2024. feb 24.

Somos András távozott az ATV-től, visszatérő műsor a TV Paprikán - Ez történt a héten

írta: Kólinger Zsombor
Somos András távozott az ATV-től, visszatérő műsor a TV Paprikán - Ez történt a héten

Lássuk, mi történt a héten a tévés világban.
atv_logo.jpg

Somos András távozott az ATV-től

Somos András szerdán jelentette be, hogy távozik az ATV-től.

A műsorvezető a hét elején került kellemetlen helyzetbe, amikor Márki-Zay Péter volt az ATV Start Szigorlat rovatának vendége. A beszélgetés során szóba került a pedofília, ennek kapcsán pedig Kaleta Gábor ügye is. Az ATV élő adásában Somos András kijelentette: „Kaleta nem pedofil”.

Márki-Zay Péter meghökkent a kijelentésen, de a műsorvezető nem engedett a véleményéből. A csatorna később azt nyilatkozta, elhatárolódnak a kijelentéstől és fegyelmi eljárást indítanak a műsorvezető ellen. Azonban a vizsgálatot Somos nem várta meg, egy nappal az eset után bejelentette, távozik a csatornától és a televíziós tevékenységét is felfüggeszti. 

Újabb bírság az RTL-nek

Újból megbüntette az RTL-t a Médiatanács Sztárbox miatt. Az NMHH közleménye szerint a november 19-ei adást annak erőszakos tartalma miatt 21 óra után, 16-os korhatári besorolással kellett volna sugározni. A csatorna ezért újabb tízmilliós büntetést kapott. És ha ez még nem lenne elég, a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére is kötelezte a Médiatanács a csatornát, ráadásul az ismétlődő jelleg miatt az RTL vezető tisztségviselője is 50 ezer forintos bírságot kapott.115a4951.jpg

Korábban szintén 10 millió forintos büntetést kapott a csatorna a Sztárbox egyik adása miatt, mellyel kapcsolatban hasonló kifogással élt a Médiatanács.

Bejelentették, mikortól látható Szabó Zsófi a Mokkában

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy Szabó Zsófi tíz év után visszatér a TV2-höz. Nem sokkal később az is kiderült, hogy a Mokka műsorvezetője és az induló TV2 Klub nagykövete lesz. Nem sokkal később pedig az is kiderült, hogy március 4-én, hétfőn debütál Szabó a Mokka műsorvezetőjeként.

Megújult formában tér vissza a TV Paprika Magazin

Az AMC Networks a héten jelentette be, hogy visszatér a TV Paprika Magazin című műsoruk, ami 16 héten keresztül minden héten hétvégén délelőtt 9 és délután 4 órától látható a TV Paprikán. A Media1 beszámolója szerint a műsor jellege annyiban változik az adventi időszakban látottakhoz képest, hogy a mostani szezonban minden adásban olyan társműsorvezetői lesznek Havas Dórának, akik jártasak a gasztronómia világában.

A műsorban olyan témák is előkerülnek, melyek az ételek felhasználása szempontjából fontosak, ezen kívül dietetikusok is a műsor vendégei lesznek, valamint nem maradnak ki a magyar ételekkel kapcsolatos tradicionális szokások sem. A műsor március 2-án, szombaton indul újra.

tv-paprika-magazin_2.jpg
Képek: ATV, RTL Sajtóklub, AMC Networks
Szólj hozzá

hírek hírösszefoglaló ATV TV2 RTL Médiatanács TV Paprika Szabó Zsófi Sztárbox Hírek a hétvégére