2022. jún 30.

Őszi szezon 2022 - Mit nézünk idén a tévében?

írta: ReklámInvázió
Őszi szezon 2022 - Mit nézünk idén a tévében?

Most már hagyománynak számít itt a ReklámInvázió blogon, hogy évről évre csatornákra bontva részletezzük, mit lehet majd nézni az adott év őszén. Idén is lesz mit nézni, és mivel a kereskedelmi tévék idén ünneplik negyedévszázados fennállásukat, ezért további extra meglepetésekre számíthatunk.

Alább egyelőre két csatorna – az RTL klub és a TV2 – őszre ígérkező műsorairól lehet olvasni, de amint valami újdonságról hull le a lepel – legyen szó bármelyik csatornáról is – a lista frissül, itt tehát biztosan egyben meg lehet majd találni azt, hogy „mit nézünk ősszel”.

RTL klub

rtl_klub_black_logo.jpg

Az RTL klub nem túlságosan nagy meglepetést idén nem tartogat, ami persze a műsorait illeti. Sorozatokból azonban nem nagyon lesz hiány, az már szinte biztos. Alább tehát részletesen kivesézzük, hogy mit lehet majd nézni az RTL képernyőjén.

Nyerő Páros

A tavalyi eszméletlenül magas nézettség után talán nem nagy meglepetés, hogy idén új évaddal tér vissza az ismert sztárpár-reality. A műsorvezető kiléte, és a szereplők névsora még hétpecsétes titok, az viszont egészen nagy meghökkenést okozna, ha idén nem Sebestyén Balázs lenne a házigazda.

Ami pedig a névsort illeti: két név a június végi, a forgatáson történt sajnálatos tragédia miatt került nyilvánosságra, mely szerint idén beköltözik a villába Young G Béci és párja Mézáros Norina, valamint az Éjjel-Nappal Budapest egyik korábbi szereplője, Törőcsik Dani és barátnője is megküzdenek a Nyerő Páros címért. (Blikk)

Arról, hogy mikor indul a műsor, egyelőre konkrét információk nem állnak rendelkezésre.

Celeb vagyok, ments ki innen!

Sebestyén Balázs idén duplázhat az RTL-en – ami persze a műsorokat illeti. A Nyerő Páros után ezúttal élőben, egy eddig még nem ismert helyről (de valószínűleg egy dzsungel kellős közepéből) köszönheti a nézőket naponta rádiós műsorvezetőtársával, Vadon Janival. Idén ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy 8 év után idén ők lesznek a műsorvezetői celebszivatós realitynek.

balazs-jani-celeb-vagyok-ments-ki-innen.jpg

Arról, hogy kik lesznek a szerencsés kiválasztottak, akik majd utaznak, még szintén rejtély, mint ahogy az is, hogy hányan lesznek, amely azért is nagy kérdés, mert ez erősen meghatározza a műsor hosszúságát, vagyis azt, hogy idén újra két évad készül-e egyszerre a műsorból, vagy csak egy.

Tehetség első látásra

Az idei év egyik legnagyobb RTL-es durranásának ígérkezik a showműsornak vagy minek szánt vetélkedő, amiről egyelőre csak annyit kommunikált a csatorna, hogy

  1. ősszel érkezik, valószínűleg az Álarcos Énekes helyett
  2. Istenes Bence lesz a házigazdája
  3. ki kell találni benne egy adott emberről, hogy miben tehetséges

tel_logo_10.jpg

Ha esetleg a műsor valakinek az érdeklődését felkeltette volna, akkor jó hír lehet, hogy a jelentkezőket több hónapja várják a műsorba, ami még most is él (játkosnak itt, tehetségnek pedig itt lehet nevezni) vagy telefonon.

Hogy mennyire válik majd be az utóbbi két év legnagyobb RTL-es újdonsága, az majd ősszel kiderül.

Keresztanyu

Napi sorozatok nélkül nincs ősz, és ezt az RTL 24 éve egészen jól megtanulta. Idén sem maradunk naponta jelentkező széria nélkül, a Keresztanyu negyedik évada már készül, amelyről még konkrétabbat nem tudni, de talán nem tűnik olyan lehetetlen következtetésnek az, hogy augusztus elején már visszatérjen sokak kedvenc sorozata, amelyből még idén ki fog derülni, hogy mi lesz Róza mamával és hálózatával.

