Új arculattal, új névvel vág neki a jubileumi szezonnak az RTL

Új névvel és új arculattal folytatja október végétől az RTL klub. Az új név RTL lesz, amely igazodik az egységes logóhoz, ahogy azt már korábban megírtuk. Mindezek mellé új arculat is érkezik majd, amely szintén ugyanolyan lesz, mint a kezdeményezéshez hasonló országoké. A nagy bejelentések mellett kiderült, hogy idén ősszel Kolumbiába utaznak majd a celebek a Celeb vagyok, ments ki innen! keretein belül, az elmúlt 25 évről pedig egy egész estés, nagyszabású showműsor keretein belül emlékezik meg a csatorna. Az, hogy milyen különleges epizód érkezik a Mi kis falunkból, és hogy kik lesznek a Konyhafőnök VIP versenyzői, az a TOVÁBB után kiderül.

rtl-logo-2022.jpg

Egységes, európai arculatot kap az RTL

25 évvel ezelőtt, 1997 októberében indult el a kereskedelmi televíziózás Magyarországon, így az RTL Klub is. A negyedszázados évforduló és születésnap alkalmából idén a magyar RTL csatlakozik az anyavállalat RTL Group egységes európai arculatához és ősztől teljesen megújul majd az RTL Magyarország vállalati arculata, valamint televíziós és digitális brandjeinek egy része. Az új arculatot vállalatcsoporton belül a német RTL után másodikként adaptálja az RTL Magyarország. Az arculat legfőbb karakterjegye a sokféleség és a változatosság. Színes, minden helyzetben változó logója lesz a vállalatnak és a csatornáknak, termékeknek, ahol mindig az adott tartalomhoz adaptálódik majd a logó színezése.

07.jpg
„Büszkén mondhatom, hogy 25 év alatt egycsatornás televízióból mára platformfüggetlen médiavállalattá váltunk, ahol működésünknek 3 fontos pillére van: a tartalom, az adat és a technológia. Az új, egységes RTL brand minden platformon és csatornán továbbra is egyet jelent majd a hiteles tájékoztatással, a szórakoztatással, és értékalapú történetekkel” – mondta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a brandváltás kapcsán.
Az arculatváltással a márkaarchitektúránkat is harmonizálja és egyszerűsíti az RTL, és mind a vállalati, mind a digitális brandjei, mind pedig a csatornái egy részét az RTL új, adaptív színvilágú logója jelöli majd.

Megváltozik az RTL Klub neve is

Ennek jegyében 25 év után, október végén a médiavállalat elbúcsúzik a jól megszokott RTL Klub elnevezéstől, és a csatorna RTL néven lesz majd elérhető. Az anyacsatornához hasonlóan szinte minden adó arculatot vált majd és lesz, amelyiknek megváltozik a neve is. A névváltások október közepétől év végéig, több lépcsőben történnek. A változások csak az elnevezéseket és az arculati elemeket érintik, a csatornák, illetve és a VOD platform tartalmi zsánerei és egyéb, nem arculati jellemzői változatlanok maradnak.

Nevet vált az R-Time is

Az RTL Magyarország média-kereskedőháza az R-Time is megújult névvel és arculattal, RTL Saleshouse-ként folytatja tevékenységét 2022. október 3-tól, változatlan hirdetési portfólióval. A kereskedőház megjelenése teljes egészében igazodik a médiavállalat arculatához, ugyanazt a logót használja majd, mint az RTL Magyarország.

“A kereskedelmimárkánk megújításával szeretnénk még jobban hangsúlyozni, hogy az RTL-család tagjai vagyunk. Új arculattal és névvel, de változatlan portfólióval segítünk partnereinknek üzleti céljaik elérésében.” - nyilatkozta Dudás Gergely, az RTL kereskedelmi igazgatója.

