2020. jan 05.

Szilveszter 2019 - Értékelés

írta: FoA
Szilveszter 2019 - Értékelés

2019-ben a ReklámInvázió és a Szilveszteriműsor blog közösen készült az év utolsó napjára. Kicsivel több, mint 1 hónappal ezelőtt négy csatorna utóbbi 5 évének szilvesztereit értékeltük és ismertettük, majdnem 1 hete pedig szilveszterre ajánlottunk programokat. Ma, a 2019-es szilveszteri cikksorozatunk zárasaként értékeljük az év utolsó napján látott programokat. A TOVÁBB gombra kattintva kezdjük az idei cikksorozat utolsó értékelését.

new-years-eve-4664934_1920_1.png

Induljon az értékelés, amelyben a szilveszterkor látott TV műsorokat elemezzük, illetve értékeljük.

RTL Klub

Szokás szerint mindenekelőtt az esti kínálatot írjuk le minden csatornánál, aztán egyesével elemezzük a szilveszterkor látottakat.

  • 18:00 Híradó
  • 18:40 RTL Híradó szilveszter - pajkaszegi szilveszter
  • 18:50 Különben dühbe jövünk
  • 21:10 ...és megint dühbe jövünk
  • 23:40 Utaskísérő (sz)extrákkal
  • 0:00 Himnusz
  • 0:03 Kulka János újévi köszöntője
  • 0:04 Koncz Zsuzsa és Kulka János: Szeretni valakit valamiért (Republic)

Az RTL Klub idei szilvesztere nem annyira gyenge, mint eddig, de idén sem adtak jóformán semmilyen saját gyártású műsort, amire viszont lenne igénye sokaknak. Meglepetés volt így is, az esti Híradóban Szellő István jelentette be, hogy az újév első perceiben Kuka János köszönti majd azokat, akik az RTL Klubot nézik. A köszöntés nem volt túl hosszú, de annál nagyobb meglepetés volt. Ezután pedig a színész Koncz Zsuzsával decemberben elkészült közös feldolgozását lehetett megtekinteni, illetve meghallgatni, ami a Republic együttes Szeretni valakit valamiért című dala. A videó egyébként már 400 ezres megtekintésnél jár a YouTubeon.

 A másik meglepetés szilveszterkor a Mi kis falunk szilveszteri "különkiadása" volt. Ebben a részben ugyanis a Híradó riportere meglátogatta a pajkaszegieket, amiben a három közmunkást, Bakit, Matyit, és Szifont kérdezte Kéri Barnabás. Mindeközben Pali bácsi is belefutott az interjúba, és a tőle megszokott módon válaszolt is (ez volt talán a legviccesebb az egészben). Az egész riport vicces volt, és jól is volt megcsinálva, a visszajelzések viszont nem voltak túl pozitívak. Sokakat zavart ugyanis, hogy belekerült a politika a riportfilmbe, persze csak érintőlegesen, és természetesen viccesen. Hogy kit mennyire zavart ez, döntse el saját maga, a riportfilmet és az újévi köszöntést alább teljes egészében meg lehet tekinteni.

 

Értékelés:

ReklámInvázió:

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png

 

Annak ellenére, hogy nincs Fókusz, a meglepetések miatt nekem tetszik ez a szilveszter, persze ez nem azt jelenti, hogy ez így tökéletes(kicsit sem), de a tavalyi, és az azelőtti szilveszterhez képest mérföldekkel jobb ez. Azért ha lett volna egy 20 perces Fókusz a Híradó után, akkor mondjuk nem kellett volna a ZS kategóriás vígjátékot megszakítani a Himnusszal. A Mi kis falunk jó ötlet volt, örültem volna, ha forgatnak 1-2 szilveszteri jelenetet a sorozatból, és azt szétvagdosva a filmek között leadták volna, mint anno a Heti Hetest. Az újévi köszöntésből is csinálhatnának majd hagyományt, nagyon jópofa ötletnek tartom. Mindenesetre ha egy koncerfelvétellel (és Fókusszal!), illetve a legbénább X-faktorosokkal kiegészített szilvesztert láthatunk majd idén az RTL-en, akkor nagyon meg leszek elégedve. Bízva abban, hogy az idei jobb lesz, ez most egy kettes nálam.

