2018. aug 08.

Őszi szezon 2018

írta: FoA
Őszi szezon 2018

RTL klub

 

Új rovat indul a ReklámInvázión! Ebben a rovatban mindenről igyekszek beszámolni, ami idén ősszel érinti a kereskedelmi tévéket, az RTL klubot, a TV2-t, és a Viasat 3-at. A rovat első részében igyekszek összeszedni azokat a műsorokat, melyekkel valószínűleg találkozhatunk ősszel az RTL képernyőjén.

rtl_klub_black_logo.jpg

1. X-faktor

A 2017-es, elég gyengére sikerült X-faktor után az RTL klub úgy döntött, hogy idén is elindítja a show-t. A műsorban nagy változás nem lesz, a műsorvezető marad Kiss Ramóna, a négy mentor pedig Radics Gigi, Gáspár Laci, ByeAlex, és Puskás Peti. A műsor tavaly a korábbi évadokhoz képest jóval korábban véget ért, már november végén győztest hirdettek.

2. Survivor 4.

Amikor ezt leírom, sokan nézni fognak, hiszen már nem sokan emlékeznek arra, hogy 2017 előtt volt két Survivor évad 2003-ban, és 2004-ben. A műsor 2017-ben újraindult, Istenes Bence műsorvezetésével, és nemcsak ez volt a nagy változás, hanem az is, hogy az addig csak szombatonként látható műsor napi műsor lett, és nem a nézők döntöttek a győztesről, hanem a szigetlakók. Ha tippelnem kéne, akkor a műsor novembernél előbb nem kerül képernyőre.

3. Konyhafőnök

A Konyhafőnök 2014-ben indult, és 2016 tavaszát kivéve minden tavaszi és őszi szezonban szerepelt (2016-ban a Farm volt képernyőn). 2016-ban a műsor új zsűrivel folytatódott, a régi csapatból csak Födrös Zé maradt, Bernáth Józsefet Sárközi Ákos, míg Vajda Pierre-t Wossala Rozina váltotta. 2018-ban is volt váltás, Wossala Rozinát az első VIP évad győztese, Gáspár Bea, Sárközi Ákost Rácz Jenő váltotta. Az őszi évadról keveset tudni, talán október körül kerülhet képernyőre.

4. Nyerő Páros

A műsor nagy meglepetést okozott, amikor elindult 2016-ban. A nyolc sztárpár bajlódását kiemelten sokan nézték, az RTL tervezte 2017-re, csak sajnos nem fért bele abba szezonba. A műsornak több érdekessége volt, például a párok nem tudták előre, hogy ki lesz a műsorvezető, és maguk a párok sem tudták, hogy kivel fognak együtt élni 3 három hétig. A műsor végén a nézők döntöttek, hogy ki legyen a Nyerő Páros. A győzelmet végül Peller Anna és Lukács Miklós nyerték, akik 2017.április 17-től az újrainduló Reggeli házigazdái. Valószínűleg evvel a műsorral indul majd az RTL klub őszi szezonja.

5. Való Világ

A ValóVilág 9 powered by Big Brotherről nagyon kevés információról rendelkezünk. Nem tudjuk, hogy mikor indulhat el a műsor, és azt sem,hogy kik lehetnek a műsorvezetők, de egy biztos: Új műsorvezetők után kell nézni, mert Istenes Bence a német X-faktor mellett biztosan nem vállalja majd a műsort, Nádai Anikónak pedig van egy önálló talk-showja, amiről csak annyit mondott, hogy ő ott érzi otthon magát. Műsorvezetőnek felmerülhet még Lilu, aki a ValóVilág 3, 4, 5, 6, 7 műsorvezetője volt, ő vezette eddig a legtöbb VV-t.Kerestem az RTL-t avval kapcsolatban, hogy mikor adnak bővebb tájékoztatást a VV-ről. A válasz csak annyi volt, hogy hamarosan mindenről tájékoztatják a sajtót.

Egy biztos, a műsor még mindig az RTL II-n lesz látható.

6. A 20 éves Barátok közt

1998.október 26-án tévétörténelmet írt a RTL klub. Napi magyar sorozatot csinált, Magyarországon először. Ennek idén már 20 éve, melyet a sorozat készítői méltóképpen megünnepelnek. Annyi biztos, hogy érdemes lesz mindenkinek leülnie 2018.október 26-án este leülnie, és megnéznie a Barátok közt jubileumi rézét. És hogy még mire lehet számítani? Kerestem az RTL-t, hogy lehet-e számítani közönségtalálkozókra, különleges DVD-re(mint amit 10 éve is kiadtak), vagy esetleg arra, hogy elkezdik a sorozatot a legelejétől leismételni. Erre az a válasz érkezett, hogy 

A 20. évforduló alkalmából természetesen rengeteg meglepetést tervezünk, hiszen egyedülálló jubileum ez a magyar sorozatgyártásban. Ezekről időben tájékoztatni fogjuk mind a sajtó képviselőit, mind pedig a nézőket is. 

