2023. jan 09.

Mi kis falunk, Gólkirályság, Drága Örökösök - Ezeket nézzük idén tavasszal az RTL-en

írta: Kólinger Zsombor
Mi kis falunk, Gólkirályság, Drága Örökösök - Ezeket nézzük idén tavasszal az RTL-en

Elkezdődött az új esztendő, ezzel együtt a csatornák is elindították az idei évre tervezett műsorstruktúrájukat. Három részes sorozatunkban egyenként végig vesszük, milyen műsorokat és sorozatokat láthatunk majd 2023 első felében a kereskedelmi csatornákon. Elsőként az RTL-lel kezdünk a TOVÁBB gomb után.

rtl-logo-2022.jpg

Mindenekelőtt egy ejtsünk szót arról az elsőre váratlannak tűnő műsorváltozásról, amit pénteken jelentett be a csatorna. Eszerint január 9-től, vagyis hétfőtől már nem a Nyerő páros című, eredetileg tervezett ismétlés megy majd, hanem "az örök nagyágyú", a Mi kis falunk lesz látható a Drága Örökösök után, 20:55-től.

Erre valószínűleg azért is volt szükség, mert a sztárpárshow nézettsége finoman szólva is botrányos volt a múlt héten, melynek köszönhetően az RTL minden hétköznap este kikapott a TV2-től. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a héten volt olyan nap, amikor annyira gyengén muzsikált a két nagy kertévé, hogy a Mozi+ lett az este legnézettebb csatornája.

A Nyerő páros egyébként nem tűnik el teljesen az RTL-ről, hétfőtől a műsort a Mi kis falunk első évadának ismétlése után, 21:55-től lehet majd látni. 

oltari_csajok.jpg

A Mi kis falunk ismétléséről egyébként fontos megjegyezni, hogy a sorozatot a legelső résztől láthatjuk majd, így - ha az RTL is úgy gondolja - akkor akár májusig minden hétköznap jöhetnek a pajkaszegiek. 

A Drága Örökösök - ami az RTL egyik legfontosabb tavaszi műsora - mellett a hétvégékre is jut műsor, ahogy arról már korábban is beszámoltunk. Szombatonként a nagy sikerrel induló Gólkirályság című sorozat lesz látható, míg vasárnap este a szintén nézettségi csúccsal visszatérő Cápák között c. üzleti realityt láthatják a nézők.

Sok új műsorról azonban nem tudunk.

Sok a titok az RTL körül

Talán egy kivétel akad, Erős Antónia ugyanis néhány nappal ezelőtt egy Instagram-bejegyzésben tudatta követőivel: a tavaly ősszel indult Praxis című, főként egyészségügyi témákkal foglalkozó műsor második évada február 22-én, szerda este indul majd.

Arról azonban, hogy miket is láthatunk még idén tavasszal az RTL-en, még nagy kérdés.

Egyrészt azért, mert a szokásossá váló Konyhafőnök egészen konkrétan ősszel megbukott, amire még Kolosi Péter korábbi, Index-interjújában tett kijelentése is rátett egy lapáttal, miszerint: 

Konyhafőnök sem hozott túl jó számokat, de arról egyszerűen azt gondolom, egy kicsit sok volt belőle – a Mestercukrásszal együtt három gasztroműsort adtunk az elmúlt években. De ezekből nyilván tanul az ember.

Így aztán könnyedén előfordulhat, hogy 2023 első felében nemigen láthatunk majd új évadot a Konyhafőnökből, ami egyébként 2020 ősze óta kvázi "pihenő" nélkül van képernyőn minden fontosabb televíziós idényben.

200226_tul1_0188.jpg

Arról sem tudunk többet, hogy mikor is lesz látható az RTL egyik idei nagy újdonsága, az Álommeló sem, melyben Balogh Levente "vízkirály" keresi méltó utódját. Sokat elmond az idén biztosan elinduló műsorról, hogy hetekkel ezelőtt eltűnt a képernyőről a jelentkezésre buzdító promó, arról viszont, hogy mikor is láthatjuk pontosan a műsort, még mindig nem kaptunk hivatalos bejelentést.

Mi lesz a kábelcsatornákkal?

Hamarosan több, RTL-hez köthető kábelcsatornán is változások jöhetnek. 

Az RTL KETTŐN például szép lassan közeledik a Való Világ vége is. Bár még játékos van bőven, februárban a valóságshow is véget érhet, amivel gyakorlatilag premier tartalom nélkül maradhat az RTL - nézettségben nem túl erős - kábelcsatornája.

Arról, hogy ezek után mit láthatunk pontosan az RTL KETTŐN, semmit nem lehet tudni.

Hasonló a helyzet az RTL GOLDON is, ahol gyakorlatilag csak ismétléseket láthatunk. A Barátok közt mellett ugyanis itt látható a Csillag Születik, valamint a Szombat Esti Láz ismétlése is, melyek hamarosan véget érnek. 

77f4ed7c6efffe1de0169202928dbd2a.jpg

Az viszont még itt is kétséges, hogy ezeket a kifutó műsorokat milyen ismétlésekkel pótolják majd. Természetesen előfordulhat, hogy ezek után az "ismétlések ismétlései" jönnek majd, vagyis újraindul a körforgás, azonban érdemes megjegyezni, hogy az RTL GOLD június megújítása óta csak "friss" ismétléseket sugárzott a kábelcsatorna, vagyis mindeddig még nem fordult elő, hogy valamelyik főműsoridős, hétvégi műsort az első évadtól kezdjenek újra ismételni.

Az RTL kábelportfóliójában egy valami azonban biztosan marad, az RTL HÁROM ugyanis hiába alakult október végén filmcsatornává, a néhány nappal ezelőtt már sugárzott promókból nyilvánvalóvá vált, hogy az Európa Liga és Európa Konferencia Liga meccsek továbbra is itt lesznek láthatók. Ezek közvetítése egyébként február 16-tól folytatódik majd. 

Így aztán - bár képlékenynek tűnnek a dolgok - úgy látszik, hogy az idei tavaszi szezon minden eddiginél több változást hoz az RTL történetében, amire a 2020-as tavaszi összeomlás és kapkodás óta nem nagyon láttunk példát. A versenybe természetesen a TV2 is rendesen beleszól majd, hogy pontosan milyen műsorokkal is, arról sorozatunk következő részében lesz szó.

Fotók: RTL 

Szólj hozzá

RTL Európa Liga Álommeló Konyhafőnök Praxis Mi kis falunk Drága örökösök Cápák között RTL Kettő RTL Három Gólkirályság