Visszatérnek a Disney-filmek az RTL-re

A közeljövőben több Disney-filmet is láthat a nagyközönség a csatornán. Olyat is, amit még tévében nem vetítettek.vlcsnap-2024-05-10-11h51m08s900.webp

Különös dologra figyeltünk fel az RTL két hétre előre kiadott műsorújságjában. Arra már múlt heti cikkünkben is felhívtuk a figyelmet, hogy a csatorna több év kihagyás után ismét leadja a Szörny Rt. című Disney-filmet. Ezen a héten pedig az is kiderült, május utolsó hétvégéjén ugyanitt kerül adásba a Szörny Egyetem és L'ecsó című, szintén Disneyhez kötődő mozi is.

Ez azért igazán érdekes, mert a TV2 Csoport 2022 októberében bejelentette, hogy hosszútávú megállapodást kötött a Disneyvel. Akkori közleményükben azt írták: "A Disney legújabb mozijai (The King’s Man, Free Guy) mellett a már jól ismert és közkedvelt Fox címek is kizárólag a TV2 Média Csoport csatornáin lesznek elérhetők. Ilyen például a kultikus Reszkessetek, betörők! trilógia, a Die Hard sorozat, az Alien mozik, a Jégkorszak, a Függetlenség napja és a Majmok bolygója filmek."

A váltással egy időben szinte az összes Disneyhez köthető film, így az animációs mozik is, eltűntek az RTL-ről. Így az elmúlt két évben a TV2 adta többek között a Jégvarázst, az Oroszlánkirályt és a L'ecsót is, ami most - ahogy már fent említettük - ismét visszatér az RTL-re. 

Az elmúlt napokban, hetekben több olvasónk is megkeresett minket azzal, hogy mégis hogy lehetséges, hogy ismét az RTL-en lesznek láthatók ezek a filmek. Kerestük a csatornát, hogy megtudjuk, mi az oka annak, hogy hosszú idő után ismét ők tűzhetik képernyőre ezeket az animációs filmeket, és arra is kíváncsiak voltunk, milyen további mozikat láthatunk majd az RTL képernyőjén. 

Azt írták, "lehetőségünk volt a Disney-filmeket képernyőre tűzni és éltünk is vele."

A nézők a közeljövőben a Szörny RT., Szörnyegyetem, L’ecsó, Agymanók és a Lightyear animációs filmeket láthatják, valamint további premierekre is számíthatnak.

- tették hozzá.

A csatorna eljuttatott egy videót is a ReklámInvázióhoz, amiből kiderül, hogy májusban és júniusban számos Disney-filmet mutatnak be. 

Vagyis az elkövetkező időszakban ismét visszatér több, Disneyhez köthető film az RTL-re. 

Fotó: RTL (képernyőfotó)

Címkék: TV2 RTL Disney