2022. okt 18.

Nem épp egy Elmebajnokság a Celeb vagyok, ments ki innen! új évada

írta: FoA
Nem épp egy Elmebajnokság a Celeb vagyok, ments ki innen! új évada

Hát kérem, eljött a pillanat, nyolc év után "k*va nagy" formákkal támadt fel egy szempillantás alatt az RTL egyik legrégebbi realityje, a Celeb vagyok, ments ki innen, ami talán még irritálóbb lesz, mint eddig. De hát, a kedves néző pont erre vevő, amit úgy fog majd bámulni, mint a birkák, amikor megkapják (szellemi) táplálékukat a gazdájuktól.

logoterv_v04_nagy.jpg

Nem azért mondom, de tényleg, én nagyon bírom ezeket a csodákat, amik monstanában mennek a tévében, de azért na, tudjuk má´ hogy hol a helyünk. Hát ki elégedne meg ilyen gazdag kínálat mellett olyan gyöngyszemekkel, mint a mostanra vakvágányra került Keresztanyu, vagy épp ezzel a dzsívíemes izével, a "Minek nevezzelek?" kategóriába tartozó Párharccal, de most komolyan? Ugye, hogy senki.

Kellenek az újítások, éppen ezért a most szombattól RTL néven működő RTL klub hallgatta meg nézőinek kéréseit, és hozta vissza a csipkerózsika álmából felébredő Celeb vagyok, ments ki innen!-t a változatosság jegyében. Igen, mert az is fontos egy tévé életében, épp ezért jött idén ősszel egy realityműsor után egy sztárpáros valóságshow, amit aztán a túlélőshow követ, így aztán ne merje senki se azt mondani, hogy "helló, há´ mi az, hogy ugyanazt adjuk egész ősszel?".

Irány a dzsungel!

Na mindegy, hétfőn el is indult a dzsungeles-túlélős-celebes műsor új évada, ami talán még az eddigieknél is több sinterséget tartalmaz majd, úgyhogy akik szeretik a ValóVilágot, azok nem fognak sírva elrohanni a képernyők elől, mondván, ez valami szellemi vetélkedő.

Az új évad egyik nagy újdonsága egyébként az, hogy nyolc év után visszatért a legendás Sebestyén Balázs - Vadon Jani páros, és bár volt azóta egy új évad, abban az esetben inkább jobban járunk, ha csak annyit mondunk: örömünkben (?) annyit ittunk a műsor alatt, hogy arra "sajnos" nem emlékszünk. És igen, ez nem a versenyzők teljesítményének köszönhető...

adas_alatt_1.JPG

Na de vissza a jelenbe, ahol már a névsor is kecsegtette az éppen unalmukban csak saját napjaikat számláló, lelkes VV nézőket azzal, hogy a műsorvezetésben kevésbé jártas Schumacher Vanda és az "infulenszer" VV Merci is szerepet kapott.  

Egyébként ha már itt tartunk, érdemes kitérni erre az "influenszer" kategóriára, aminek egyébként az ég egy adta világon semmi, de semmi értelme nincs, ezzel csak arra szeretnék felhívni a kereskedelmi tévék saját nézőik figyelmét, hogy ezek az emberek csak valakinek a valakijének a kutyájának a valakije. Korábban nemcsak az RTL, de a TV2 is csinált ilyet, a táncoltatós show első, mély nyomot hagyó évadában például Győrfi Dani volt ilyen, aki állítólag influenszer, de erre olyan hú de sok nyomot azóta se találni.

Nagy formák

Na de vissza a két hölgyhöz, merthogy mindketten alakítottak már az első adásban. Vanda például a kezdő autósofőröket megszégyenítő módon fulladt le egy csodálatos terepjáróval, amit tovább tetézett az is, amikor naívan, vagy ha úgy jobban tetszik "női megérzés" szerint csapattársai - jelen esetben Curtisre, Lengyel Ferire és Frohner Fecóra - fejére előbb szalmát, majd pedig szart öntetett. 

0b2a7449.JPG

A másik, hatalmas egyéniség az első adás alapján VV Merci, aki rögtön a műsor elején leszögezte, felemelő pillanat volt, amikor átrepültek az Indiai-óceán felé, mindezt úgy, hogy Kolumbia felé tartottak. Mercike pedig ezen akciójával, illetve a természettel való nagy barátsága - amiben a "Britney"-nek elnevezett lovat ráncigált mindenfelé - miatt hamar rokonszenvet szerezett a nézőknél, ami abból is látszik, hogy rögtön ő nyerte az első szavazást, úgyhogy mehet bártorságpróbára.  

cbm.png

A sor persze itt még egyáltalán nem teljes, az uraknál is akad egy-két meglepetés. Például Curtis (vagy ha így jobban tetszik, Kurtisz) is ilyen, akitől már rögtön az elején meg is kérdezi a két, szerepét meglehetősen jól végző műsorvezető, hogy "milyen a Kolumbiai levegő?" vagy hogy "nem kóstoltad meg a ko-, ko-, ko- kókuszt?". A srác egyébként "k*va nagy" forma lesz, ha már itt idézgetjük ezeket a hamarosan klasszikussá váló mondatokat. 

Hasonló kategóriába kerül majd Fecó is, akiről már az első adás után kijelenthetjük: új Kabát Petit avathatunk, csak épp azzal a különbséggel, hogy ott a matekkal volt a probléma, addig itt az értő olvasás fog komoly akadályokat okozni. Na de hát mindegy is, lesz három hetünk, hogy megszokjuk, hogy vannak ilyen emberek.

Na de hogy azért legyen hova tenni ezeket a dolgokat, érdemes felidézni Delhusa Gjoni és Pákó Akalamago című nótáját, Erdei Zsolt "struccánuszát" vagy épp a Kabát Peti - Pumped Gabó összest, amit ha összevetünk az eddig részletezett érdekességekkel, akkor láthatjuk, hogy egyáltalán nem lett több az okos celeb, aki bevállalta a dzsungelt.

Kakamánia

A többiek egyébként elsőre nem tűnnek még túl izgalmas karaktereknek, de tuti, hogy lesz egy-két kellemes - vagy kellemetlen - pillanat mindenkitől. Az első ilyen, valószínűleg nagy problémákat okozó történet az első adásból kiindulva a vécézéssel kapcsolatos lesz, a sztárok - főleg Molnár Nini - ugyanis annyira beparáztak a mellékhelységtől, hogy többen kijelentették, ők bizony hetekig nem fogják használni azt.

cb2.png

Az információ egyébként nem hinném, hogy olyan sok embert érdekel, de hát, a készítők mégis fontosnak gondolták, mert az utolsó blokkban egy-egy Kocsis Tibó és Molnár Nini-féle sírás mellett ez volt legfontosabb téma. De hát ilyen ez az élet.

Na mindegy, a lényeg, hogy van újra valami értelmes dzsungeles-túlélős hülyeség a tévében, és nem az Exkátlont meg a Szűrvávjört kell nézni, ha már egyszer nincs semmi más ebben a fránya magyar tévében. Ha meg nem tetszik, ott az M5, azon egész nap lehet kulturálódni ezerrel, ott aztán nemigen lehet mondani, hogy hülyeség megy. Ennyi.

Celeb vagyok, ments ki innen! minden hétköznap este 21:00 órától, hétvégén 19 órától az RTL (klub) képernyőjén.

Fotó: RTL Magyarország (képernyőfotó), RTL Sajtóklub 

Szólj hozzá

RTL Sebestyén Balázs RTL klub Celeb vagyok ments ki innen