2023. dec 29.

Ezt nézzük a tévében szilveszterkor

írta: FoA
Ezt nézzük a tévében szilveszterkor

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a különböző tévécsatornák az év utolsó napjára megannyi különleges, szilveszteri programmal kedveskednek nézőiknek, és ez 2023-ban sem lesz másképp. Számos új műsorral, köztük bakiparádéval, vetélkedővel és megannyi zenei műsorra is találkozhatunk. Hogy pontosan mit és mikor láthatunk majd, a TOVÁBB gomb után kiderül.
new-years-eve-3891889_1920.png

RTL

Az utóbbi évekhez képest jelentős fejlődésen ment keresztül az RTL szilveszteri és január 1-i műsora. Az év utolsó napja látszólag nem hoz sok változást, az esti Híradó előtt egy (Nincs kettő négy nélkül) és utána további két Bud Spencer - Terence Hill filmet (Különben dühbe jövünk, ...és megint dühbe jövünk) láthatunk majd, egészen éjfélig.

Mindemellett persze lesz szilveszteri "meglepetés" a csatornán, az esti Híradó szilveszteri különkiadásában (18:30 körül) ezúttal Litkai Gergely és Kovács András Péter humorista olvassa majd a szilveszteri híreket. 

Éjfélkor természetesen itt is lesz Himnusz, melynek középpontjában az idén 150 éves Budapest áll majd. A Fortepan stábjának és egy különleges, 1900-as évek elején Budapesten készült fotósorozat segítségével látható majd, hogy egy-egy budapesti terület hogyan nézett ki korábban és hogyan néz ki napjainkban.

A Himnuszt követően a Nemzet Színésze, a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló Művész, Prima Primissima közönségdíjas, 2024-ben 90. születésnapját ünneplő Bodrogi Gyula színművész köszönti majd az újévet az RTL-en.

A különleges blokkot követően 0:15 perctől a Mi kis falunk című sorozat legjobb pillanatai és bakijai lesznek láthatók, egészen 1:30 percig.

TV2

A TV2 is változtat az utóbbi években megszokott szilveszteri kínálatán. Az este továbbra is a Tények-Tények Plusz kombóval indul. Ezt követően, 19:50 perctől érkezik a Szerencsekerék szilveszteri különkiadása, amiben ezúttal Gáspár Zsolti, Hódi Pamela és G.w.M pörgeti a kereket. 

21:50-től egy korábbi ismétlés lesz terítéken, immáron harmadszorra is leadja a csatorna a Zsákbamacska - Sztárban Sztár különkiadását. Ezt a 2023-as Szilveszteri Zenebutik követi (22:45), ami egyben azt is jelenti, hogy az utóbbi évekhez képest nem lesz Sztárban Sztár...a javából!, így viszont az éjfél utáni mulatós blokk korábbra kerül. Az este 0:30-tól egy filmmel zárul. 

Duna TV

Jó csapaton ne változtass - szokás mondani. Úgy néz ki, a Duna TV-nél idén megfogadták ezt a javaslatot, és a tavalyi nagy sikerek után idén egy az egyben ugyanazt a programot hozzák, mint 2022-ben. A szilveszteri programban idén is többször felbukkan majd a Bagi-Nacsa páros (12:50, 18:42, 19:45, 21:20) 5 perces blokkokkal. Délután, 17:25 perctől - szilveszteri epizóddal - jelentkezik a Borbás Marcsi szakácskönyve című műsor is. Az este a Híradó és a Nemzeti Sporthíradó után az Önök kérték! szilveszteri különkiadásával kezdődik, amit 19:50-től a Dankó Gála követ majd.

A közmédia a műsor kapcsán azt közölte, a Dankó Gála az ünnepi műsor és a díjátadó izgalmas fúziója lesz, amit az év utolsó napján, december 31-én a Duna tűz műsorára, így óévbúcsúztató hangulatban a Dankó Rádió díjazottaival ünnepelhetnek. A gálán a műfajok legjobb előadói lépnek fel és éneklik kedvenc dalaikat, de fontos szerepet kap a műsorban a Dankó Rádió által alapított díjak ünnepélyes átadása is, összesen 6 kategóriában. Az ünnepi eseményt modern, látványos környezetben rendezik meg közönség előtt, rengeteg fellépővel és élőzenével. Az előadóművészeket ifj. Sárközy Lajos és zenekara kíséri, némely produkciónál kiegészülve Kovács Erik zenekarával.

Az este csúcspontja minden bizonnyal a Csináljuk a fesztivált! szilveszteri műsora lesz, amiben ismert bulislágerek, mint például a Pálinka dal, az Éjjel soha nem érhet véget, az Egy bolond százat csinál csendülnek majd fel. Éjfélkor felcsendül a Himnusz, majd Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntőjét lehet meghallgatni. Az újév első perceitől hajnalig Házibuli reggelig címmel zenei válogatás lesz a Dunán.

ATV

Az ATV is különleges kínálattal készül december 31-re. Az este a Heti Napló szilveszteri különkiadásával indul majd, amit 20:25-től a #Bochkor szilveszteri adása követ. 21:50-től jön az AradiVarga show szilveszteri különkiadása, benne olyan sztárvendégekkel, mint Csuja Imre, Kerekes József, Lorán Barnabás "Trabarna", Maksa Zoltán, Reviczky Gábor, Steinkohl Erika, Varga Ferenc József vagy Vida Péter. 

Éjfélkor itt is lesz Himnusz, 1 órától pedig AradiVarga show maraton lesz a csatornán. Aki hiányolja a szilveszterből Sas Józsefet, az se csüggedjen, az ATV Spirit 20:55-től több órás maratonnal készül a Sas kabaré legjobb pillanataival.

Mi lesz január 1-jén?

Idén abban a szerencsés helyzetben érezhetik magukat a tévénézők, hogy nemcsak december 31-én, hanem január 1-jén is lesznek szilveszteri műsorok. 

A Viasat3 újév napján este 7-től vetíti a Dumaszínház 20 éves, jubileumi gálaműsorátA nevetésben gazdag pillanatokról többek között olyan humoristák gondoskodnak majd, mint Badár Sándor, Hadházi László, Janklovics Péter, Kiss Ádám, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán vagy Ráskó Eszter.  

De nemcsak a Viasat, az RTL is tart "pótszilvesztert". Itt január 1-jén 18:50-től kezdődik ...a szomszéd tehene című új vígjátéksorozat, amit 19:40 perctől a Mi kis falunk szilveszteri különkiadása követ majd. 

Fotók: RTL, TV2 Csoport, ATV, MTVA

Szólj hozzá

ATV Szilveszter Duna TV TV2 RTL Szerencsekerék RTL Híradó Zsákbamacska VIASAT3 Mi kis falunk Csináljuk a fesztivált A szomszéd tehene szilveszter2023 Dunaszínház Heti napló AradiVarga show