2023. sze 11.

Bejött a TV2 terve, simán verték az RTL-t

írta: ReklámInvázió
Bejött a TV2 terve, simán verték az RTL-t

Úgy látszik, bejött a TV2 állítólag "tudatosan tervezett", mégis az utolsó pillanatban ide-oda tologatott műsorterve, a Sztárban Sztár ugyanis simán verte a hétvégén az RTL összes műsorát. A további "sikerműsorok" viszont nem remekeltek.

347438803_209196312051571_4183222352266521523_n.jpg

Izgalmas hetet hagytunk magunk mögött tévés szempontból, az RTL erős kezdése után ugyanis beizzította rakétáit hétköznap is a TV2. Ez annyit jelent, hogy elindult a Séfek Séfe új évada. A friss nézettségi adatokból - illetve Fischer Gábor TV2 programigazgató keddi közléséből - kiderült, igencsak megizzasztották Krausz Gáborék Sárközi Ákosékat.

1630571298-pph-temp-igjqll-jpg-20210902-1620-0-90-cr.jpg

A héten minden nap nagy csata zajlott a két főzőműsor között, ebből győztesen mégis a Séfek Séfe került ki. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a TV2 főzős műsora nem sokkal nyert egyetlen napon sem, így aztán kiélezett csata várható ezen a héten is a Konyhafőnökkel szemben.

Hétvégén is majdnem teljes TV2 uralom

A hétköznapok után a hétvége is tartogatott bőven izgalmakat. A TV2 ugyanis már korábban közölte, idén nemcsak vasárnap, hanem szombaton is adják majd a Sztárban Sztár Leszek! válogatóját. Bár sokáig úgy tűnt, a tehetségkutató csak a Szerencsekerék VIP után, este 9-kor lesz látható, a csatorna - Fischer Gábor szerint tudatosan - megcserélte a két műsort. Így Majkáék már este fél nyolckor kezdtek, a Kasza Tibi által vezetett vetélkedő pedig gyakorlatilag éjjelre szorult.

A váltás azért is volt erős húzás, mert az RTL este nyolckor indította a The Voice második válogatóját, így egy ideig egyszerre futott a két talent show. Bár a küzdelemből itt is a TV2 került ki győztesen (22,4% - 208 ezer), az RTL nem sokkal maradt le a műsortól (20% - 194 ezer).

Vagyis elmondható, hogy bár a TV2 sikerként könyvelheti el a szombati Sztárban Sztárt, egyáltalán nem lehet boldog az eredmények láttán.

A két tehetségkutató kapcsán egyébként érdemes megemlíteni Fischer Gábor azon kijelentését is, amit a Dancing with the Stars keddi sajtótájékoztatóján mondott. A programigazgató ugyanis arra utalt, nem véletlen, hogy a TV2 nem csinálta meg a Voice második évadát, hiszen az elmondása szerint már náluk megbukott.

A valóság viszont ezzel szemben az, hogy a TV2-nek igenis volt szándéka arra, hogy megcsinálja a Voice második évadát. Még előválogatókat is tartottak, 2014-ben mégis inkább a Rising Start tűzték képernyőre. Ebből szintén nem készítettek második évadot, pedig a szándék erre is megvolt. 

És akkor arról nem is beszélünk, hogy a Media1 információi szerint versenytárgyaláson nyerte meg a formátum jogait az RTL, amiért ugyanúgy versenyben volt a TV2 is, csak alulmaradtak. Vagyis, Fischer minden bizonnyal nem mondott igazat a sajtótájékoztatón.

A kis kitérő után vissza a szombati nézettséghez. A két tehetségkutató vége után aztán fordult a kocka. A "sikerműsorként" és a TV2 "zászlóshajójaként" emlegetett Szerencsekerék VIP változata ezúttal is kikapott (13,2% - 87 ezer). Ami azért is érdekes, mert az ellenfele az a Gyertek Át! (14,9% - 103 ezer) volt, ami kvázi ismétlésnek tekinthető, az évad ugyanis már 2022 novemberében képernyőre került.

rtl_klub_tavasz_2019_3.jpg

Vasárnap este is maradt a fölényes TV2 uralom, amire rásegített a taroló Magyarország-Csehország válogatott mérkőzés is. Emiatt a Cápák között nézettsége is csökkent, ezen a héten csak 13,5%-os közönségarányt ért el, ami megközelítőleg 150 ezer nézőt jelent a fiatalok körében.

Eközben a Sztárban Sztár tarolt a maga 25,2%-ával, ami 285 ezer fiatal nézőt jelent. A helyzet ezután sem változott, az újonnan bemutatkozó Mutasd a hangod! című vetélkedő is jól kezdett (19,4% - 200 ezer), ráadásul simán verte a konkurens filmet, a Kellékfeleséget is (14,7% - 142 ezer).

Sokat mondó jel, hogy a bonyolultnak tűnő szabályok és a néhol már-már szánalomba átmenő nyomozós műsor nézettsége végig csökkenő tendenciát mutatott. Az első félórában még az RTL-es film és a Stohl András által vezetett show között 12%-os volt a különbség utóbbi javára, addig este 10-re ez már 2%-ra csökkent. 

A Mutasd a hangod!-at egyébként nem nagyon értékelnénk, szavak helyett inkább mutatunk egy videót, ami sokat elárul a műsorról. Persze biztosan van, akinek ez is bejön.

A hetet egyébként magasan a TV2 nyerte 18,3%kal, őket követi az RTL 14,5%-kal. A Viasat3 - ahol továbbra is fut Geszti Péter új talkshowja, az Adom a napom! - a hetedik helyen végzett 2,5%-kal. 

Azt, hogy hogyan alakul a heti nézettség, jövő héten újból elemezzük majd.

Az adatok mindenhol 18-49-ben értendőek.

Fotók és videók: RTL, TV2 Csoport

Szólj hozzá

TV2 RTL Nézettség