Ők lesznek a BL meccsek műsorvezetői az RTL+-on

A következő szezontól az RTL+ lesz az UEFA Bajnokok Ligájának otthona.
uefa_final.jpg

A streamingszolgáltatás előfizetői 192 meccset élvezhetnek olyan technikai minőségben, amilyet „hazai pályán” még nem láthattak sem az érdeklődők, sem pedig a törzsszurkolók - jelentette ki Szabó Balázs, az RTL tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettese a siófoki Digital-Media Hungary konferencián. Ahogy a legjobb sorozatok, a legnagyobb sztárok és filmek a televízió mellett streamre költöztek, így jelenik meg az európai csúcsfutball is a lineáris közvetítés mellett az RTL+ streaming platformon is. Ezzel a választás és a korlátlanság szabadságát kínáljuk az előfizetőinknek.

Több meccs, több élmény

Ősztől az UEFA Bajnokok Ligájának lebonyolítása is változik, több csapat kerül be a főtáblára, ezáltal a mostaninál több mérkőzést lehet már az alapszakaszban is nézni. Az RTL+ előfizetői az összes, általunk közvetített meccset magyar kommentárral élvezhetik, így nem maradnak le egyetlen egy szögletről, szabadrúgásról, gólról sem. Ezalatt az RTL+ technikai újításának köszönhetően előfizetőink a sportközvetítések gyors mozgásait jobban visszaadó 1080p50 formátumban is követhetik az eseményeket, akár nagyméretű képernyőkön is.

A pályán kívül is erősít az RTL. Miután a technikai feltételek adottak, egy motivált, szakértő csapatra is szükség van, ezért az RTL+ felületén új nevek és ismerős arcok is feltűnnek a közvetítések során. A műsorvezetők Matthesz Flóra és Haraszti Ádám lesznek. Az RTL+ focipalettáján továbbra is szerepelni fog az UEFA Európa Liga és az UEFA Konferencia Liga meccsek közvetítése is, ahol Nagy Viktor várja majd a szurkolókat.

Bemutatkozik a műsorvezetői gárda

Matthesz Flóra: „Az elmúlt évek során volt lehetőségem riporterként, szerkesztőként, felelős szerkesztőként, majd műsorvezetőként is kipróbálni magam a köztelevíziónál. Dolgoztam zenei, kulturális fókuszú műsorokban, de ezek mellett nagy szenvedélyem a sport, és főként a labdarúgás. Szurkolóként hosszú évek óta követem a magyar és a nemzetközi futball alakulását, ha tehetem a magyar válogatott meccseire mindig kilátogatok. Óriási öröm számomra, hogy a hivatásom most találkozik a szenvedélyemmel, hiszen 2024. őszétől az RTL UEFA Bajnokok Ligája műsoraiban találkozhatnak velem a nézők.”

_bie8500_r.jpg
Haraszti Ádám: “Közel 20 éve dolgozom sportriporterként, pályafutásomat még a TeleSport szerkesztőségében kezdtem. 2009 óta kommentálok rendszeresen futballmérkőzéseket, az első helyszínről közvetített találkozóm épp a Debrecen Liverpool elleni UEFA Bajnokok Ligája-meccse volt, de a munkám már korábban összefonódott a sorozattal: a 2007-es, athéni finálé során is a helyszínről jelentkezhettem be, pályaszéli riporterként. A 2010-es madridi és a 2013-as londoni döntőket a Digi Sport kommentátoraként közvetítettem, egy ideje pedig már a Sport TV riportereként hallhatnak a szurkolók. Az RTL nézői számára sem lesz ismeretlen a hangom, hiszen a korábbi Dakar-összefoglalók után az elmúlt években az UEFA Európa Liga és az UEFA Konferencia Liga közvetítéseinek is állandó kommentátora vagyok.”

_bie8659_r.jpg
Nagy Viktor: „A Komlósi Oktatási Stúdiót párhuzamosan kezdtem el a gimnázium negyedik osztályával. Ezt követően dolgoztam a köztelevíziónál szűk fél évet, talán a mai napig rekord gyorsasággal, mindössze két hét alatt mikrofonengedélyt szerezve. Több hódmezővásárhelyi médiában foglalkoztattak, majd 20 évesen a DIGI Sporthoz kerültem. Annak megszűnéséig kommentátor és műsorvezető voltam a csatornánál. Rendszeresen dolgozom világeseményeken, legyen az sport vagy pápalátogatás. Sosem közvetítettem még UEFA Bajnokok Ligáját: egy gyönyörű álom válik majd valóra. Ugyanakkor van RTL-es tapasztaltom is, ugyanis egyszer volt egy másfél perces epizódszerepem a Barátok köztben.”

_bie7868_r.jpg

Fotók: RTL Sajtóklub