Frissítés: A Keresztanyu minden eddiginél korábban korábban, már július 25-től visszatér az RTL klubra. A készítők bejelentették ezen felül, hogy ez lesz a széria utolsó évada. Az egyik promó alább megtekinthető.

Konyhafőnök VIP

5 éve nem telt el olyan év, hogy celebek ne főztek volna a Konyhafőnök konyhájában, akik már évek óta komoly rostán esnek át, hogy egyáltalán bekerüljenek a műsorba. Úgy tűnik, idén sem kell nélkülözni a celebeket az őszi RTL-es szezonban főzés terén, ugyanis az RTL tavaly őszi bejelentése nyomán biztosnak tűnik, hogy idén is valószínűleg december végére kiderül, hogy ki lesz az ország legújabb VIP Konyhafőnöke.

Sorozat, sorozat, ja, és SOROZAT

Eszméletlen mennyiségben érkeznek az idei őszi etapban a sorozatok az RTL képernyőjére. A csatorna talán idén ezzel igyekszik meglepni saját születésnapja alkalmából nézőit, kérdés azonban, ezek mennyire váltják majd be a hozzájuk fűzött ígéreteket. Új évaddal jön idén biztosan a Séf meg a többiek, ami felemás eredménnyel futott tavasszal, nagy valószínűséggel Pajkaszeg lakói sem hagynak minket unatkozni. További visszatérőként akár már idén ősszel bemutatkozhat az Apatigris új, harmadik évada, és a Mellékhatás második etapja is.

apatigris.JPG

Új sorozatként jön a Király, melyben Nagy Ervin formálja majd meg a legendás énekest, Zámbó Jimmyt. A király életét tíz részen keresztül mutatja majd be a csatorna, szinte biztos, hogy idén ősszel. Új sorozatként az abszurd humor képviseletében érkezik a Nagy Fehér Főnök is, melyről tavaly ősz óta semmit nem hallani, ami vagy azt jelenti, hogy idén ősszel kerül szintén képernyőre, vagy pedig ez a sorozat is a Hentes sorsára jut, vagyis később csak az RTL Most kínálatában válik majd elérhetővé. Hogy mi lesz az igazság, ősszel kiderül

.

X-faktor

11.alkalommal indul el a magyar televíziózás történetének leghosszabb ideje futó énekes-tehetségkutatója, az X-faktor. Idén Csobot Adél helyére egy új női mentor, a részben ukrán származású Herceg Erika ül majd be a mentorszékbe, ahol egyébként most először egy váratlan, és elsőre nagyon furcsán hangzó szabályváltozás is lesz, aminek értelmében a kategóriák megszűnnek, így minden mentornak meg kell majd küzdenie a legjobb versenyzőkért. Hogy ez a valóságban mennyire lesz majd követhető, és értelmezhető a későbbiekben, az a Miller Dávid által vezetett új évadból ősszel ki fog derülni.

RTL klub reloaded

Ahogy említettem, idén 25 éves az RTL klub, amit úgy tűnik, elég furcsa módon ünnepel a csatorna. Ahogy arról elsőként beszámoltunk, idén ősszel logót cserélhet a csatorna, amely része lenne az egységes kinézetű RTL családnak. Hogy ez mivel jár, még rejtély, mint ahogy az is, hogy készül-e valamilyen extra meglepetéssel az RTL a logóváltáson kívül a negyedévszázados jubileumára.

rtl_klub_2021_svg.png

Ami biztos, a csatornacsalád már a Golddal már kicsit hangolódott az 25. szülinapra azzal, hogy visszahozták 9 hónapnyi szünet után a képernyőre a Barátok köztöt, ami indulása óta a kábeladó legnézettebb tartalma, és egyben hétköznapi húzóműsora. Hogy lesz-e még korábbi műsor, amely vagy ismétlésként, vagy feltámasztva, de újra visszatér, még nem tudni, de nem lenne akkora meglepetés abból kiindulva, hogy 5 éve igen komoly mértékű feltámasztással ünnepelt az RTL.

