2024. feb 11.

Önálló sportszerkesztőséget hoz létre az RTL a BL-meccsekhez

írta: ReklámInvázió
Önálló sportszerkesztőséget hoz létre az RTL a BL-meccsekhez

Az egyik kommentátor Gundel Takács Gábor lesz, a sportszerkesztőség vezetője Zelenyánszky Balázs lesz.uefa_final.jpg

Zelenyánszky Balázs vezetésével új sportszerkesztőséget hoz létre az RTL a BL-meccsek közvetítéséhez - írja a Digital Hungary.

A portál kérdésére a csatorna azt közölte, a legnagyobb újdonság az, hogy a szezon mind a 192 mérkőzést meg lehet majd nézni magyar kommentátorok tolmácsolásával. A nézőknek mindez azt jelenti, hogy az országban bárhol, az RTL+ szolgáltatásra előfizetve élőben követhető az összes mérkőzés.

A csatorna azt is elárulta, az újonnan felálló sportszerkesztőség még keresi, hogy kik lehetnek a legideálisabb műsorvezetők. A szerkesztőség vezetője Zelenyánszky Balázs, aki többek között dolgozott az RTL-nél, az M4 Sportnál, de részt vett a SportKlub alapításában és a TV2 sportfőszerkesztőjeként részt vett a Spíler TV létrehozásában is.

A lap megjegyezte, az RTL-nél nem csak a meccsek közvetítése jelent majd újdonságot, de ehhez kapcsolódóan sport tematikájú műsorfolyam is indul majd, a mérkőzések előtt azok hátterét is ismertetik. A sportszerkesztőségük már most is kiváló szakemberekkel dolgozik, hiszen a szakértők olyan volt magyar válogatott labdarúgók, akik mindegyike játszott is UFEA Bajnokok Ligája mérkőzésen, többek között Hrutka János, Lisztes Krisztián és Szélesi Zoltán erősíti a csapatot.

A meccsek kommentátora továbbra is Gundel Takács Gábor lesz, aki 2021-től az RTL Hármon látható EL-meccseket is kommentálja.

A Bajnokok Ligája 2024/25-ös szezonja július 9-én indul majd. Mivel az RTL az úgynevezett A-csomagot nyerte el, továbbá az úgynevezett B csomag digitális jogait, tehát digitális platformon minden meccset közvetíthet. Ennek értelmében az UFEA Bajnokok Ligája keddi és szerdai játéknapjain is az RTL választhat elsőként, hogy mely mérkőzéseket közvetíti, digitálisan vagy lineárisan.

Fotó: RTL

Szólj hozzá

2024 BL RTL Gundel Takács Gábor