Már júniusban elkezdődik a Hell Boxing Kings, amit később az RTL is közvetít

Hamarosan véglegessé válik a résztvevők névsora. Június közepén indulnak a selejtezők, novembertől karácsonyig pedig az RTL-en lehet szurkolni a boxolóknak.
hellboxing2.jpg

Júniusban hivatalosan is elstartol a Hell Boxing Kings. Ez az a verseny, amire a Sztárbox kategóriagyőztes hírességei is meghívást kaptak, és amelyet nem mellesleg Magyarországon rendeznek majd.

A több hónapig tartó eseménysorozat - amelyben tíz ország versenyzői vesznek majd részt -  néhány nappal ezelőtt azzal került be a hírekbe, hogy Molnár Áron - aki a Sztárbox férfi könnyűsúly bajnokaként jogosulttá vált az indulásra - részben anyagi okokra hivatkozva visszamondta az indulást, így helyette Istenes Bence száll majd harcba. 

Hajdú Péter, a műsor producere a Retró Rádió Bochkor című műsorában pénteken arról beszélt, minden győztessel (így Berki Mazsival és Brasch Bencével is) leültek tárgyalni. Számukra 15 millió forint felkészülési díjat ajánlottak fel, de Molnár Áron nagyjából háromszor ennyi pénzre tartott igényt. Ezt pedig a produkció nem adta meg számára. Ezután keresték fel előbb Rácz Jenőt (aki a férfi könnysúly kategória második helyezettje lett), aki nem vállalta a felkérést. Így került szóba Istenes Bence, aki Hajdú szerint egy vitatható mérkőzésen kapott ki a séftől.

A műsorban Bochkor Gábor azt is szerette volna megtudni, hogy pontosan mikor kezdődik a gála, erre azonban csak azt a választ kapta, hogy ősszel. 

Ezután kezdtünk el mi is kutakodni. Gyors nyomozásunk pedig sikerrel járt, a Hell Boxing Kings weboldalán ugyanis fent van a verseny teljes menetrendje. A folyamat négy fázisból áll majd.

  • Az első fázisban (ami május közepén zárul) zajlik az online jelentkezés, illetve a csating. A jelentkezés után indul a "meghallgatás", ahol a versenyzők fizikai erőnlétet és ügyességet mérik fel. Mind a tíz, a versenyben részt vevő országból súlycsoportonként (60 kg - Könnyűsúly, 67 kg - Váltósúly, 75 kg - Nagyközépsúly, +91 kg - Nehézsúly) 4 főt választanak ki a szervezők. Hármat szakmai alapon, a negyedik résztvevő bekerüléséről közönségszavazatok fognak dönteni. 
  • Ezután, nagyjából június közepén indul a második fázis, a selejtezők. Itt a bekerült versenyzők amatőr szabályok szerint mérkőznek meg egymással, Magyarországon. Ennek a fázisnak a végén súlycsoportonként 8 fő jut tovább.
  • A harmadik fázist novemberben és decemberben rendeznek majd, Magyarországon. Itt a négy kategória 8-8 továbbjutója negyeddöntőkben és elődöntőkben (profi szabályok szerint) bizonyíthat, immáron a tévénézők előtt is. (Bár ennek részleteire nem térnek ki, az már korábban kiderült, hogy itthon az RTL közvetíti a gálát.) És ami igazán lényeges: itt kapcsolódnak be a versenybe a "Celeb" kategória versenyzői is, három súlycsoportban (ennek részleteit nem ismertették.)
  • Végül jön a negyedik fázis, a döntő, amit december 22-én Miskolcon a DVTK Arénában rendeznek. Itt a döntőbe jutott versenyzők profi szabályok szerint, 6x3 perces menetekben mérkőznek majd meg a 100 ezer dolláros fődíjért. A második helyezett egyébként 30 ezer, a harmadik 10 ezer dollárt nyer.

Persze a fentebb közölt információkon kívül is sok a kérdőjel a műsor kapcsán. Például nem tudni, hogy ki lesz a gálaműsor magyar műsorvezetője vagy műsorvezetői. Illetve az is kérdéses, hogy vajon mennyire üti majd egymást a Hell Boxing Kings és a Sztárbox. Merthogy, ha utóbbi műsor marad abban az időszakban (október-december), amiben tavaly volt, akkor ütheti egymást a két verseny, hiszen a nemzetközi verseny érdemi részét - ahogy azt már fentebb írtuk - is az ősz második felében rendezik.

A következőkben figyelni fogjuk a történéseket mindkét boxgálával kapcsolatban. Amint kiderül valamilyen új információ, beszámolunk róla.