RTL II

322.jpg

NőComment

Egy teljesen váratlan lépés, amely megváltoztatott mindent. Talán így lehetne leírni a NőComment RTL-es megjelenését, ami 2020 szilveszterén kezdődött az öt és fél órás showval. Aztán 2021 őszén ismét visszatért az elsősorban nőknek szóló talkshow, ami viszonylag jó számokat produkált, de tavasszal nem tért vissza – ha csak nem vesszük ide a kétórás húsvéti különkiadást – sokak megdöbbenésére.

Aggodalomra semmi ok, a fentebb említett tavaszi különkiadásban kiderült, hogy a NőCommentet Liptai Claudia folytatja az ősz folyamán, így aztán már most úgy tűnik, hogy az idén 10 éves RTL II egyik húzóműsora lehet női talkshow, főleg azután, hogy idén novemberben elbúcsúzik az Éjjel-Nappal Budapest is a képernyőről.

ValóVilág

Idén is újra lesz Való Világ – ami már a tizenegyedik lesz. Újra „megtelik élettel” a villa, persze úgyis tudjuk, hogy ennek az életnek mi lesz a vége. Egy biztos, aki utoljára marad, laza 36 millát tehet zsebre.

A műsorvezetők kilétéről sokat nem tudni, de meglepetésnek számítana, ha nem változna a műsorvezető felállás Nádai Anikó terhessége miatt. De nemcsak itt, a BeleValóVilágban is jöhetnek változások Győzik mostanában elég sokszor előforduló TV2-es kitekintései miatt, amit majd a nézők a legtöbbször az Ázsia Expressz harmadik évadában láthatnak majd.

TV2

tv2logo.jpg

Aki azt hinné, hogy erre a kínálatra nem köti fel a gatyáját, az nagyon téved. Itt is lesznek új műsorok, de inkább a jól bevált műsorokra bízza magát a szintén jubiláló TV2.

Ázsia Expressz

Három év után ismét Ázsiába utazott a stáb – és nyolc sztárpár – hogy leforgassák a tavasz folyamán az Ázsia Expressz harmadik évadát. Új útvonalakon, meglepő párosokkal indulunk majd neki az új évadnak, melyről a TV2 korábbi közleményéből többet meg lehet tudni:

„A stáb Jordániában, Törökországban, Grúziában és Üzbegisztánban rögzíti a széria legújabb epizódjait. A nem mindennapi kalandra nyolc ismert páros vállalkozott azzal a céllal, hogy minden kihívást és akadályt letudva győztesen érjen célba a négy országon átívelő verseny végén, és hazavigye a 10 millió forintos fődíjat.

Nekivág az Ázsia Expressznek Gelencsér Tímea és legjobb barátnője, Balogh Szimi; Gáspár Győző és Gáspár Bea; Király Linda és Király Viktor; a ValMar, azaz Marics Peti és Valkusz Milán; az Exatlon Hungary All Star két Kihívója, Rozs Gergő és Kása András; Mérai Kata és Gyebnár Csekka; Nemazalany - Halastyák Fanni és párja, Szlépka Armand; valamint Kiss Ernő Zsolt, színész és felesége, Nyári Darinka." - áll a TV2 korábbi közleményében.

Séfek Séfe

Újra jön gasztro-relity is a TV2-re, és talán még idén láthatjuk is. A Séfek Séféről ugyanis a korábbi évadoknál már bevált szokás lett, hogy a forgatás után egy évig dobozban tartották, keresve a legjobb időpontot neki, ami aztán rendre az őszi szezon elejében, illetve közepében kap helyet.

20210902sefek-sefe.jpg

Az új évadot is Ördög Nóra vezeti majd, a forgatások már korábbi véget értek, így talán most lesz esélye annak, hogy már most képernyőre kerül a gasztroreality.

Sztárban Sztár Leszek!

Nagy versenyt hozott a tavaly a két nagy zenei tehetségkutató – az X faktor és a Sztárban Sztár leszek! – versenye, ami a nézettséget illeti, az RTL-es műsor ugyanis épphogy, de megőrizte piacvezetőségét, de már ott volt a nyakán az átalakulós show is, ami idén akár be is érheti azt.

