2020. aug 31.

Gyengén kezdte a TV2 az igazi őszt

írta: FoA
Gyengén kezdte a TV2 az igazi őszt

Ahogy arról korábban beszámoltunk, augusztus 24-én egy formabontónak nevezett gasztro-realityvel, a Love Bistroval, valamint a Mintaapák új részeivel indította a valódi tévés őszi szezont a TV2. Ezzel szemben az RTL klub továbbra is a jól bevált Fókusz-Konyhafőnök-Barátok közt trióval vágott bele az év legfontosabb tévés szakaszába. A két csatorna első menete az első heti nézettség alapján mondhatni papírforma szerint alakult, alább jönnek a számok.

A TV2 új műsorrendje az első nap még úgy tűnik, hogy beválik, egészen este fél kilencig. A Mintaapák az első napokban még nagyon jó számokat hozott, azonban szerdától nagyon bezuhant a nézettsége a sorozatnak, ami vészes jel lehet a TV2-nek, hogy bizony lehet, hogy nem kellett volna lecserélni a színészeket, ugyanis a kommentelők szerint a régi színészek sokkal jobbak voltak.

A Love Bistro viszont az előbbi sorozattal ellentétben egyetlen este sem tudta felvenni a versenyt az RTL továbbra taroló főzős műsorával szemben, sőt, a maga két és fél órás műsoridejével a TV2 új főzős műsora teljesen be is döntötte a csatorna teljes estéjét, így a TV2 az öt hétköznap estéből egyet sem tudott megnyerni.

Talán nem is véletlen, hogy a csatorna úgy döntött, változtatni is fog, a SorozatWiki szerint ugyanis mától a Mintaapák már reklámmal együtt hosszabb lesz, így a Love Bistro is tolódik, immáron 20:40 percre. A változások után kíváncsian várjuk majd az eredményeket a jövő héten.

A másik, nagy visszatérő vasárnap este jött. A Sztárban Sztár vadonatúj évada vadonatúj zűrivel tért vissza, melyben ezúttal a két nagy, - és húzónév, Liptai Claduia valamint Majka hiányzott, helyükre Kökény Attila és Köllő Babett került Bereczki Zoltán és Papp Szabi mellé, ám  nézők egyáltalán nem lelkesedtek az új zsűritagokért, és ez bizony a nézettségen is látszott.

lesktkpturbxy9jzthjzjzkngi2mtvknwjlzthjn2yxytbkzjnjy2zkmc5qcgeslqnpam0pac0iczuczqolamld.jpg

A Sztárban Sztár hetedik évada vasárnap este 15,3%-os nézettséget produkált, ami rendkívül gyenge szám egy nagyszabású showműsor esetén, sőt, a vele szemben az RTL klubon futó Rampage - Tombolás című film is azonos számokat produkált az első fél órában, ami nagyon ciki az egykor verhetetlennek tűnő átalakuló showműsor esetében.

Ezek után az eheti számok még érdekesebbnek tűnnek majd, hiszen ezen a héten vasárnap este indul az RTL klubon az Álarcos Énekes, amely nagy valószínűséggel tarolni fog majd. Kérdés, hogy ez mennyire erősíti/gyengíti még a Sztárban Sztárt. Természetesen az, hogy a múlt héten debütált új műsorok mennyire lesznek majd bukásnak nevezhetőek, az csak később derül majd ki, mindenesetre, ha minden marad így, mint a múlt héten (nézettség szempontjából), akkor bizony nem csodálkoznánk, ha a TV2 komoly műsorváltozásokba kezdene.

Fotók: TV2 

Szólj hozzá

TV2 Sztárban sztár Mintaapák Love Bistro