2024. ápr 08.

Annyira bejött az RTL-nek vasárnap délután a Házon kívül, hogy estére pakolják (frissítve)

írta: FoA
Annyira bejött az RTL-nek vasárnap délután a Házon kívül, hogy estére pakolják (frissítve)

Április 28-tól vasárnap este jön a közéleti műsor új része. A XXI. Század pedig szombat délutánra kerül.hk.png

Amennyi problémája van az RTL-nek mostanában a hétköznap esték nézettségével, annyira mennek jól a csatorna dolgai hétvégén. Szombatonként a Mi kis falunk hozott nagy sikert (meg is buktatta a konkurens Mutasd a hangod!-at), vasárnap pedig a Cápák között, majd a Renitens új részeivel hasítanak.

De van még valami a hét utolsó napján, amiről kevés szó esik: a Házon kívül, ami január eleje óta jelentkezik vasárnap a Híradó előtt. Az azóta eltelt négy hónapban folyamatosan növekedett a politikai-közéleti magazin nézettsége (bár ebben valószínűleg az elmúlt hónapokban kirobbant politikai botrányok is szerepet játszottak), így aztán nem véletlen, hogy a csatorna úgy döntött, a Híradó utánra teszi át a műsor premierjét április 28-tól.

A vasárnap esti politikai magazinoknak egyébként nagy múltja van Magyarországon. Hosszú évekig a "királyi" tévé vasárnap este hét órától tűzte képernyőre A Hét című magazinját, a 2000-es évektől pedig ebben az időpontban volt látható a TV2 egyik legendás műsora, a Napló is. 2017 óta pedig az ATV-n kezdődik ugyanebben az időpontban a Heti Napló Sváby Andrással című magazinműsor, ami a csatorna zászlóshajója, hetente több százezren nézik a közélettel foglalkozó műsort.

Egyébként április végétől nemcsak ez lesz az egyetlen változás, hiszen véget ér a Renitens, helyére pedig jön vissza a Cápák között, ami így biztosan nem hét órától lesz majd látható.

Frissítés: az RTL közleménye szerint a Cápák között 19:25 perctől kezdődik, ez pedig azt jelenti, hogy a Házon kívül hét óra előtt egy kevéssel kezdődik majd április 28-tól.

Az RTL most kiadott közleménye szerint a Házon kívül sikerének további következménye is lesz: a XXI. Század című történelmi magazin május 4-től szombat délutánonként kerül majd képernyőre. Ezen a napon lesz látható a Horváth Attila Artisjus- és Fonogram-díjas szövegíróról készült portréfilm. aki legnagyobb slágerein keresztül meséli el, hogyan vált tinédzser amatőr zenészből a magyar könnyűzene legendás dalszerzőjévé.

Leghíresebb szerzeményei úgy szólalnak majd meg, ahogy azokat még soha senki nem hallotta. Életművének öt ikonikus dalát Wolf Kati zenekara dolgozta át – olykor saját komfortzónájukból is kibújva, nem félve a merész kísérletezésektől sem.

A Házon kívül és XXI. század ismétlése egyébként a korábban megszokott hétfő és keddi, késő esti sávban lesz látható.

Fotó: RTL

Szólj hozzá

2024 RTL Házon kívül Napló XXI. Század Heti napló