100010532_eva_6378_w.jpg

Hogy sikerül-e, csak ősszel derül ki, az viszont biztosnak tűnik, hogy sem a műsorvezető személye, sem pedig a „mesterek” személye nem fog változni, tehát Tilla vezényletével, Tóth Gabi, Majka, Köllő Babett, illetve Pápai Joci segítségével mutatkozhatnak majd be hétről hétre a versenyzők.

Nagy Ő

Stohl András sem nagyon marad majd munka nélkül az ősszel, jön a Nagy Ő is az ősszel, melyben korábbi RTL-es főnöke, Árpa Attila keresi majd az igaz szerelmet. Hogy mennyire sikerül neki megtalálni a tavalyi évad után – amikor Tóth Dávid olimpikon kereste a szerelmet – az még valószínűleg az ősz folyamán ki fog derülni.

Dancing with the Stars

Újra jön a tavaly már elég csúfos bukást elszenvedett show is, aminek a léte tavaly is egy célból jött létre: hogy gyengítse az ellene futó X-faktort. Mivel a feladatát a táncos show tavaly kitűnően teljesítette, ezért hát idén újabb táncosoknak szurkolhatunk majd.

20211006dancing-with-the-stars.jpg

A Blikk szerint egyébként igen meglepő neveket szerződtethet a TV2 a szombat esti showhoz, aminek akár a zsűrijében is változás lehet, de arról, hogy pontosan kik távoznak – ha egyáltalán megy valaki – még nem tudni semmit, a válogatások a cikk megjelenése utáni héten kezdődnek.

Az viszont esélyes, hogy Stohl András és Lékai-Kiss Ramóna triplázhat, ugyanis nagyon esélyes, hogy ők vezetik majd idén is a showt.

Város vs Vidék

Idén nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz Farm VIP (persze ez csak egy feltételezés), helyette viszont egy új formátumot próbál majd ki a TV2 Város vs Vidék címmel. A műsorban 3 fős csapatok csapnak majd össze, pontosabban vidékiek a városiakkal, akik különböző ügyességi, tudásalapú, feleadatokban mérik össze tudásukat. A két házigazda Tilla Attila és Gáspár Zsolti lesznek majd, a győztes csapat pedig 1, 3, vagy a főnyeremény esetén 10 millió forinttal érhetnek majd vissza otthonukba.

A műsor valószínűleg az ősz folyamán kerül képernyőre, hogy azon belül pontosan mikor, még kérdéses.

25 éves a TV2

Októberben a TV2 betölti a 25-öt, ami szintén okot ad arra, hogy bizakodóan álljunk az őszi szezonhoz. Valószínűleg nem csak a fent felsorolt hat műsorból áll majd az a négy hónap, ami elvileg a kereskedelmi szempontból a legfontosabb, bár idén kicsit megnehezítheti a különböző kereskedelmi tévék műsorstruktúráját, hogy a futball világbajnokságot november végtől december közepéig rendezik majd, de ez merőben nem fogja megrengetni valószínűleg nézettségüket.

Azért itt is el lehet mondani azt, mint az RTL klub esetében: a TV2 is egész évben ünnepel. Tavasszal több, korábban már megbukott műsor is visszatért a képernyőre, mint például a Drágám, add az életed!, vagy a Szerencsekerék, a nyár folyamán pedig újra sztárok találgatják majd ismeretlen emberek életkorát Kasza Tibinél a Pénzt vagy Éveket!-ben.

Money or love - Fogadj a szerelemre!

Ezzel a címmel indít új társkereső műsort a TV2, ami a Karib-tengeren játszódik, és műsorvezetője Demcsák Zsuzsa lesz. A promók már láthatók, melyből kiderül, hogy a műsor a SuperTV2-n lesz látható, és hamarosan indulhat is.

Zsákbamcska

Az elmúlt években elkezdődött az a tendencia a csatornánál, hogy régi sikeres műsorokat támasztanak fel, és a Nagy Ő és a Szerencsekerék (mely két műsor ősszel új évaddal jelentkezik) után a Zsákbamacska lesz a következő áldozat, ami 1996-ben ért véget.  A játék lényege pofonegyszerű, csupán a szerencsén múlik hogy a táblák és ajtók mögött milyen nagy nyeremény található. A műsorvezető személye még kérdéses, Rózsa György még nem nyilatkozott hogy vezetné e újra a műsort.

