2022. dec 29.

Ezt nézzük szilveszterkor a tévében

írta: FoA
Ezt nézzük szilveszterkor a tévében

Az elmúlt két évben már megszokhattuk, hogy a különböző tévécsatornák az év utolsó napjára megannyi különleges, szilveszteri programmal kedveskednek nézőiknek, és ez 2022-ben sem lesz másképp, több vetélkedő, showműsor, kabaré és talkshow is különkiadással jelentkezik december 31-én. Hogy pontosan mik ezek, és mikor láthatjuk őket, a TOVÁBB gomb után kiderül.
szilveszter_1.png


rtl_color_06_large.png

 

Az RTL a tavalyi gyenge nézettség ellenére sem változtat immáron hetedik éve bevált taktikáján, miszerint az esti Híradó előtt egy (Kincs ami nincs) és utána további két Bud Spencer - Terence Hill filmet (Különben dühbe jövünk, ...és megint dühbe jövünk) láthatunk majd, egészen éjfélig. 

Mindemellett persze lesz szilveszteri "meglepetés" a csatornán, az esti Híradó szilveszteri különkiadásában (18:30 körül) ezúttal a Hírcsárda szerkesztőségének álhíreit közli majd a két szilveszteri hírolvasó: Rainer-Micsinyei Nóra és Lengyel Tamás.

Lesz újévi köszöntő és Himnusz is. Ezt idén a nagyrészt pedagógusokból álló Kecskeméti Énekes Kör előadásában hallhatjuk. A KÉK 30 fős énekkarához a Miraculum gyerekkórus is csatlakozik, hogy a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola dísztermében pedagógusok és diákok közösen köszöntsék a 2023-as évet.

tv2logo.jpg

 

 

A TV2 idén egy megúszósabb, de tartalmasnak nevezhető programot kínál a nézőknek szilveszterre. A szokásos Tények-Tények Plusz kombó után 19:35-től a Szerencsekerék szilveszteri különkiadását láthatjuk majd, amiben ezúttal Szente Vajk, Köllő Babett és Bódi Margó pörgeti a kereket. Sőt, a kétórás showban Kasza Tibi énekelni is fog majd.

Este 21:30-tól jön a Sztárban Sztár Leszek! - A javából, amiben az őszi évad legjobb pillanatait láthatjuk majd Tilla konferálásában. Ezt éjfélkor a Himnusz követi, 2023 első óráiban viszont nem a szokásos Zenebutik szilveszter kerül adásba.

Jön ugyanis a Dáridó 25 című, visszatekintő műsor. Ebben - az egyébként a Zenebutikon egész nap látható összeállításban - a show TV2-es öt évének legemlékezetesebb produkciót válogatták össze. Az idei szilveszter egyébként a Dáridó számára azért is különleges, mert 1997-ben pontosan ezen az estén debütált a mulatós műsor.

rtl2_color_vertical_large.png

 


Az RTL KETTŐ idén minden eddiginél furcsább szilveszteri műsorral készül, ami 19 órától a NőComment szilveszteri showjával indul. Itt láthatjuk többek közt Csonka Andrást, Harsányi Leventét, Csepregi Évát, Farkasházi Rékát, Tóth Verát, Szulák Andreát és a Járai-házaspárt is. A jó hangulatról pedig többek közt olyan zenekarok gondoskodnak majd, mint a Fekete Vonat, Nótár Mary, Wolf Kati, vagy Radnai Péter és zenekara a Midlife Crisis.

Este kilenctől ezt a ValóVilág - tök véletlenül (?) - szilveszter estére rakott párbaja szakítja meg, ami élőben jelentkezik. A kétórás show után este 11-től újra a NőComment szilveszteri műsora jelentkezik, ami idén ismét fél órával hosszabb lesz, így most már 1:30-ig tart majd.

letoltes.png

 

 


A Duna TV - hatalmas meglepetésre - az idei év legjobb szilveszteri műsorát rakta össze. A program náluk már korán reggel kezdődik az egyik legjobb magyar vígjátékkal, az Indul a Bakterházzal (8:40), amit egy egész napos szilveszteri keretműsor, a Bagi-Nacsa különleges szilvesztere követ (9:55, 10:55, 13:20, 15:15, 16:55, 18:45, 21:25). Ezekben az öt perces bejelentkezésekben feltűnik majd a Korda-házaspár, Emillio és Tina, Szikora Róbert és Horváth Charile is, így (remélhetően) idén kimarad a politika is a paródiák közül.

Kora délután Jó ebédhez szól a nóta (13:25), majd "pihentetésképp" két régi magyar film, az Egy szoknya és más semmi (14:00) és a Meseautó (15:20) lesz látható a nemzeti főadón.

Ezek után 17 órától a Főmenü szilveszteri különkiadása jelentkezik, amit este 6-tól a Híradó és a Nemzeti Sporthíradó követ. 

Az este 18:55-től az Önök kérték szilveszteri különkiadásával kezdődik, amiben ezen az estén csak zeneszámokat láthatunk majd. 20 órától egy zenei produkciót, a Dankó Rádió 10 éves, születésnapi gálaműsorát láthatják a nézők, ami már a rádióban hallható volt, tévében viszont premier lesz.

20220326csinaljuk-a-fesztivalt.jpg

Este 21:35-től jön az év legnagyobb durranása, a Csináljuk a feszitvált! szilveszteri adása, amiben a versenyprodukciók mellett mulatós dalok is elhangzanak majd. Ezt követően éjfélkor jön a Himnusz és Novák Katalin újévi köszöntője, melyet egészen reggelig zenei válogatás követ.

atv_logo_2018.png

 

 

Az ATV is különleges kínálattal készül december 31-re, ami este 7-től A Géniusz szilveszteri különkiadásával indul. Ebben két, háromfős csapat játszik majd, az egyikben Pásztor Anna, Lovász László és Szécsi Zoltán, míg a másikban Sváby András, Krug Emília és Szőllősi Györgyi vetélkedik.

20:25-től ezt a visszatérő #Bochkor Szilveszter követi, amiben ezen az estén a meghívott vendégek között Jakupcsek Gabriellát, Risztov Évát, Kabát Petit és Csonka Andrást találjuk. 

21:40-től a szokásos kabaréműsor, az AradiVarga Show Szilveszter jön, amiben olyan sztárvendégek is fellépnek, mint Oroszlán Szonja, Vida Péter, Laár András vagy az öt év után visszatérő Markos György

Éjfélkor itt is Himnusz, amit Sas József nótázásai (0:05) és korábbi kabaréjainak ismétlése (1:15-4:55) követ majd. 

Fotók: RTL, TV2 Csoport, ATV, MTVA

Szólj hozzá

ATV Szilveszter Duna TV TV2 RTL RTL Kettő