2022. nov 13.

Kívülről jól néz ki az új RTL Kettő, csak belülről nem

írta: Szerencsekerék
Kívülről jól néz ki az új RTL Kettő, csak belülről nem

Külsőleg minden megújul, belülről viszont semmi

Az RTL kistestvére, az RTL II november 20-án megújul, és lecseréli az indulás óta, azaz 2012. október 1. óta használt arculatát, amely a magyar televíziózásban szinte páratlanul hosszú ideig használt grafikai dizájn volt. A nagy frissítést egybekötik a Való Világ legújabb, immár tizenegyedik alkalommal képernyőre kerülő évadjával,  ezek mellett azonban semmi nem változik. A részletek a TOVÁBB gomb után.

rtl2_color_vertical_large.png

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, november 20-tól új időszámítás kezdődik az RTL II életében: a csatornát átnevezik - tessék erősen kapaszkodni - RTL KETTŐ-re, ami önmagában nem túl nagy újdonság látva az utóbbi egy hónap "megújulásait". Ami viszont már érdekesebbnek tűnhet, hogy ez a fene nagy újítgatás milyen lesz belülről, vagyis hogy változik-e valami az új névvel és arculattal egyetemben.

Nos, rendkívül rövid, de annál tanulságosabb kutatásunk után kimondhatjuk:

Az ég egy adta világon semmi, vagyis SEMMI nem fog majd változni.

Pedig aztán nem így indultak a dolgok. Tíz éve, 2012-ben, az induláskor az RTL hatalmas reményeket fűzött a csatornához, ide pakolták kifutóban lévő műsoraik jórészét, és még egy gigashowt is áthoztak a "második főadóra" de aztán valahol ez a dolog megakadt. Hogy hol, arról talán kicsit később. Előbb nézzük, miért pont november 20. lett a megújulás időpontja.

Megint jönnek a gyökerek...

Szintén megírtuk korábban azt is, hogy fájdalmas búcsút kell vennünk az évek óta csak mellékvágányon futtatott Éjjel-Nappal Budapesttől, amivel tényleg lezárul egy fontos korszak az RTL II és az RTL életében is, hiszen ezzel végérvényesen kinyírta azokat az állandó napi sorozatokat a csatorna, amik miatt évekig magabiztosan tudtak pörkölgetni a TV2 műsorocskáinak, akik sokszor forintszázmilliókat költöttek arra, hogy leverjék fő konkurensüket. Ezek a próbálkozások viszont pont olyannyira voltak sikeresek, mint amikor az a bizonyos elefánt besétál a porcelánboltba. 

Na de nem ér véget mindennel az élet, jön a messiásként kezelt műsor, amire már közel két éve csak vár az egyszeri ember, hogy megnézhesse, mennyivel jobb az élete azokhoz a jóemberek között, akik bezáratják magukat négy hónapra egy luxusvillába. Szóval, jön a ValóVilág, tök véletlenül pont akkor, amikor a csatorna új nevet is kap.

thumbnail_vv_jatszma_bb.jpg

Azt hiszem, többet ehhez nem is kell hozzáfűzni, az előző, tizedik évad egyébként igen nagy siker volt, így aztán nem is nagyon fűznék kommentárt ahhoz, hogy miért is telik meg tizenegyedszerre is a VV-villa. Ha egyébként valakit érdekel, most is Nádai Anikó és Puskás Peti lesznek a műsorvezetők.

Hozé megy, Győző jön?

Madarat tolláról, BeleValót műsorvezetőjéről szokás emlegetni. A műsor sokszor egyébként totál érdektelen, de ezt elég sokszor tudja feldobni a mulatós zenész-showman-szappanoperaszereplő, Győzike, aki viszont egyáltalán nem biztos, hogy idén visszatér a műsorba. A méltán tisztelt úr egyébként - vagy ahogy pár hónap óta hívja magát, Gáspár Győző, a komoly ember, kétgyerekes családapa - most foglalt, hiszen épp Törökországban eszi a bazlamát.