Szilveszteriműsor: 

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png

Imádom Spencer és Hill filmjeit, de ez már tényleg unalmas, ugyanazok a filmek ugyanabban a sorrendben. Mindenesetre kár lenne kihagyni, csak elrakhatnák mondjuk a Film+-ra, vagy a Cool TV-re. A tavalyi Gálvölgyi-show-s Híradó extrához hasonlóan idén A mi kis falunk-os is jó meglepetés volt, bár örültem volna több szereplőnek is, sőt, inkább egy külön epizódnak. Ez a 10 percnyi szilveszteri műsor amúgy még édeskevés, és ha ragaszkodunk az eddig jó nézettséget hozó "Dühbe jövünk-duóhoz", akkor a filmek és reklámok melletti kis időt ki lehetne tölteni "szilveszteresebben" is, akár bakiparádéval, akár rövid különkiadásokkal. 

TV2

  • 18:00 Tények
  • 18:45 Tények Plusz
  • 19:25 Sztárban Sztár NEM leszek!
  • 23:00 Zenebutik Szilveszter
  • 1:00 Dumb és Dumber kettyó

A TV2 szilvesztere amennyire volt ismétlés, annyival szórakoztatóbb és viccesebb volt, mint a konkurens csatorna kínálata. A Sztárban Sztár NEM leszek! bár nem tartalmazott új konferálást (pedig jöhetett volna!), a műsor teljesen máshogy volt összevágva, mint ahogy azt szeptemberben elvileg ugyanebben a válogatásban láthattuk. A Tények Plusz című bulvármagazinban voltak szilveszteri riportok, de azért valljuk be, ezért kár volt szilveszteri kiadást csinálni. Egyébként ez szomorú, mert azért itt is lehetett volna egy Tényekes bakiparádét készíteni (internetes volt), vagy az év eseményeinek értékelését TV2-es celebekkel szintén lehetett volna még csinálni. A magazin mellett nem csak ez volt a premier, hanem a Zenebutik csatorna szilveszteri válogatása is, ami mint minden évben, most is új válogatás volt. Csatornapremiernek ez ezúttal is jó választásnak bizonyult. A filmet pedig nem értékeljük, max. annyit tudunk mondani, hogy jó választás.

Értékelés:

ReklámInvázió:

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png

Szórakoztatás szempontjából csillagos ötös a szilveszter. A bulvárért rajongóknak ott volt a Tények Plusz, ami azért tartalmazott vicces válogatásokat is. Az este legnagyobb meglepetése a Sztárban Sztár NEM leszek! volt, ami újra össze volt vágva, mint ahogy azt már fent említettük, de a felkonfok olyanannyira ugyanazok voltak, hogy Tilla még most is buzdította a nézőket a Bezár a Bazár című gameshow új évadába játékosnak. Visszatérve az újravágásra, ez azért is külön meglepetés, mert anno a Retró B.U.É.K mindig, minden évben (ahányszor volt) mindig ugyanazokat a vicces jeleneteket tartalmazta. A Zenebutik szilveszterben pedig azok nem csalódtak, akik szeretik a mulatós zenét. Én most nem azt néztem, hogy mennyi műsor van, hanem a minőséget. Ezért ez nálam 4-es.

Szilveszteriműsor:

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png

A Tények Plusz tényleg nem nagy durranás, a Sztárban... pedig szerintem sok így 3 órában. A TV2 példát vehetne a TV2 csoport Zenebutik csatornájáról, ahol szinte egész napos szilveszteri kívánságműsor volt (10-16 óráig), sok sztárvendéggel. Az sokkal érdekesebb lehetett, mint akár ez a 2 órás Zenebutik válogatás a TV2-n. A Dumb és Dumber 2. része tényleg jó választás, hatalmas film. Más kérdés, hogy én is jobban preferálom a saját gyártású műsorokat szilveszter este. 

