Új csatornák indításáról, új sorozatokról és vetélkedőkről szól az RTL 2024-es éve

Az RTL történetének legtöbb újdonságot felvonultató őszi szezonját és jövő éves műsorterveit mutatta be Kolosi Péter az idei Big Picture konferencián. Saját gyártású fikciós sorozatokkal és vadonatúj, Magyarországon még nem látott formátumokkal színesedik az RTL kínálata ősztől, emellett pedig december közepétől négy új kábelcsatornával is bővül RTL Magyarország kábelportfóliója, így a médiavállalat összesen tizenkét csatornával lesz jelen a hazai piacon - írja az RTL.hu.

rtl_color_10_large.png

Népszerű produkciók, izgalmas realityk és új magyar sorozatok

Az Ugrás! című legújabb vetélkedő is a tévéképernyők elé szegezi majd a nézőket. A műsor résztvevőinek az lesz a feladatuk, hogy egy monumentális stúdióba épített, öt méter magas hídon átérjenek egyik oldalról a másikra, pénzdíjazásért cserébe. A cél azonban csak akkor valósulhat meg, ha helyesen választják ki a hídon megjelenő állítások közül azt az egyet, amelyik igaz, és annak az állításnak a mezejére ugranak. Ha hamis mezőre ugranak, a játékosok a mélybe zuhannak. Ezzel a műsorral egészen biztosan új szintre emeli a kvízműsorokat az RTL. A műsorvezető Gundel Takács Gábor lesz.  

Sokak örömére folytatódik az RTL Magyarország saját gyártású focis sorozata, a Gólkirályság, így a második évadban tovább lehet szurkolni a csemberi csapatért. Új évaddal folytatódik A Mi kis falunk is, a pajkaszegi lakosok fordulatos mindennapjaiból továbbra sem lesz hiány az RTL-en.

2024-től újabb saját gyártású fikciós sorozatok érkeznek az RTL-re olyan producerektől, akiknek munkái már többször rabul ejtették a nézőket. A Barátok köztSzeress most!, Oltári Csajok, Bátrak földje című sorozatok producere, showrunnere Kalamár Tamás új sorozata egy több évtizedes barátság történetéről szól.  ...a szomszéd tehene című sorozat szereplőinek kalandjaira az az abszurd humor jellemző, amely abszurd helyzeteket időnként az élet is produkál.

Az RTL+-ra érkezik az Ujj Mészáros Károly rendezésében készült Aranyszív, amelynek alapját a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös forgatókönyvíró-versenyének egyik pályázata adta. A sorozat a generációk sorsára, a jelen és a múlt összefonódására helyezi a hangsúlyt, némi romantikával, akcióval és ármánnyal megfűszerezve.

2024-ben pedig érkezik az RTL-re és az RTL+-ra A Renitens című francia-belga bűnügyi vígjátéksorozat magyar verziója is, ahol a főszerepben egy különlegesen magas intelligenciával bíró, háromgyerekes, egyedülálló anya áll.

Filmek is jönnek

Az RTL Magyarország három évre szóló együttműködést kötött a világ egyik vezető szórakoztatóipari és médiavállalatával, az NBC Universallal. Ennek köszönhetően 2024-től olyan kasszasikerek lesznek láthatóak a magyar médiavállalat lineáris csatornáin, mint a Jurassic World, a Mamma Mia!, vagy a Halálos iramban legújabb része, de kultikus sorozatokból sem lesz hiány, ugyanis jön a House, a Monk – A flúgos nyomozó, valamint a Gru-filmek.

Megújuló RTL KETTŐ, új kábelcsatornák

Az RTL KETTŐ csatorna kínálata idén év végétől átalakul, és olyan népszerű vígjátéksorozatok otthona lesz, mint a Jóbarátok, az Agymenők és a Két pasi – meg egy kicsi.

