2023. aug 06.

Megint egyszerre ég boxlázban az RTL és a TV2?

írta: FoA
Megint egyszerre ég boxlázban az RTL és a TV2?

Még januárban jelentette be az RTL, hogy 18 év után idén ősszel visszatér a képernyőre a Sztárbox. Bár akkor a csatorna azt ígérte, hamarosan tájékoztatják a közvéleményt a szereplők, a kommentátor és a műsorvezető személyéről, erre a mai napig nem került sor. A háttérben ugyanakkor már lázasan folyik a munka, persze nem mindenki nézi ezt jó szemmel. Ugyanis mutatkozik némi esély arra, hogy a boxőrületből nem akar kimaradni a TV2 sem, ennek érdekében már meg is tehették az első lépéseket.
tv2ring.png

TV2 RING néven egy újabb nevet védetett le a tévétársaság - vette észre néhány nappal ezelőtt a ReklámInvázió. 

A név többeknek ismerősen csenghet. 2003 és 2006 között a TV2 ezen a néven sugározta többek között Nagy "Csonttörő" János, Dr. Csábi Bettina és Miló Viktória boxmeccseit. A műsorvezetői szerepben egykoron Csisztu Zsuzsát, a kommentátori szerepben pedig Gundel-Takács Gábort láthatta a közönség.

Újra hódol a boxőrület?

A TV2 egyébként akkoriban az RTL klub óriási nézettséget produkáló boxközvetítésein (melynek arca volt többek között Kovács "Koko" István, Erdei Zsolt és Kótai Mihály is) felbuzdulva indította el a mérkőzések sugárzását, ami ezen a csatornán is gyakran produkált giganézettséget.

Azt viszont, hogy miért pont most döntött úgy a TV2, csak sejteni tudjuk. Valószínűleg a visszatérő Sztárbox is szerepet játszhatott a döntésben, de elképzelhető, hogy valami más miatt döntött úgy a csatorna, belevág a boxmeccsek "felélesztésébe".

Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a TV2 RING név sok mindent takarhat. Lehet szó például a fentebb vázolt profiboksz-közvetítésekről is, de az is lehet, hogy ezen a néven szeretne sztárokat verekedtetni a Róna utca a későbbiekben. Ez pedig egyben azt is jelentheti, hogy a TV2 megint másolja az RTL műsorait, ahogy az történt 2017-ben a Piramis és a Fal, valamint 2020-ban az Álarcos Énekes és a Nicsak, ki vagyok? esetében is. Persze mindez csak puszta feltételezés.

Ez még nem jelent semmit

Tudjuk ugyanis, hogy az utóbbi hónapokban több csatorna- és műsorcímet is levédetett a TV2 Csoport a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. Januárban például bejegyezették a TV2 Sport csatornanevet. Néhány hónappal ezelőtt a DTV News mégis arról írt, nem nevezi át a tévétársaság a Spíler-csatornákat, "csak" új logót és arculatot kapnak, várhatóan szeptember 1-jén. 

Szintén ilyen helyzet volt a TVB2 név levédetése is, melynek kapcsán előbb azt írták a Media1-nek a TV2, hogy 

"Időről-időre levédetünk védjegyeket az előkészítési szakaszban lévő projektekhez. Amennyiben valamelyik megvalósításra kerül, tájékoztatást adunk."

(Csak zárójelben, később szintén a Media1 derítette ki, hogy a TVB2 néven nem itthon, hanem Szerbiában készül tévécsatornát indítani a vállalat.)

Ezek után talán nem meglepő, hogy meglehetősen gyanakvók vagyunk a július végén levédetett névvel kapcsolatban. Hiszen egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy 17 év után valóban visszatér a TV2 RING. Ha mégis így lesz, tájékoztatást fogunk róla adni. 

Fotók: TV2 Csoport

Szólj hozzá

TV2 Sztárbox TV2 RING