Duna TV

  • 13:20 Ízőrzők - Újévi válogatás
  • (...) 14:25 Család-barát (szilveszter)
  • (...) 18:00 Híradó - M1
  • 18:25 Nemzeti Sporthíradó
  • 18:45 Hogy volt?!
  • 19:35 Bagi - Nacsa orfeuma
  • 20:35 Fábry
  • 22:00 Szép város Kolozsvár...
  • 0:00 Himnusz
  • 0:10 Házibuli hajnalig

A Duna TV idén is odatette magát szilveszterre, persze, volt ennél mérföldekkel jobb szilvesztere is a nemzeti főadónak, néhány évtizeddel ezelőtt. Ezúttal szerencsére a délutánt is kihasználták, kezdve egy újévi válogatással az Ízőrzők műsoraiból. A Család-barát szilveszteri adása nagyon jóra sikeredett, gyakorlatilag minden volt benne, ami egy szilveszteri hangulatú műsorba kell.

A Hogy volt?! meglepetésre jelentkezett különkiadással, ráadásul ezúttal nem színészek, hanem énekesek sztoriztak régi szilveszterekről. Bagi-Nacsa ezúttal kicsit több újdonsággal jelentkezett, mint az orfeumos műsoruk évközi adásaiban. Ez ugyanis egy retro kabaré válogatásműsor, amelyben a keretet adják a parodisták. Ezúttal saját korábbi műsoraikból válogattak, a keret pedig hosszabb volt, bár az is tele volt önismétléssel. Fábry műsorába remek vendégeket hívott, Badár Tamás kártyás-telefonos trükkje frappáns volt, Tóth Edu viszont már tavaly is volt, de persze ezúttal más történetekkel érkezett. S legalább volt + negyed óra stand-up a szilveszteri műsorban. Az est főműsorát most is a 2 órás zenés-táncos gála jelentette, 1 év kihagyás után újra a szolnokiakkal, valamint a Kolozsvári Magyar Opera művészeivel. Műfajában tökéletes műsor, biztosan megtalálta célcsoportját. Éjfél után újra zenés válogatásműsort adott a Duna.

Második csatornájuk, a Duna World egyébként az M3 szerepét kicsit átvéve, retro ismétlésekkel jelentkezett, kabaré, operett, Indul a bakterház, valamint rengeteg Nótacsokor műsor volt a repertoáron. Utóbbi nagy hiány még mindig szilveszterkor az éjfél utáni sávban, pedig ott a közmédia Jó ebédhez szól a nóta c. műsora, ami tökéletes lenne ide.

Értékelés:

ReklámInvázió:

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png

Két műsor kivételével nem láttam a Duna idei szilveszterét. A Család - barát szilveszteri kiadása nagyon jól sikerült, mindenkinek csak ajánlani tudom. A másik műsor, amit láttam, az az éjfél utáni zenei válogatás, amely szintén jól sikerült. Részleteket láttam a Bagi-Nacsából, ami színvonalban nálam megint süllyedt. Például az Áder paródia évek óta ugyanolyan, és ez már kezd egy kissé nem vicces lenni a többi paródiájukkal együtt. Nos, a színvonal miatt ez nálam mindössze 3-as. 

Szilveszteriműsor:

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png

Az Ízőrzők idősávjában jó volt, a Család-barát talán a nap legjobb műsora volt, a Hogy volt?!-tal együtt. Bagi-Nacsa valóban még rosszabb lett, ezt a politikai vonalat úgy, ahogy van, ki kellene hagyniuk már, és újra elővehetnék a Szomszédokat, azt mindig remekül csinálták. Fábry műsora kellemes volt, a kolozsvári gála pedig a célcsoportnak tökéletes, én mondjuk jobban preferálnám éjfél után, éjfél előttre pedig egy jó kis új kabarét, kb. mint a régi Telepódium műsorok, vagy Verebes kabaréi a '90-es évek közepéről. 

