2020. jan 17.

Bátrak földje - Az RTL klub új napi sorozata!

írta: PéSza2
Bátrak földje - Az RTL klub új napi sorozata!

A Bátrak földje január 1-én 18.50-kor indult az RTL-en, majd onnantól kezdve minden hétköznap 21.00-kor folytatódott. A cikkben a főbb történet és szereplők mellett, több, eddig kevésbé ismert kulisszatitokról is lerántjuk a leplet. Részletek a TOVÁBB gomb után!

image_14cb47ad3e024960f1b3107a1449.png

A Bátrak földje igazán nagy vállalás volt az RTL klub részéről, hiszen még senki más nem csinált korábban kosztümös sorozatot itthon, hiszen a Szeress Most!, és az Oltári csajok is közöttünk játszódott, így nem is tudhatta az RTL, hogy hogyan fogadja majd be a magyar közönség ezt az újfajta telenovellát. A sorozatot 80 részen keresztül élvezhetjük, tehát ha szünet nélkül megy le, akkor körülbelül 4 hónapig lehet képernyőn. A sorozat január 1-èn indult el, és az elmúlt 2 hét nézettsége azt mutatja, hogy a magyarok még nem igazán találtak rá a sorozatra. Folyamatosan csökken a nézettsége, és az ismert adatok szerint, eddig minden adása kikapott az Exatlon Hungary-tól.

A történet egy szerelmi négyszögről szól. A Rokoczay báró családról szóló történetben két rivális férfi küzd meg egymással, illetve egy bárókisasszony és egy szolgálólány küzd az igaz szerelemért egy romantikus korban, a kiegyezés előtt 2 évvel, 1865-ben. A történet egyébként nem csak a szerelemről szól, a telenovella ugyanis tele lesz hazugságokkal és intrikákkal is. A sorozat showrunnere Kalamár Tamás, aki korábban a Barátok köztöt is megalkotta, és vezette 17 éven át. A történetet Ondruss Ilona és Lányi Balázs jegyzi. Előbbi a sorozat szeptemberben kinevezett, új kreatív producere, utóbbi pedig jelenleg fő írója. Tehát a sorozat a lehető legjobb kezek között készült, ami már kezd is látszani. A nehéz kezdés után szépen lassan beindulni látszik a történet.

De több kulisszatitkot is leírunk nektek, amit lehet, hogy ti se tudtatok eddig. Például volt egy külön író arra, hogy a beszédhelyzetek és a szavak igazán korhűek legyenek, illetve nagyon sokat dolgoztak a készítőn azon, hogy eltüntessék az úgynevezett  XXI. századi nyomokat. A ruhák pedig nem ereditek, ezek csak a sorozat miatt készültek. Azonban ez láthatóan jól ment nekik, hisz olyan, mintha igaziak lennének. A birtok(Rokocza), ahol a történet játszódik, fikció, tehát a valóságban ilyen hely nem létezik.  A sorozatot tavaly, 4 hónapon át a Szentendrei skanzenben, illetve a Nagytétényi kastélymúzeumban forgatták.

A főbb szerepekben olyan színészek láthatók, mint például a Tanárból ismert Szász Júlia(Rokoczay Anna), Bárnai Péter(Csizmadia Imre), Kenderes Csaba(Torzsa Sándor), Litauszky Lilla(Bodza Katica), Jaskó Bálint(Rokoczay Móricz), Csőre Gábor(Torzsa Mihály), Tóth Ildikó(Csizmadia Zsuzsa), Fodor Annamária(Rakoczay Jozefin), és Illyés Róbert(Rokoczay Károly báró).

Fotó: RTL klub

Szólj hozzá

RTL klub Bátrak földje