2022. okt 27.

25 éves az RTL (klub)

írta: FoA
25 éves az RTL (klub)

25 éve, ma este hét óra előtt néhány perccel lesz perckor jubilál az RTL (klub). Ekkor indult ugyanis a csatorna hivatalos adása. Ezt megelőzően egyébként az új tévétársaság 20 napig meglehetősen kevés saját műsort adott, ezek között pedig többnyire régi filmeket és meglehetősen sok klip kapott csak helyet.

01.png

Az elmúlt negyed évszázad alatt nemcsak a világ, de az RTL klub élete is nagyot fordult. A kezdeti bukdácsolások és a gyér főműsoridős programok után - melyekről nemrég az RTL indulását tárgyaló cikkünkben bővebben is írtunk - feltámadt, és évről évre fejlődött. 

A későbbiekben olyan műsorokat lehetett látni a csatorna képernyőjén, mint a Barátok közt, a Legyen Ön is Milliomos, a Heti Hetes, a Való Világ vagy épp az X-faktor, de a sort persze rengeteg elemmel lehetne folytatni.

Az elmúlt huszonöt évben a csatornán - ami néhány napja csak az RTL nevet viseli - csak három műsor állta ki az idő próbáját, így mára csak a Híradó, az Időjárás-jelentés és a Fókusz mondhatja el magáról, hogy egyidősek a televízióval.

Bár a kezdetek óta csak az előbb említett trió látható, szorosan kapcsolódik az induláshoz a reggeli műsor is, melynek 1997 és 1999 között Jó reggelt! volt a címe. Bár a műsor arculata és neve megváltozott, szellemiségét tekintve ugyanaz a műsor maradt a Reggeli is egészen a 2011-es megszűnésig. Az ébresztőshow pedig csak és kizárólag emiatt nem tartozik egy kategóriába a három infotainment műsor közé, hiába indult újra a műsor 2017-ben és látható azóta is.

Korábban egyébként a Mit néztünk régen? című rovatunkban 1997-től egészen 2017-ig vettük számba a kereskedelmi tévék, pontosabban az RTL klub és a TV2 történetét, és néztük meg, mikor és mit láthattunk a két nagy kertévé képernyőjén. Ezt ide kattintva vissza lehet olvasni, így tovább folytatva a nosztalgiázást.

Az RTL egyébként saját születésnapjáról is megemlékezett egy videóval, melyet alább meg lehet nézni.

Fotó és videó: RTL Magyarország

Szólj hozzá

RTL RTL klub 25 éves az RTL és a TV2