Life TV

  • 21:30 Szomszédok - 332.rész
  • 22:00 Nyugi, köztünk marad! - talkshow gameshow-s elemekkel és Szulák Andreával - szilveszter
  • 23:00 Női titkok Várkonyi Andinál - szilveszter
  • 0:00 Himnusz (Radics Gigi)
  • 0:05 Újévi köszöntő a Life TV sztárjaival

Értékelésünkbe a Life TV leginkább az új Szomszédok rész miatt került be, illetve azért, mert ők is beszálltak saját gyártású műsorokkal a szilveszterbe, nem is akárhogyan.

A szilveszter este náluk viszonylag későn, 21:30-kor kezdődött az ajándék Szomszédok résszel, amit a készítők a 332. részként tüntettek fel, egyébként csak egy emlékműsor volt, amelyben a főbb szereplők, vagyis Nemcsák Károly, Ivancsics Ilona, Frajt Edit, Trokán Péter, Fehér Anna, és Pásztor Erzsi szólaltak meg. Az emlékepizódban a sorozat egykori rendezője, Bujtás János kérdezte a szereplőket, arról, hogy miért lett sikeres a sorozat, hogyan kerültek bele a sorozatba, melyik volt a kedvenc jelenetük, hogyan élnének ma a karaktereik, és ők folytatnák-e a sorozatot. A rajongóknak a sorozatnak megszűnésének 20. évfordulója alkalmából készített ajándékrész nem nyerte el a tetszését. Sokan többet vártak az egész "epizódtól", mint amit végül kaptak. De lehetséges, hogy egyszer, valamikor folytatódik majd a 80-as, 90-es évek ikonikus magyar sorozata. Egy biztos, a megszólaltatott szereplők bizonyos körülmények között vállalnák a folytatást.

A csatornán a Himnuszt meglepő módon Radics Gigi énekelte, aztán pedig a Life TV sztárjai, Szulák Andrea, Radics Gigi, Várkonyi Andrea, Esztergályos Cecília, Karda Bea, és Vastag Csaba kívántak a nézőknek boldog új évet.

Értékelés:

ReklámInvázió:

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png

Annyira nem örültem, hogy itt volt a Szomszédok(lehetett volna máshol is), de viszont minőségileg megértem, hogy miért kerülhetett ide a 332. epizód. A többi műsorról nem tudok mit mondani, biztos jó volt. Mivel nem tudom mihez viszonyítani csatornaszinten ezt a szilvesztert, ezért nálam ez 4-es, de csak azért, mert lehetett volna más szórakoztató műsort adni, és kezdeni előbb a szilveszteri programot 21:30-nál.

Szilveszteriműsor:

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png

A Life Tv behúzta a nap meglepetését a Szomszédokkal. Nekem nem okozott csalódást, egy modern módon összevágott visszaemlékezős műsornak találtam, csak a korabeli formai elemeket hiányoltam (pl. az intrót, a régi betűtípust stb.) A két talkshow-t még nem láttam, csak részleteket, de abban biztos vagyok, hogy nem jó idősávban mentek, az ilyen típusú műsorok szerintem inkább kora estére/késő délutánra valók. Mindenesetre nagyon jó kezdés, csak így tovább! 

Viasat3

  • 15:30 Szilveszter éjjel
  • 17:55 Észbontók maraton
  • 0:55 Négyen egy gatyában II.

Évek óta bevált módszer a VIASAT3-nál, hogy Észbontók maratont tartanak. A maraton ezúttal is ismétlésekből állt, ami egyébként 7 órán át képernyőn volt. Szórakoztatás szempontjából tökéletes szilveszter esti program, de valami vígjátékot is szívesen láttunk volna, mondjuk este 9-től, aztán éjfél előtt, vagy után folytatódna az Észbontók maraton.

