2023. okt 22.

Alakul a Csináljuk a fesztivált zsűrije, egyre közelebb lehet a rajt

írta: FoA
Alakul a Csináljuk a fesztivált zsűrije, egyre közelebb lehet a rajt

Bár sok konkrétum még mindig nem derült ki, a köztévé ezúttal apránként csepegteti az információkat legnézettebb showjával kapcsolatban.

csinaljuk-a-fesztivalt-2022.jpg

Napokon belül belépünk a novemberbe, ezzel pedig megkezdődik az őszi tévés szezon második fele. Erre pedig a kereskedelmi tévék mellett - a TV2 novembertől indítja a Párharc új évadát, az RTL a Házasodna a gazdát, a Viasat pedig az Adom a napom! új felvonását -  a köztévé is lázasan készül.

Bár látszólag nem úgy tűnik, az MTVA is készült újdonságokkal az év legkiemeltebb időszakára. A Ridikül helyett például elindult egy új telefonos vetélkedő Agytorna címmel, szombat délutánonként visszatért a Delta, és elindult a Tündérkert című új sorozat is.

De minden bizonnyal ezek a műsorok eltörpülnek a Csináljuk a fesztivált! új évada mellett, amit már hetek, sőt, hónapok óta vár a nagyközönség. Először augusztusban írtunk arról, hogy visszatér a műsor, ráadásul már akkor kiderült, a Korda-házaspár továbbra is helyet foglal majd a zsűriben. 

Azóta viszont csak csepegnek az információk.

Ez azért is tűnhet furcsának, mert egy évvel ezelőtt már október elején bejelentette a köztévé, hogy december 3-án indul a show második évada, sőt, képesek voltak azt is elspoilerezni, hogy karácsonykor és szilveszterkor is jelentkezik különkiadással a Csináljuk a fesztivált!

Hogy állunk most?

Ezzel szemben az MTVA még október végén sem jelentette be, mikor lesz a showműsor premierje, csak néhány információt közölt. Tudjuk például, hogy

  • Kordáék mellett Nagy Bogi és Feke Pál is visszatér az ítészgárdába
  • a műsorvezetői szerepet továbbra is Rókusfalvy Lili és Fodor Imre tölti be
  • illetve a nézőknek hála biztosan elhangzik majd a műsorban Kovács Kati Ha legközelebb látlak, Varga Miklós Európa, Ákos Ilyenek voltunk és Rúzsa Magdi Április című dala is.

Az eddig kiadott közleményekben a köztévé megjegyezte, ezúttal apránként adják az információkat az énekesekről és a zsűritagokról, így érdemes követni őket különböző felületeiken. De amint kiderül valami, mi is beszámolunk róla.

Mikor indulhat az új évad?

Az információk lassú közlésével együtt jár az is, hogy továbbra sem tudjuk, mikor kezdődik majd az idei széria. A TVMustra.hu-n elérhető műsorújság szerint november 11-ig filmek szerepelnek a Duna TV szombati esti kínálatában, így legkorábban - jelen állás szerint - csak november 18-án indulhat a műsor.

Persze ha a tavalyi felállásból indulunk ki, akkor az is elképzelhető, hogy csak november utolsó, vagy december első heteiben kezdődik a Csináljuk a fesztivált! harmadik szezonja. 

Megjegyzem, tavaly jól jött a köztévének a show decemberi indulása, akkorra ugyanis már kifutott az RTL-en az X-faktor új évada, és a TV2-es Dancing with the Stars is a végét járta már. Így, ha a kereskedelmi tévék nem nyújtják ki nagyszabású műsoraikat karácsonyig, akkor megint előfordulhat, hogy nem lesz a két nagy kertévén nagyszabású ellenfele a Csináljuk a fesztiváltnak, ami folyamatosan döntögette a nézettségi rekordokat, a finálét például a teljes lakosság körében 700 ezren figyelték. 

Fotók: MTVA

Szólj hozzá

Duna TV Csináljuk a fesztivált őszi szezon 2023 Őszi tévés szezon 2023