 Mindenesetre idén tényleg bármi megtörténhet!

 

Természetesen ha valamilyen új műsorról - annak részleteiről - lerántják a leplet, a cikk azonnal frissülni fog.

Fótó: RTL sajtóklub

---------------------------------------------------------------

VIASAT 3 (FRISSÍTVE)

 

Azért írom le, a VIASAT 3 őszi saját gyártású műsorait, mert úgy gondolom,hogy idén ősszel tényleg nagyon nagy lehetőségük van arra, hogy "felemelkedjen" a két nagy kereskedelmi tévé mellé, és akár megelőzze a TV2-t.Most tehát a VIASAT 3 2018 őszi műsorai következnek:

viasat3_hu-logo_0.png

 

1. Kérdező

A tavaly újraindult Áll az Alku nagy sikert aratott tavasszal és ősszel is a TV2-n, melyet Gundel-Takács Gábor vezetett. Most ősszel viszont rossz hír az Áll az Alkut kedvelőknek, hogy egy új kvízzel tér vissza az ország egyik legjobb műsorvezetője, a VIASAT 3-on tér vissza. A Kérdező című műsor egy licenszműsor, a Who is Asking? magyar változata. A műsor lényege, hogy nem a műsorvezető teszi fel a kérdéseket, hanem egy ismeretlen ember egy videón keresztül. A játékosnak a helyes válaszban segít a kérdező környezete, vagyis az, hogy éppen hol van, amikor felteszi a kérdést.

UPDATE: A műsor augusztus 27-én indul. A fődíj pedig 10 millió FT, és 6 héten keresztül lesz képernyőn a vetélkedő.

2. Ide Süss!

Jön a harmadik évad az Ide Süssből, melyet nem Hajós András vezet majd. Sajtóhírek szerint sem a csatorna, sem Hajós nem lelkesedett túlságosan a cukrászverseny változatlan folytatásáért. Mindenesetre idén ősszel indul a harmadik évad, kíváncsian várjuk.

3. Feleségek Luxuskivitelben

A műsornak hatalmas rajongótábora van, akik várják a folytatást, és ami a legfontosabb, hogy a tavaly őszi indulásnál egyáltalán nem hozott kiemelkedő nézettséget, a műsort akkor csak a pozitív visszhang miatt folytatták, de tavaszra már a nézettség is rendbe jött, és szinte biztos, hogy a műsor visszatér.

UPDATE: Egy alkalomra visszatér a műsor, augusztus 27-én 21 órától! (Blikk)

4. A 200 első randi

A VIASAT 3 idén őszre tényleg az RTL és a TV2 nyomába akar érni, ezért ők is elindítják a sorozatgyártást. Részletek a csatorna nemrég kiadott közleményében:

Szerelem és váratlan fordulat minden mennyiségben - a 200 első randi című sorozat idén nyáron gyártásra kerülő összesen 60, kereskedelmi egyórás epizódjában a 30-as éveiben járó Luca mindennapjait követhetik nyomon a nézők. A szingli lányt villámcsapásként éri húga eljegyzése, ám ha mindez nem lenne elég, munkahelyén is hatalmas változások elé néz. A 200 első randi főbb szerepeiben olyan neves színészek tűnnek fel, mint Gáspár Kata, Mészáros András, Pápai Erika, Szerednyey Béla vagy Trokán Péter. A Fazakas Péter (Társas játék) főrendező irányításával és a Filmservice gyártásában készülő produkció forgatása már javában zajlik. A sorozatból minden párkereső megtudhatja, hogyan küzdje le félelmeit és találja meg önmagát, mindezt persze nagy adag humorral tálalva.

5. Észbontók

A Kovács Áron nevével fémjelzett műsor évek óta szerepel a VIASAT 3 tavaszi és őszi kínálatában. A műsort talán nem kell bemutatni, ám idén tavasszal már csak sztárok versenyeztek a műsorban. Hogy ez így marad-e, az majd ősszel kiderül.

 

Természetesen ha bármilyen új műsort jelentenének be, a cikket azonnal frissítem.