Őszi műsorkínálat


A megújulás azonban nemcsak a csatornák arculatát érinti, hanem az őszi műsorkínálatot is, ami ahogyan az előző években, ismét friss és izgalmas újdonságokat a tartogat a nézők számára. A 25 éves évforduló kapcsán az RTL két egészestét visszaemlékező show-val idézi majd fel az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb pillanatait. A kétrészes műsor október 23-án és október 30-án lesz látható.

Új mentorral és új szabályokkal érkezik az X-Faktor


Magyarország legkedveltebb tehetségkutatója 2022-ben Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti mellett új női mentorral, a nemzetközileg elismert és ismert énekesnővel, a Kárpátaljáról érkezett Herceg Erikával tér vissza a képernyőre. A műsorvezető idén is Miller Dávid lesz.

szg_1101.jpg

Az X-Faktor 2022-es évadában egy új, saját fejlesztésű szabály lép életbe: bármelyik énekes vagy zenekar kerülhet bármelyik ítészhez, a mentorok pedig maguk döntik el, hogy kivel szeretnének együtt dolgozni.
Az X-Faktor adásait az X-Stage kíséri majd Odett-tel és Lalival, akik a színfalak mögött faggatják a versenyzőket és a mentorokat, emellett pedig az adásokat követően számos extra tartalommal jelentkeznek az RTL Most-on.

Dél-Amerikából menthetik majd ki a celebeket a nézők


Új évaddal tér vissza a nagysikerű reality! A Celeb vagyok, ments ki innen! ismét Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival kerül a képernyőre. A helyszín ezúttal a kolumbiai dzsungel, ahol a celebeknek meg kell majd küzdeniük a dzsungelben az éhséggel, a civilizáció vívmányainak hiányával, a celebet próbáló játékokkal, no, meg olyan veszélyekkel, mint Balázs és Jani. Hamarosan azt is eláruljuk, hogy kik lesznek azok a celebek, akiket kimenthetnek a nézők!

balazs-jani-celeb-vagyok-ments-ki-innen.jpg

Jön A Konyhafőnök VIP 7. szériája


Még az idén indul a Konyhafőnök VIP 7. évada Fördős Zével és a két Michelin-csillagos séffel: Rácz Jenővel és Sárközi Ákossal. Idén ősszel olyan hírességek készülnek bizonyítani, hogy a konyhapultokban is helytállnak, mint Járai Máté színész, Tokár Tamás, a Fókusz műsorvezetője, Fésűs Nelly színésznő és az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó Nagy Viktor. A gasztro-versenyben most is elképesztő meglepetésekre és nem várt fordulatokra, valamint számos sztárvendégre készülhetnek a nézők, akik nem feltétlenül könnyítik majd meg a versenyzők életét.

Karácsonyi különkiadással érkezik A mi kis falunk

Idén először lesz A mi kis falunknak egy karácsonyi része, ami terveink szerint az ünnepi időszakban kerülhet képernyőre. Ez az epizód a pajkaszegiek karácsonyáról és az ünnep körüli nehézségeikről szól majd – természetesen rengeteg humorral és a pajkaszegiektől megszokott stílusban.

11. alkalommal várja lakóit az ország elsőszámú "luxusbörtöne”


Magyarország egyik legsikeresebb valóságshow-ja idén ősszel újra beköltözik az otthonokba! A Való Világ villájában a tét most is hatalmas, hiszen aki a leendő lakók közül a legjobbnak bizonyul, 36 millió forinttal lesz gazdagabb!

Folytatódik A Séf meg a többiek

Idén ősszel újra megnyílik a Monet étterem! Visszatér az alkoholista és sportfogadás-függő Győző séf, tovább bonyolódik Milán és Viki románca, a már megismert és megkedvelt karakterek mellé pedig új szereplők is érkeznek. A szitkom műfajához méltóan továbbra is helyzetkomikumok sokasága várja majd a saját gyártású sorozat régi új nézőit.

A következő napokban mi is részletesen beszámolunk majd az RTL körüli megújulás részleteiről, és azokról a műsorokról is külön cikkben számolunk majd be, amelyek érkezését most jelentette be a csatorna.

Fotók: RTL Magyarország/Gerencsér Anna