2022. jún 20.

25 év után kaphat új logót az RTL klub

írta: FoA
25 év után kaphat új logót az RTL klub

Idén nagy ünneplésre készül mindkét kereskedelmi tévé, októberben ugyanis a "két nagy", vagyis az RTL klub és a TV2 is betölti a 25-öt. Az még azonban kérdés, hogy ezt milyen formában (gondolok itt külső (arculati) megújulásra, vagy épp régi műsorok visszahozására, esetleg új formátumok kipróbálására) teszik majd meg, mindenesetre úgy tűnik, hogy az RTL idén valami extra nagy durranással készülhet.

rtl_klub_black_logo.jpg

Különböző pletykák már régóta terjednek azzal kapcsolatban, hogy új logót kaphat sok RTL-es médium, köztük a magyar is, utal ez arra is, hogy a német RTL tavaly szeptemberi logóváltásakor is kihangsúlyozta az RTL Group, hogy céljuk, hogy kisebb-nagyobb időn belül több országban hamarosan új RTL-es logóval találkozzanak a nézők. Most pedig kiderült, köztük lehet az RTL Magyarország is.

Legutóbb az anyacég RTL Group LinkedIn felületén jelent meg egy poszt arra vonatkozóan, hogy a német csatorna után idén megújul a magyar, a luxemburgi, és a hollandiai is. Hogy ennek van-e valóságalapja, nem tudni, mindenesetre a még egyáltalán nem hivatalos információ előtt, illetve után bizonytalan eredetű képek jelentek meg az interneten (erre rákeresve legalábbis biztosan), amelyek közül egy megtekinthető alább.

rtl_klub_2021_svg.png

A váltással egyébként az RTL Group célja, hogy egységes kinézete legyen az összes, hozzájuk tartozó médiumnak, így többek között a fent említett országok mellett a magyarnak is.

Az RTL klub logója

Az elmúlt 25 évben több kereskedelmi és közszolgálati tévé is sokszor cserélte le a logóját, az RTL azonban kisebb-nagyobb változtatásokat leszámítva drasztikusan nem hagyta el korábbi emblémáját, ezért is lenne furcsa, ha most, a negyed évszázados jubileumkor tenne így, mindenesetre ha igaznak bizonyul az értesülés, akkor nagy valószínűséggel még 2022-ben elbúcsúzhatunk a jelenleg használt RTL klubos logótól, és helyette valami olyannal ismerkedhetünk, amilyet fentebb lehet látni.

Fotók: RTL Magyarország, Wikimedia Commons (elképzelés)

Szólj hozzá

2022 RTL klub 25 éves az RTL és a TV2