2020. okt 26.

22 éves a Barátok közt

írta: FoA
22 éves a Barátok közt

Ma, pontosan 22 évvel ezelőtt indult az ország leghosszabb ideje futó napi sorozata, a Barátok közt, amely azóta is minden hétköznap látható az RTL klub képernyőjén. 

bklogo2020.jpg

A sorozat egyébként folyamatosan döntögeti saját, valamint az országos rekordokat is, ugyanis amellett, hogy immáron 22 éve látható az RTL klubon, augusztus közepén elékezett a tízezredeik részéhez is, amely egy olyan, eddig nem látott fordulatot tartogatott, ami az 1998 óta eltelt években eddig még nem fordult elő.

Az elmúlt huszonkét évben az alkotói gárdában is történt változás. Az egykori, 18 fős főszereplői gárdából már csak öten tagjai a kezdetektől a sorozatnak, név szerint Tihanyi-Tóth Csaba (Novák Laci), Varga Izabella (Balogh Nóra), Ábrahám Edit (Berényi Claudia), Várkonyi András (Vili bácsi), valamint Rékasi Károly (Bartha Zsolt), de az elmúlt két évtized alatt nemcsak a szereplők cserélődtek le.

2015-ben, 17 év után hagyta el a sorozatot Kalamár Tamás, a sorozat atyja és producere, valamint Ondruss Ilona segédproducer, akinek helyét Rozgonyi Ádám egykori rendező vette át, 2017-ig, majd ezután közel két évig Szerencsés Gabriella irányította a sorozatot, aki váratlanul távozott a produceri székből 2019 őszén, amikortól az egykori segédproducer irányítja újra a sorozatot. Azokat a részeket, amelyeket már az új alkotógárda, azaz Ondruss Ilona producer, valamint Lányi Balázs vezető író jegyez, idén június óta láthatják a nézők. 

Az utóbbi időben már-már bevált szokássá vált, hogy a születésnapra valamilyen különleges résszel kedveskednek az alkotók a nézőknek. 2018-ban, a sorozat huszadik születésnapján például több, évek, vagy évtizedek óta nem látott karakter is feltűnt újra a sorozatban, pontosan akkor, amikor Nóra - igaz, csak véletlenül - lelőtte Berényi Miklóst, akit a mennyországban szívattak meg a korábban már elhunyt szereplők. 2019-ben is utóbbi két szereplő között zajlott a születésnapra tervezett legfontosabb történés, miszerint Miklós - hogy megmentse fiát a börtöntől - börtönbe vonult, és Nórának adta át a családi cég irányítását.

2020-ban azonban konkrét születésnapi epizód nem lesz, de így is lesz miért izgulnia a nézőknek. A történet szerint pár héttel ezelőtt, amikor Adél és Gergő elutaztak, a fiatal lány tudatta Nórával, hogy létezik egy napló,  -amelyet az a Szántó Áron írt, aki miatt Miklósnak börtönben kell lennie - amelyben Áron leírta, hogy ő gyújtotta fel a gyermekfalut, ami miatt ugyebár a legkisebb Berényi testvér börtönben ül(ne), feltéve, ha nem lenne kómában. Az elmúlt néhány részben már lehetett látni, hogy Nóra hogyan igyekszik megszerezni a naplót, aki eddig nem járt sikerrel. Hogy az ügyvédnő-cégvezető sikerrel jár-e a napló felkutatásával, és hogy sikerül-e Miklóst kihozni a börtönből, az valószínűleg a következő részekből fog kiderülni.

Barátok közt minden hétköznap délután 17:05 perctől, ismétlés (jelenleg) a Házasodna a gazda után, 22:30 perctől az RTL klubon.

Fotó: RTL klub

Szólj hozzá

Barátok közt RTL klub