Párharc

Az új realityben - amely egy szerb licenszen alapszik -  8 sztárpár versenyez majd egymással, melyek közül a programigazgató egy páros nevét elárulta, Kulcsár Edina ex-szépségkirálynő és párja G.w.M Varga Márk így már biztosan szerepel majd a Stohl András vezetésével látható realitynek. A műsor egyébként eléggé hasonlít az RTL klub Nyerő páros c. műsorára. Hogy ezen kívül mennyi lesz még a hasonlóság, az majd ősszel kiderül.

Hazatalálsz

Nem fogy ki az új ötletekből sorozat terén sem a TV2, most épp a Mintaapák helyéért és sikeréért igyekszik majd ősztől harcba szállni az új széria, a Hazatalálsz. A horvát adaptáció szintén ősszel indul, amiben a dráma és a humor játssza majd a főszerepet. A szereposztásról még sokat nem tudni.

A visszatérők

Az említett produkciókon kívül még számtalan, korábban (vagy mostanában) sikeres műsor is visszatér ősszel a csatornára:

  • Folytatódik az Ázsia Expressz, a harmadik évadot idén nyáron forgatták le, és hamarosan képernyőre kerül. A műsorvezető változatlanul Ördög Nóra lesz.
  • Új évaddal jelentkezik majd a Séfek séfe és a Farm VIP is, melyek az elmúlt években népszerű és sikeres műsorok voltak, az új évadokat szintén az ősz folyamán lehet a csatornán látni
  • Ismét lesz Dancing With The Stars és Sztárban sztár leszek! is, melyek szombat és vasárnap este szórakoztatják a nézőket
  • Új évaddal jelentkezik a Vigyázat, gyerekkel vagyok!, mely a 2017-es tavaszi műsorstruktúra legnépszerűbb műsora lett, és később Vigyázat, szülővel vagyok! néven is látható volt. A műsor 4 év után tér vissza, műsorvezetője Ördög Nóra lesz.
  • Folytatják a Pepét, a második évad immár egészen magyar forgatókönyvírók munkája lesz (az első évad szinte teljesen spanyol adaptáció volt)..

Valamint folytatódik új évaddal a már említett Szerencsekerék és a Nagy Ő is, melyben ezúttal Árpa Attila keresi majd a szerelemet, melyben Lékai-Kiss Ramóna lesz majd a segítségére.

DUNA TV

letoltes.png

Csináljuk a fesztivált

Idén felírta magát a „figyelemre méltó” csatornák sorába a közszolgálati „nemzeti főadó”, a DUNA tv szombat esti Csináljuk a fesztivált! című, korábban már sikeres showműsorával. Az idei tavasz egyértelműen legsikeresebb visszatérője ez a műsor volt, az viszont kérdés, hogy a folytatásra mennyit kell várni.

Elképzelhető ugyanis, hogy a nagy sikerre való tekintettel már ősszel bizalmat szavaz neki az MTVA, viszont lehetséges, hogy a nagy őszi verseny közepette nem produkálna jó nézettséget a show, ami így csak a jövő év tavszán térne vissza.

dbzol20211210075.jpg

Az igazság hamarosan kiderülhet, bár ha a csatorna vezetősége hallgat nézőire és a sajtó képviselőinek kritikájára, akkor picit változtat majd a műsor felépítésén, de csak pont annyit, hogy az még élvezhetőbbé váljon.

Bár még a nyár közepénél sem tartunk, az már a fenti kínálatból is látszik, nem fogunk unatkozni, és a nagyobb bejelentések csak ezek után érkeznek. Bár ebben a rovatban jelenleg csak négy csatorna szerepel, de ha valahol konkrétabb információk látnak napvilágot, vagy történik egy bejelentés, az őszi műsorokat részletező cikkünk frissül majd.

A sorozat korábbi darabjai visszaolvashatók, a 2018-as itt, a 2019-es itt, a 2020-as itt, a tavalyi kínálat pedig itt.

Fotók: RTL Magyarország, TV2 Csoport, MTVA
Videó: RTL Magyarország

Szólj hozzá

Duna TV TV2 RTL II Super TV2 RTL klub Őszi tévés szezon 2022 25 éves az RTL és a TV2