2020. nov 30.

Megszűnik a Barátok közt

írta: FoA
Megszűnik a Barátok közt

22 év után az RTL Magyarország meghozta a döntést, véget ér a csatorna legendás, rangidős napi sorozata, a Barátok közt - értesült a Blikk.

bklogo2020.jpg

A sorozat sok mindenben úttörőnek számított itthon, ez volt az első magyar napi sorozat, amely még a kilencvenes évek végén indult el, és ez volt az első olyan magyar széria is, amely idén nyáron elérte a tízezredik részét, amely jövőre egészen biztosan véget ér.

A lap szerint egyébként a történetíróknak december végéig le kell zárni a szálakat, melyeket valószínűleg tavasszal követnek majd az utolsó forgatási napok is, amely azt jelenti, hogy valószínűleg a nyáron kerülhet adásba a sorozat utolsó része.

A bulvárlap szerint egyébként sokakat ért váratlanul a csatorna bejelentése, többen, név nélkül így nyilatkoztak:

Eleinte nyugtattak minket, hogy a pletykák ellenére ne aggódjunk, jó a nézettség, de én úgy tudom, már döntöttek, vége. Bevallom, arcul csapott, ki kell találnom, mihez kezdek a jövőben

Bármennyire is szeretem ezt a csapatot, mindannyian egy süllyedő hajón ülünk. A mai világban egy ilyen típusú sorozatnak nincs létjogosultsága.  

Véget ér a végtelen történet

Kicsivel több, mint 22 évvel ezelőtt a sorozat indulását bejelentő Batiz András szerint "elkezdődik egy végtelen történet", amelyben minden megtörténhet, és meg is történt. Szellemidézés, lövöldözés, krimibe illő akciójelenetek, valamint rengeteg szerelmi sokszög, amelyek egyenként járultak hozzá, hogy a Mátyás Király téren álló társasház életére adásonként akár 3 millióan legyenek kíváncsiak. 

A sorozat nézettségének gyengülése egyébként 2019 nyarán indult el, bár azóta több próbálkozást is tett a csatorna a nézők visszacsalogatására, az sajnos nem sikerült, így másfél évvel a gyengélkedés után az RTL Magyarország úgy döntött, véget ér a legendás, a csatorna nevével már összeforrt sorozatuk.

A Barátok köztöt szeretnénk mi is méltóképpen elbúcsúztatni, ezért néhány hét múlva egy cikksorozat keretében igyekszünk majd rendszeresen megemlékezni a legmeghatóbb, a legviccesebb, és a legakciódúsabb pillanatokról.

Fotó és videó: RTL klub

Szólj hozzá

Barátok közt RTL klub