------------------------------------------------------------

TV2

 

A rovat harmadik felvonása a TV2 őszi műsorairól szól. Talán a három csatorna közül ők azok, akik a legtöbb műsorukat már májusban bejelentették, és fölényesen sok saját gyártással készülnek. Most tehát ezek következnek:

tv2logo.jpg

 

1. Ninja Warrior 2. évad

A Ninja Warrior 2017 egyik legjobb nézettségét szállító műsora volt, így nem csoda, hogy idén új évaddal tér vissza. Az első évad műsorvezetői Tilla, Majka, és Mádai Vivien voltak, ám ezen a fronton több változás is lesz az új évadban, ugyanis az új évadban Tilla, Majka helyett Kasza Tibi, Mádai Vivient pedig Sthol Lucára cseréli a TV2.

2. Csak show és más semmi

A TV2 vásárolt több licenszműsort is, ilyen például a Csak show és más semmi. A műsorról nagyon keveset tudni, a 12 versenyző közül még csak Horváth Éva, Tatár Csilla, Köllő Babett és Vastag Csaba neve biztos, de folyamatosan jelentik be a neveket. A műsorról annyit, hogy rengeteg országban futott már, de egy évadnál többet sehol se élt meg.

3. A piramis

A TV2 egyetlen olyan műsora, amely képes labdába rúgni az RTL klub ellen, de annyira, hogy az RTL-nek már van mitől félnie. Bár hivatalos infó nincs róla, valószínű, hogy a műsor idén újra visszatér. A műsor műsorvezetője, az RTL egykori arca, Sthol András. Egyébként az első két évadban több hiba is benne maradt a rohamtempóban készülő műsorban, több kérdés is hibásan került be a műsorban, és szerintem egy olyan műsorban, ahol 300 millió a tét, ott ilyen hibákat senki nem engedhet meg magának.

4. Korhatáros szerelem 2. évad

A sorozatról nem sokat tudok mondani, mert nem néztem, aki nézte, az úgy is tudja, hogy miről van szó, annyi biztos, hogy nyáron már forgatják a második évadot, ami valószínűleg november-december felé képernyőre is kerülhet.

5. Séfek séfe

Ha választanom kellene,hogy melyik műsorokat tartom 2017 legjobb műsorainak, akkor ez biztosan előkelő helyen szerepelne. A séfek séfe röviden arról szól, hogy van 3 séf, akik kóstolnak, de közben nem látják, hogy ki főz, csak az ételt látják. A műsort 2017-ben Ördög Nóra vezette, ám most azt pletykálják, hogy Liptai Claudia veszi át a műsort, eközben maga Liptai Claudia erősítette meg, hogy ő lesz a Séfek Séfe új műsorveztője.

6. MasterChef VIP

A MasterChef a világ egyik legjobb főzőműsora, 2014-ben az RTL ezt koppintotta le, Konyhafőnök címen. A MasterChef jogai eredetileg a VIASAT-nál voltak, de most már a TV2-nél vannak, és már be is jelentették, hogy hamarosan indul a műsor VIP, és Junior változata is. A műsor házigazdája Ördög Nóra lesz.

7. What would your kid do

Ez is egy licenszműsor, magyar nevet még nem adtak neki. A műsor lényege, hogy a szülőknek kell megtippelniük azt, hogy hogyan reagál a gyermekük egy adott helyzetre.

8. Sztárok és Párok

Kasza Tibi is új műsorral rukkol elő, az életkoros megtippelős helyett az lesz a feladat, hogy ki kell találnia az adott sztárpárnak, hogy 10 ember közül kik alkotnak egy párt.

9. Már forog a Máltán készülő reality

A májusban megtartott Media Hungary-n Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója bejelentette, hogy indul egy Survivor-Nyerő Páros klón, melynek lényege, hogy sztárokat küldenek egy szigetre, mely a SorozatWiki információi szerint Máltán lesz majd, és nekik ott mindenféle feladatokat kell megoldaniuk. A nemrég az RTL-től elköszönt Aurelio információk szerint itt lesz majd újra látható. Aurelio pár héttel ezelőtt egy Facebbok-posztban köszönt el az RTL-től. Több pletyka szerint az RTL azért nem hosszabbított szerződést, mert nem tetszett nekik, hogy az egykori VV-győztesnek rendőrségi ügye van.

UPDATE: A Sztárban Sztár 2018-ban új évaddal tér vissza, az énekesek már megvannak, vélhetőleg hamarosan be is jelentik őket.

Szólj hozzá

TV2 RTL klub VIASAT3 őszi szezon 2018