2024. feb 18.

15 év után újraindulhat a Kalandra Fal! az RTL-en

írta: Aknow
15 év után újraindulhat a Kalandra Fal! az RTL-en

Ráadásul nem is akármilyen műsorvezetőkkel.
rtl_abdurchdiewand.jpg

"Képzeljétek el, hogy felhívott ma egy kis nő az RTL-ből nagyon kedvesen, hogy felkérjen valami műsorba, ami nem tudom, miről szól, mert nagyon meg se jegyeztem. Azt tudom, hogy a Balázs meg a Vadon Jani vezette régen, és valami baromság, hogy ha nem férsz be valahova, akkor bedobnak egy medencébe." Ezt írta néhány héttel cikkünk megjelenése előtt Lakatos Márk a 24 óráig elérhető Instagram-sztorijában, amit a Blikk szúrt ki.

Ez nemcsak azért érdekes, mert újra megkeresték a stylistot egykori csatornájától (emlékezetes, hogy 2022 végén Lakatost több év után kirúgta az RTL a Reggeli című műsorból), hanem azért is, mert egy olyan műsorról írt, ami kísértetiesen hasonlít egy, korábban már az RTL-en látható produkcióra, aminek Kalandra Fal! volt a címe, és Sebestyén Balázs és Vadon Jani voltak a házigazdái. 

A műsor lényege pofonegyszerű: adott két, három fős celeb csapat, akiknek az a feladatuk, hogy a hozzájuk egyre csak közeledő falon átjussanak, és ne lökje őket bele a mögöttük lévő medencébe.

Mivel konkrétumot Lakatos Márk rövid bejegyzésén kívül nem találunk, megpróbáltunk arra utaló nyomot keresni, hogy valóban újraindul-e a celebvetélkedő. Mint kiderült, a licenszet a Fremantle árulja "Hole in the Wall" néven. Mivel az RTL-nek több olyan műsora is van amit innen vásároltak, (pl. X-Faktor, Házasodna a gazda, Tippelj és vidd el) így nem kizárt, hogy erre is lecsaphattak

Ugyanakkor azzal is szembesültünk, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szerint a Kalandra Fal! védjegye 2019-ben lejárt, arra utaló nyomot pedig nem találtunk, hogy ezt újból bejegyezték volna. A domain neve (kalandrafal.hu) jelenleg az rtl.hu-ra irányít át, ez az adatbázis szerint idén áprilisban jár le, amennyiben nem hosszabbítja meg a csatorna.

A műsor lehetséges visszatéréséről több kérdést is küldtünk az RTL-nek, ahol azt közölték velünk:

"Jelenleg a RTL csatornán látható, Gundel Takács Gábor által vezetett kvízműsort, Az ugrást, …a szomszéd tehene című telenovellát, a Cápák között üzleti showműsort, A mi kis falunk nagysikerű heti sorozatot, valamint az RTL+ streaming felületen február 23-tól, az RTL csatornán pedig március 3-tól látható bűnügyi vígjátékot, A renitenst ajánljuk az érdeklődők figyelmébe. Arról, hogy a jövőben milyen műsorokat láthatnak felületeinken, a megfelelő időben tájékoztatjuk a nézőket és a sajtó képviselőit."

Tehát nemcsak arra a kérdésünkre nem kaptunk választ, hogy valóban újraindul-e a műsor, de azt sem tudtuk meg, hogy kik lesznek majd a celebvetélkedő házigazdái. Az szinte biztos, hogy a Sebestyén Balázs-Vadon Jani duó nem tér vissza a műsorba, utóbbi ugyanis nemrég felhagyott a rádiózással is, és műsorvezetői feladatokat sem vállal. 

Ugyanakkor arra utalt Lakatos Márk is, és mi hallottunk arról szóló pletykát, hogy esélyes lehet a műsorvezetői szerepre az RTL két új "szerzeménye", Majka és Pápai Joci. De ahogy azt már fent említettük, kérdésünkre érdemi választ nem kaptunk.

A Kalandra Fal! 2009 májusában debütált az RTL klubon, amiben akkor olyan celebek szerepeltek, mint olyan Fekete Pákó, Cooky vagy Ördög Nóra. Ellenfele a megújított, Kovács Áron által vezetett Áll az alku! volt, amit a celebjáték a korabeli nézettségi adatok szerint 18-49-ben simán vert, a teljes lakosság tekintetében viszont kikapott. 

Fotó és videó: RTL Magyarország

Szólj hozzá

2024 RTL Majka Sebestyén Balázs Vadon Jani Pápai Joci Kalandra fal