2024. ápr 08.

Kik lehetnek az X-faktor új mentorai?

írta: FoA
Kik lehetnek az X-faktor új mentorai?

Megnéztük, az internet népe kiket tart a legesélyesebbnek arra, hogy beüljenek Herceg Erika, ByeAlex és Puskás Peti megüresedett székébe. És annak is megpróbálunk utánajárni, ki, vagy kik lehetnek a műsorvezetők.szg_1101.jpg

Néhány napja derült ki, hogy ByeAlex mellett Herceg Erika és Puskás-Dallos Peti sem tér vissza az X-faktor 2024-es évadába, így Gáspár Laci lesz az egyetlen, aki a továbbra is mentorkodik majd a show-ban.

A bejelentés egyébként többeket váratlanul ért, hiszen egyrészt sokan azt gyanították, Gáspár Laci idén már a TV2-n tűnik majd fel, akár a Sztárban Sztár All Stars évadában, akár az újrainduló Megasztárban. De nemcsak ezért volt meglepő a bejelentés, hanem azért is, mert Herceg Erika annak ellenére nem szerepel a mentorok között, hogy tavaly ősszel Gáspárral együtt jelentette be, hogy idén újra jelentkezik a talent-show. Az énekesnő akkori megjelenéséből többen arra következtettek, hogy ő is a műsor része marad, most azonban kiderült, ez nem így lesz.

Így viszont van három "üres" mentorszék, amit új arcokkal kell feltölteni. 

Kik lehetnek a mentorok?

Bár a hivatalos bejelentésre még egy kicsit várni kell, az internet népe addig sem unatkozik: a kommentelők folyamatosan találgatnak, kik ülnek majd be a távozó mentorok helyére. A tippelés folyamatosan megy, és erre - talán szándékosan is - rátettek a műsor készítői egy lapáttal azzal, hogy nyilvánosságra hozták az új mentorok (állítólagos) fantomképeit. 

Ebből sok mindenre még nem lehet következtetni, a kommentelők azonban biztosra veszik, hogy a két férfi fantomkép alatt Majka és Pápai Joci rejtőzik. A legtöbben úgy gondolják, a két showman legfőképp azért igazolt az RTL-hez, hogy mentor legyen a műsorban. (Mi ezt másképp tudjuk, úgy értesültünk már korábban, hogy a páros a Kalandra fal! című műsorban lesz látható először a csatornán.) 

De vannak, akik szerint mentor lesz az X-faktorban G.w.M., vagyis Varga Márk, de esélyesnek tartják Curtis és Manuel szerepeltetését is. Sőt, szóba került még Valkusz Millán neve is, ami - ha a tipp igaz - azért is lehet nagy fricska az RTL részéről, mert Valkusz zenésztársa, Marics Peti a TV2-n tűnik fel egyre gyakrabban. Korábban a Sztárban Sztár zsűritagja is volt, hamarosan pedig ő (is) veszi át Majkáéktól a Zsákbamacska vezetését. 

Sokan biztosak a női mentor személyében is. Felmerült a kommentelők körében Lábas Viki, Trokán Nóri, Orsovai Reni, Miklósa Erika, Halastyák Fanni (nemazalány) és Zséda is, mint lehetséges mentorjelölt.

Az igazságot, hogy valóban a felsorolt nevek között vannak-e a jövőbeli mentorok, még nem tudni. De minden bizonnyal nem kell sokat várni az első, igazán nagy leleplezésre, ugyanis az X-faktor közösségi oldalán megjelent poszt szerint hétfőn újabb bejelentést tesznek majd.

Na de nemcsak a mentorok személyes a kérdéses, hanem a műsorvezetőé is.

Ki lehet a műsorvezető?

Információnk szerint Miller Dávid két évad után nem tér vissza a műsorba, vagyis, ha igazak az értesüléseink, akkor új arc után kell néznie a produkciónak.

A kommentelők szerint a műsorvezetői posztra Istenes Bence, Majka és Szabados Ági is esélyes lehet. Előbbi nem egy meglepő név, hiszen Istenes 2013 és 16 között már vezette a show-t. Egy későbbi nyilatkozatában viszont arra utalt, azért szállt ki korábban a műsorból, mert már nem hitt a formátumban. Hogy azóta változott-e a véleménye, nem tudni, mindenesetre nem valószínű, hogy visszatér a műsorba.

Majka szerepeltetését sokan biztosra veszik, hiszen már karácsony után elterjedt annak a híre, hogy Pápai Jocival együtt az X-faktorban tűnnek majd fel. A fentebb látható fantomképekből viszont úgy tűnik, egyikük sem lesz mentor, így többen úgy gondolják, lehet, hogy Majka a show házigazdájaként lesz látható. Ez még akár igaznak is tűnhet, hiszen a rapper több nagyszabású műsort is vezetett a TV2-n, így valószínű, hogy az RTL-en is kap majd nagy műsorokat. Kolosi Péter egyébként december végén arról beszélt, Majka egy "nagyon konkrét ajánlatot" kapott, de hogy pontosan mi ez, az a mai napig nem derült ki. 

majoros_peter_1.jpegHa nem mentorként, akkor műsorvezetőként tűnik fel az X-faktorban Majka? (Fotó: RTL Sajtóklub)

Szabados Áginál viszont más a helyzet, mint a két fenti esetben. Őt ugyanis nem szórakoztató műsorokból ismeri a nagyközönség, hanem az RTL Híradóból, amit 2022 végén hagyott ott azért, hogy a Reggeli műsorvezetője lehessen. Tavaly ősszel két nagyszabású RTL-es műsorban is szerepet kapott (Sztárbox, Árulók - Gyilkosság a kastélyban), ami arra utalhat, hogy a csatorna hosszú távon is tervezhet vele, így akár arra is esélyes lehet, hogy egy nagyszabású showműsorban bizonyítson.

További érdekesség, hogy évekkel ezelőtt Lékai-Kiss Ramóna és Miller Dávid is - akik mindketten az X műsorvezetői lettek - Szabadoséhoz hasonló karrierutat futott be a csatornánál azelőtt, hogy a show műsorvezetői lettek volna. Lékai-Kiss Ramóna másfél évtizedig szerepelt a Barátok köztben, miután otthagyta a sorozatot, sorra kapta a nagyobb munkákat a csatornától. Előbb a Reggeli háziasszonya lett, néhány héttel később pedig ő vezette az X-faktor élő showit is. Év végén pedig Puskás Petivel ő vezette a Celeb vagyok, ments ki innen! aktuális évadát is. 

Miller Dávid RTL-es karrierje - hasonlóan Szabados Ágihoz vagy Lékai-Kiss Ramónához - a Reggeliben kezdődött, 2020 tavaszán. Ugyanebben az évben pedig megnyerte az Álarcos Énekes második évadát. fél évvel később, 2021 nyarán pedig a csatorna egyik nagyszabású sorozatát, a Hotel Margaretet forgatta. Ősztől pedig az X-faktorban bizonyíthatott.

Hogy mi az igazság a mentorok és a műsorvezetők tekintetében, az lassan ki fog derülni, ugyanis úgy értesültünk, hogy az RTL apránként jelenti csak be a mentorok és a műsorvezetők személyét. A friss fejleményekről természetesen beszámolunk majd.

Fotók: RTL

Szólj hozzá

műsorvezető mentor RTL Majka X-faktor Gáspár Laci Szabados Ági Istenes Bence