20190320_125118.jpgKérdés, hogy Győzike átnyergel-e a BeleValóba az Ázsia Expresszből

Ha Győzi mégsem jön, akkor sem kell nagyon búslakodni, korábbi műsorvezetőtársa, Schumacher Vanda ugyanis készen áll, és ha kell, egyedül is simán hozza az amúgy is elvárt színvonalat. Ő egyébként közel három hetet töltött a kolumbiai dzsungelben is, ahol megmutatta, miért is alkalmas ennek a shownak az elvezetésére.

Van még valami? Nincs.

Jogosan merült már korábban fel, hogy ha RTL KETTŐ (NAGYBETŰVEL!) néven folytatja az amúgy is jól ismert kábelcsatorna, akkor mégis mitől lesz más ez a csatorna, mint amit jelenleg is láthatunk. És ahogy ezt már fent írtam, SEMMITŐL.

Marad minden a régiben. Vagyis, délelőttönként továbbra is gasztrorealityk és sorozatok ismétlésének ismétlésinek az ismétléseit láthatjuk, ami mellé szintén bejött egy, itt újdonságnak számító ismétlés. Ennek egyébként furcsa módon a csatorna Papás-mamás címen szeretett volna új nevet adni, de pár nappal az októberi ismétlés kezdése előtt mégiscsak Jim szerint a világ maradt a szitkom neve.

322.jpgHamarosan eltűnik a jelenlegi név és a logó is.

Ami a délutánt illeti: továbbra is a Showder Klub lesz a fő műsor, ami mellé megint csak bejött egy új ismétlési forma, amit egyébként a SuperTV2 évek óta egészen jól tud alkalmazni. E szerint késő délután az RTL KETTŐN az RTL éppen aktuálisan futó napi műsor ismétlése lesz képernyőn, de hát, nem úgy megy az kérem, hogy csak úgy ismételgetünk amíg tudunk, itt komoly taktika van, ugyanis a két ismétlés között eltelik ám egy teljes hét, hogy végképp összezavarodjon a néző. Hogy ezzel most tényleg ez volt a cél, vagy csak azoknak a nézőknek akartak kedvezni, akik egy hét után már nosztalgiázni szerettek volna, az egy nagyon jó kérdés.

Pedig nem így indultak neki a dolgoknak. A 2012-es indulás nem épp a legerősebbre sikerült, de utána a folyamatos újítgatásoknak és frissítéseknek köszönhetően sikerült megőrizni az RTL II kezdeti frissességét, aminek része volt az esti Híradó, a csak ide készülő reality (Szelfi, Való Világ), az ottalvós műsor (Pimaszúr Átcuccol), a szokásos csütörtöki EL-meccsek (melyeknek jó részét ma egyáltalán nem adják le a tévében, mivel az RTL HÁRMON csak egy-egy meccs fér csak el), a szintén csak itt látható délutáni talkshow (Celeb vagyok, beszéljük meg!), vagy az elképesztően sikeres napi sorozat (Barátok közt) ismétlése.

nocommentszilveszterfull-0458.jpgHa minden igaz, Liptai Claudia szilveszterkor még idén visszatér az RTL KETTŐRE

Ezek pedig szép lassan kimúltak. Mostanra már premier műsor nem is nagyon akad az RTL KETTŐN, a ValóVilággal együtt összesen egy olyan műsor lesz, ami új részekkel jön, az is a vasárnapi Showder Klub. Ez egyébként elveszik amellett az eszméletlen mennyiségű ismétlés mellett, amit magára adó tévécsatorna meg sem engedhetne magának. 

A helyzet pedig nemigen fog változni mostanában. Legkorábban is februártól, amikor véget ér majd a VV. Addig egyébként egyszer Liptai Claudia is feltűnik még a csatornán, az augusztus végén bejelentett NőComment - Szilveszter műsorvezetőjeként, de hogy utána mi lesz még, az egy nagy kérdés. 

Ami viszont biztos: az utóbbi időben rendesen bezuhant a csatorna nézettsége, ami valószínűleg a ValóVilág indulásával újra növekedni fog, de igen nagy bajban lesz a hamarosan új nevet kapó kábel, ha a valóságshow vége után nem marad egyetlen napi saját gyártású tartalom sem. Eddig egyébként nem tudni arról, hogy 2023-ban lesz-e valami új saját gyártású műsor az RTL KETTŐN.

Fotók: RTL Sajtóklub

Szólj hozzá

RTL II NőComment RTL Kettő ValóVilág11