Szabó Balázs, a CLT-UFA HBD programigazgatója tett bejelentést arról, hogy az RTL Csoporthoz tartozó CLT-UFA HBD négy új kábelcsatornát indít 2023. december 15-től. Eddig összesen nyolc csatorna (RTL, RTL KETTŐ, RTL HÁROM, RTL Gold, Film+, Cool TV, Sorozat+, Muzsika TV) szerepelt az RTL Magyarország portfóliójában, amely a bővítésnek köszönhetően immár tizenkétcsatornás médiavállalattá válik, és új célcsoportok elérésére törekszik.

A vállalat életében korábban ilyen mértékű kábelportfólió-bővítésre még nem volt példa. Az RTL Magyarország legutóbb 2017-ben indított új csatornát, az RTL Goldot, most viszont négy vadonatúj csatornával erősít. A Kölyökklub, a Moziklub, a Sorozatklub és az RTL OTTHON nevet viselő csatornák a lineáris televízió leghűségesebb nézőinek kínálnak majd változatos tartalmakat. Ezek mindegyike különböző célcsoportokat szólít meg, ehhez igazodnak az adásba kerülő műsorok tematikái is.

A vállalat portfóliójában eddig még nem szerepelt gyermekcsatorna, december közepétől viszont elstartol a Kölyökklub, amely korábban egy gyerekeknek szóló műsorblokk volt az RTL-en. Tanulságos történetekben, fülbemászó dallamokban nem lesz hiány, az alaposan megválogatott műsoroknak köszönhetően minden gyerek megtalálhatja majd a kedvére való mesét vagy sorozatot. A valódi klasszikusok mellett, mint a Tom és Jerry, A dzsungel könyve és a Pán Péter, olyan világhírű újdonságok is megörvendeztetik a kicsiket, mint az Edmond és Lucy, a Petit Malabar, a Jonalu, vagy a Tickety Tock.

A Moziklub és a Sorozatklub elnevezésű csatornákon a változatos filmeké és sorozatoké lesz a főszerep. A klasszikus magyar, valamint népszerű külföldi produkciók egyaránt helyet kapnak a csatornákon.

A Moziklub tartalmas szórakozást kínál olyan ismert európai filmekkel, mint a Rosamunde Pilcher-filmek. A csatorna a bűnügyek szerelmeseinek is kedvez, többek között a Midsummer Murders és az Agatha Christie regényekből készült adaptációkkal. A klasszikus vígjátékok kedvelői sem fognak unatkozni, képernyőre kerül például a Magas szőke férfi visszatér, a Szabadlábon Velencében és a Dilisek vacsorája.

A Sorozatklub is színes kínálattal várja a magyar nézőket. Olyan bűnügyi sorozatok kapnak helyet a csatornán, mint az Agatha Raisin, a Brown Atya nyomoz, vagy a Kastélyszálló. A sorból nem maradhat ki az ismert Downton Abbey sem. Emellett a romantikus sorozatok kedvelői és a dráma szerelmesei is megtalálhatják az ízlésükhöz illő tartalmakat. A Sorozatklubon továbbá láthatóak lesznek a Segítség, bajban vagyok! és A gyanú árnyékában népszerű doku-realityk is.

Az RTL OTTHON csatornán gasztronómiai és lakberendezéssel kapcsolatos tartalmak kerülnek adásba, ezenfelül DIY tippeket és praktikákat is elleshetnek a nézők a műsorokból. Olyan sztárséfekkel készült sorozatokat lehet itt megtekinteni, mint Gordon Ramsay vagy Jamie Oliver. Egy RTL-es gasztrocsatornáról ugyanakkor nem hiányozhat az immár 19 évadra visszanyúló A Konyhafőnök és a Mestercukrász sem, amelynek összes szériája újranézhető lesz.


A csatornán mindemellett európai otthonokat, távoli kultúrákat bemutató műsorok is helyet kapnak, de izgalmas vetélkedők is gondoskodnak majd a tévé előtt ülők szórakoztatásáról.

A részletekkel később jelentkezünk.

Fotó: RTL