január 2-tól naponta fél órában 21 állandó(kivéve az az egyik, aki az egyetlen kérdés helyes megválaszolása után játékos lett) játékos nyitogatta a táskákat, amelyben a nyeremények nem emelkedtek, továbbra is 50.000.000 FT-ot lehetett nyerni, amelyet el is vittek a játék első napi évadában, ez alább megtekinthető

2006-ban elindult a TV2 új műsora is Buzera néven, melynek műsorvezetője Bochkor Gábor volt. Az ő segítségével minden héten öt sztárvendég próbálja a nézői feladványokat megfejteni. A műsor vendégei elméleteket gyártanak, hogy egyre közelebb jussanak a helyes megoldáshoz. Ez sokszor vezet tréfás helyzetekhez, mókás jelentésekhez és helytelen megoldásokhoz. Az a néző, akinek nem találják ki a feladványát, 100 000 Ft-ot nyer.(Port.hu)

Azért, hogy Bochkor Gábor ezt a műsort vezethesse, másik produkciójától, a Csaó, Darwintól el kellett köszönnie. A 2005-ös szilveszteri műsor után a házigazda szerepkört Nacsa Olivér vette át, akivel még 2006-ban meg is bukott az egykor sikeres és népszerű show.

unnamed.png

Volt Megasztár is, a harmadik, és egy darabig az utolsó évad győztese Rúzsa Magdi lett, aki azóta is szerves része a magyar könnyűzenének, de ebben az évadban tűnt fel még versenyzőként a X-faktor egyik mentora is, Puskás Peti, aki később évekig játszott a TV2 Jóban Rosszban című sorozatában is.

Ennyit 2006 tavaszáról. Mint ahogy most sem az álarcos műsorok terén, a TV2 a táncos műsorokkal sem akart lemaradni, így indítottak is gyorsan egyet, de erről majd a 2006-os őszi műsorokat összegző cikkünkben ,jövő héten.

Most pedig újra szavazás, továbbra is az a kérdés, szerintetek melyik csatorna műsorai voltak jobbak 2006 tavaszán?

Fotók: Szombat Esti Láz - RTL klub, Sthol András és Kapócs Zsóka az RTL új showjában - RTL klub, Csaó, Dawin - TV2, a Videó az RTL klub és a TV2 tulajdonát képezik!

Szólj hozzá

2006 TV2 RTL klub Mit néztünk régen?