2023. okt 18.

Hamarosan új csatornákkal bővülhet az RTL portfóliója

írta: Kólinger Zsombor
Hamarosan új csatornákkal bővülhet az RTL portfóliója

Négy tematikus csatornával bővítheti kínálatát az RTL Magyarország.

rtl_color_10_large.png

A Media 1 egymástól különálló forrásokra hivatkozva úgy tudja, hamarosan, egészen pontosan december 15-étől négy darab, tematikus jellegű csatornát indít az RTL, ezek elnevezései nem mások lennének, mint RTL Otthon, Sorozatklub, Moziklub és Kölyökklub

RTL Otthon

A portál szerint ez a csatorna a nőket igyekszik megszólítani, gasztronómia, lakberendezés és DIY terén, vagyis egyfajta ötvözetét jelentené a Spektrum Home-nak és a főzős csatornáknak. Ez a csatorna HD minőségben lesz nézhető, többek között a Konyhafőnök és a Mestercukrász eddigi összes évadjának ismétlésével.

Sorozatklub

A csatorna SD formátumban lesz nézhető a nap 24 órájában, erősen női csatornaként, mely a főként vidéken élő, 50 éven felüli korosztályt veszi célba sorozataival. Két saját gyártás ismétlése is átkerül ide, a Segítség, bajban vagyok! és a Gyanú árnyékában.

Moziklub

A csatorna indítása azért érdekes, mivel a tavaly az RTL+ átalakításával elindult RTL Három filmcsatornaként indult, ezzel tulajdonképpen visszahozva a FIlm+2-t, még ha nem is hasonló jellegű filmekkel. Így viszont, mivel bővülés várható, nem pedig csatornák megszűnése és azok helyén indulása, három filmcsatornával is rendelkezhet az RTL a jövőben. Ez a csatorna nem kizárólag az idősebb nézőket kívánja megszólítani, hanem a teljes lakosságot, de ettől függetlenül a Sorozatklubhoz hasonlóan az idősebb női korosztály lesz a csatorna elsődleges célcsoportja.

Kölyökklub

Ez utóbbi már csak abból a szempontból is érdekes, mivel nemrégiben a műsorújságokból kikerült a Kölyökklub, mint műsor, helyette külön jeleznek minden mesét. Vagyis ez azt jelentheti, hogy blokként valóban megszűnik a Kölyökklub, de teljesen mégsem, mivel csatornaként folytatja tovább a sugárzást. Ez a csatorna a 4 és 12 év közötti korosztályt célozza meg, gyerekcsatorna ellenére 24 órás sugárzás mellett. A kínálatot tekintve régebbi mesék ismétléseiből állna a műsor, mely meséket több gyerekcsatornán korábban már láthattak a nézők.

A portál megkereste az RTL illetékeseit, hogy milyen okból kifolyólag indítanak kábelcsatornákat, ha válaszolnak, arról is beszámolunk. 

Fotó: RTL

Szólj hozzá

RTL Kölyökklub RTL OTTHON SorozatKlub FilmKlub