Érdekesség még, hogy a Viasat3 szilveszter, és újév este is remek nézettséget szállított. A csatorna stabilan 5-6%-os nézettséggel remekelt egész este. Így remélhetőleg idén is hasonló lesz a Viasat3 szilveszter esti kínálata. 

Értékelés:

ReklámInvázió:

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png

A Viasat3 kábelcsatorna létére kiváló szilveszteri műsort állított össze, bár valamilyen stand up jeleneteket bevághattak volna, azzal is jobbá téve a szilveszter esti kínálatot. Talán még egy Feleségek Luxuskivitelben best of is jó választás lehetne, főleg, ha a legviccesebb pillanatokat válogatnák össze.

Szilveszteriműsor:

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png

Az Észbontók vicces műsor, de szerintem így maratonban sok. Én inkább annak örülnék, ha egy új évadot kezdenének belőle szilveszterkor, akár 2 résszel is, mellette még valami más új műsorral, akár egy új vicces reality, vagy talkshow-val.

ATV

  • 15:45 Dumakabaré
  • (...)17:55 Bagi-Nacsa 
  • 18:45 ATV Híradó
  • 19:25 Bajor Kabaré
  • 20:25 #Bochkor - szilveszter
  • 21:55 Aradi - Varga show - szilveszter
  • 0:00 Himnusz
  • 0:10 Sas kabaré
  • 2:10 Szívünkből muzsikálunk

Az ATV tavaly óta leszállóágba került. Míg 2018-ban 2 új és 3 részben új műsorral készültek, idén már csak 1 új és 1 részben új maradt. Örvendetes, hogy a #Bochkor most ténylegesen szilveszter este került vetítésre, a tavalyi remek Aradi-Varga Show hasonló formában került újra képernyőkre, azaz 1 új jelenetet tartalmazott csupán. Ők azonban olyan jók, hogy az ismétlő válogatással is feldobják az estét. De harmadjára 2020-ban már ez így ebben a formában kevés lesz, remélhetőleg legközelebb már egy teljesen új műsort kapunk tőlük, még ha rövidebb időtartamban is. A Dumakabaré mellőzése pedig csalódás: tavaly 30-án éjszaka adták le a 2 órás új kabarét, de legalább volt új. Idén viszont csak ismétléseket láthattunk tőlük, pedig estére befért volna egy akár 1 órás műsor is.

Értékelés:

ReklámInvázió:

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png

 Őszinte leszek, kissé csalódott vagyok. Az Aradi-Varga show szilveszteri adásától sokat vártam. Reméltem, hogy teljesen új rész lesz a szilveszteri, ehelyett 1 jelenet kivételével az egész 2 órás műsor ismétlés volt. Ez nagyon nagy csalódás, bár így is elég szórakoztató volt, szerencsére a legjobb jeleneteket válogatták össze. A #Bochkor is jó volt, külön öröm, hogy idén újra szilveszterkor is volt adás. A Bajor kabarét nem értem, hogy miért nem délután adják, de mindegy is. Én minden csatornánál a szórakoztatást értékelem, és ez most a TV2-höz hasonlóan 4-essel tudom jutalmazni.

Szilveszteriműsor:

white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_1.png white-medium-star_2b50_2.png white-medium-star_2b50_2.png

A #Bochkor-t sajnos még nem sikerült megnéznem, de amit láttam belőle (1-2 perc), az tetszett. Aradi és Varga nagyon jók, de jobb lenne tőlük külön egy válogatás és külön egy új műsor. A Dumakabarét pedig tessék betenni főműsoridőre, egy teljesen új műsorral!

Ezúton köszönjük mindazoknak, akik követték szilveszteri cikksorozatunkat. Ezúton ígérjük meg, hogy 2020-ban is időben, egy hasonló cikksorozatban készülünk majd az év utolsó napjára. Szilveszteri műsorok témájában addig is látogathatjátok a Szilveszteriműsor blogot, ahol hamarosan részletesebb értékelést is olvashattok a 2019-es szilveszterről is.

Szólj hozzá

ATV Szilveszter Duna TV TV2 RTL klub VIASAT3 Life TV