2023. nov 25.

Sokadik nekifutásra, de talán elindul a TV2 Klub

írta: FoA
Sokadik nekifutásra, de talán elindul a TV2 Klub

Még 2022 őszén jelentette be a TV2 Csoport vezérigazgatója, Pavel Stanchev, hogy átalakítják a FEM3-at és TV2 Klub lesz a csatorna neve. Azt viszont talán csak ők sejtették, hogy ezzel a kijelentéssel mekkora kálváriát indítanak el. Most viszont úgy néz ki, végre pont kerül a történet végére.

nevtelen-1_1.png

De ne szaladjunk ennyire előre. 2022 őszén járunk, amikor is a Big Picture konferencián Pavel Stanchev bejelentette, átnevezik a FEM3-at, az új név pedig TV2 Klub lesz. A Media1 tudósítása szerint a hírt a sajtó munkatársai nevetve fogadták, hiszen előtte jelentette be Kolosi Péter, hogy a konkurens társaság elhagyja a Klub szót, és RTL néven folytatják. (Az újhullámú klubosításról néhány héttel ezelőtt bővebben is írtunk.)

A bejelentés után több hónapig viszont semmit nem lehetett hallani az új csatornáról. Információink szerint a TV2 az idén több kábelcsatornáját is tervezte átalakítani (értsd: TV2-esíteni), a Spíler-csatornák esetében le is védették a TV2 Sport nevet és logót, viszont mégis meggondolták magukat, és a két kábel "megúszta" egy arculatfrissítéssel. De a TV2 Klubról ennek ellenére sem látott napvilágot semmiféle információ.

tv2_klub_wide.pngA logót viszont bemutatták már 2022-ben.

Márciusban aztán a Media1 érdeklődött a tévétársaságnál arról, hogy mikor indulhat az új kábelcsatorna. A válasz azonban nem volt reménykeltő, főleg azoknak, akik már tűkön ülve várták a nagy váltást: 

A TV2 ugyanis márciusban még csak felméréseket végzett arra vonatkozóan, hogy mit lenne érdemes adni a csatornán.

Aztán megint következett egy óriási csend, egészen nyár végéig. Ez volt az a pillanat, amikor szembesültek a csatorna vezetői azzal, hogy - ha kis túlzással is - de őrjöngenek a nézők, mert sikeresen levágták az éppen aktuálisan futó török sorozat végét, állítólag "programstratégiai okok" miatt. Magyarázkodásképp bejelentették, hogy a hamarosan induló TV2 Klubon le fogják adni a tényleges sorozatzáró epizódot.

Most akkor mikor indul?

Ez a bejelentés egyébként egybevágott azokkal a pletykákkal, miszerint az idén ősszel (hallottunk az elmúlt hónapokban októberi és decemberi kezdésről is, utóbbiról alább írunk) nevet vált a FEM3, de a tartalomról továbbra sem tudtunk semmit. Csak mellékesként, most tartunk ott a történetben, hogy egy éve tette a bejelentést a TV2, de a csatornával még mindig nem történt semmi.

Október végén, néhány nappal a Big Picture konferencia előtt egyik olvasónk tájékoztatott minket arról, hogy szeptemberben a román médiahatóság engedélyezte a csatorna névváltoztatási kérelmét. A hírre egy internetes fórumon mi is rábukkantunk, ahol a médiahatóság online is visszanézhető ülése alapján azt írták, decemberben jön a váltás.

Sőt, egy logótervezetet is bemutattak, ami eddig nem volt ismert a nagyközönség számára.

 17786279.jpg(A kép alacsony felbontásáért elnézést kérünk.)

Aztán jött a váratlan fordulat: november elején a DTVnews számolt be arról, hogy 2024 március 8-án, vagyis a nemzetközi nőnapon kezdi meg az új csatorna a sugárzást. 

A dátumválasztás nem véletlen. A portál ugyanis azt közölte, nem változik az új csatorna tematikája a mostanihoz képest. "A FEM3 színes lehetőséget kínál azoknak az életvidám, szenvedélyes nőknek, akik szívesen kapcsolnak egy olyan életmód csatornára, ahol a változatos programstruktúra alappilléreit a saját gyártású műsorok (Shopping királynők), valamint népszerű talk-show- és reality tartalmak adják (A nagy házalakítás, Esküvő első látásra, a Mondj igent a ruhára)" - írták.

Vagyis, ha röviden akarjuk leírni a dolgokat, azt is mondhatnánk

ugyanaz a tartalom új csomagolásban.

De ismerve a csatorna előtörténetét, nem lennénk meglepődve, ha kiderülne, hogy még az indulás előtt változna a tematika vagy a logó. De azt azért reméljük, nem hagyja cserben a TV2 a mostanra lecsillapodott nézőközönséget, akik azóta is annak a bizonyos sorozatnak a befejezésére várnak....

Fotók: TV2 Csoport

Szólj hozzá

indulás csatorna TV2 TV2Klub