2022. már 07.

Befejeződik az Éjjel-Nappal Budapest

írta: ReklámInvázió
Befejeződik az Éjjel-Nappal Budapest

Közel tíz felejthetetlen év után a sorozat 2022. novemberében elköszön a nézőktől. A történetek addig is folytatódnak és még számtalan meglepetést nyújtanak a nézőknek.

 _01.jpg

2013. február 11-én az RTL Klub nézői egy merőben új formátummal, úgynevezett fikciós realityvel találkozhattak a képernyőn Éjjel-Nappal Budapest címmel, amely a német Berlin- Tag & Nacht adaptációja. Fikció, mivel a története előre megírt szálakon fut. Reality, hiszen a sorozat képi ábrázolása és a párbeszédek improvizált mivolta valós életszerűséget ad az eseményeknek. Ezek a történetszálak idén novemberben lezárulnak, az Éjjel-Nappal Budapest utolsó epizódjait akkor láthatják majd a nézők az RTLII-n.

A sorozat az ikonikus Margit-körúton lévő albérletben kezdődött, ahol több, teljesen eltérő élettörténettel és háttérrel bíró fiatal lakott együtt. Barátságok, szerelmek, a mindennapokban való helytállás feladatai szőtték át a történeteket, melyekben sosem volt hiány izgalomból, érzelmi viharokból, elszakadásból és újra egymásra találásból, vagy akár komoly akció jelenetekből. A 2013. februárjában indult sorozat mindezekért is nagyon hamar a 18-49 éves korosztály egyik legkedveltebb televíziós programjává vált. Legnézettebb epizódja az RTL Klubon ebben a korcsoportban a 2013. május 13-i adás volt, 36,8%-os lineáris közönségaránnyal és több mint 1,3 millió nézővel a teljes népességen belül. A sorozat 2019. februárjában került át az RTLII-re, ahol ottani történetének eddigi legnézettebb hónapját produkálta 8,3%-os havi lineáris közönségaránnyal, és több mint 91 ezres nézőszámmal. Az eddig képernyőre került epizódok közül a 2019. március 08-án sugárzott rész teljesített a legjobban 117,300 nézővel, és amely 10,5%-os lineáris közönségarányt ért el. A sorozat online is népszerű, epizódjai az RTL Most-on a tíz legnépszerűbb tartalom között szerepelnek, Facebook közössége 400 ezer tagot számlál.

A műsor főszereplői közül sokan a kezdetek óta tagjai a produkciónak, de sok új arcot is megismerhettünk az évek során, és még további izgalmas karakterek is fel fognak bukkanni.
Selmeczi Viktória, az Éjjel-Nappal Budapest (gyártó: Attention Production Kft.) főszerkesztője szerint ennek a műsornak a készítése óriási feladat, és nagy kaland is egyben:


"Óriási élmény ezt a műsort készíteni. Lehet, hogy közhely, de mégis igaz, hogy ez egy nagy család, sok barátság, szerelem szövődött az elmúlt évek alatt, és több ÉNB babánk is született. Soha ennyi kalandot nem élhettünk volna át, ha nincs ez a műsor, úgyhogy én mindig hálás leszek azért, hogy a csatorna anno lehetőséget adott ennek a formátumnak, és a semmiből létrehozhattunk valami egészen egyedit, ami ilyen hosszú időn át izgalmas tudott és tud maradni. Büszke vagyok a csapat minden tagjára, mert kilenc éven át töretlen lelkesedéssel készíteni egy ilyen műsort, már önmagában nagy dolog, és mi a mai napig így megyünk neki minden forgatási napnak."

Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgatója elmondta, hogy bár a sorozat búcsúzik, szereplői közül még lesz, akit viszontláthatnak a nézők.


“Amikor az Éjjel-Nappal Budapest elbúcsúzik, addigra már közel tíz éve lesz a képernyőn. Nagyon szép kort élt meg, így eljött az idő, hogy átadja a stafétát új, frissebb formátumoknak. A sorozat nem csupán a képernyőn és online ért el sikert, de szereplői közül többen kiemelkedtek és más műsorokban, műsorvezetőként is bizonyítottak, mint például Nádai Anikó, Joe vagy Lali. A nézőknek a jövőben is lesz lehetőségük találkozni a sorozatból megismert kedvenceikkel, mivel néhányan jó eséllyel feltűnhetnek más műsorokban.”

Bár idén novemberben elbúcsúzik az Éjjel-Nappal Budapest, a nézők addig is láthatják az RTLII-n minden hétköznap 21:30 órai kezdettel, epizódjai pedig egy nappal korábban már megtekinthetők az RTL Most+ kínálatában és visszanézhetők az RTL Most-on.

Fotó: RTL Magyarország

Szólj hozzá

RTL II Éjjel-Nappal Budapest