Az RTL mostantól egy BL-meccset sem közvetít tévében

És nemcsak a Bajnokok Ligája közvetítéssel állnak le: az RTL Három október 1-től már az Európa Liga és Konferencia Liga meccseket sem közvetíti.
ac_milan_v_liverpool_fc_uefa_champions_league_202425_league_phase_md1.jpg

Október 1-tól egyetlen BL, EL, vagy EKL mérkőzést sem közvetít tévében az RTL - írja a tévétársaság pénteki közleményében.

Ebben megjegyzik, az első játékhét tapasztalatai azt mutatják, hogy jelentős érdeklődést és nézőszámot generáltak a futballközvetítések az RTL streamingplatformján. Így aztán - a BL mellett - az UEFA Európa-liga és az UEFA Konferencia Liga RTL-es élő mérkőzései szintén csak az RTL streamingplatformján lesznek elérhetőek.

Az RTL Három ezzel elköszön az élő futballközvetítésektől, de a Focipéntek című magazinműsor és az Európa-liga összefoglalók továbbra is ott lesznek láthatóak. 

Hozzáteszik, a játéknapok összefoglalóit továbbra is élvezhetik a drukkerek az RTL főcsatornán, de az élő mérkőzések a következő hónaptól csak az RTL streamingplatformján lesznek láthatók. A közvetítések és az összefoglalók mellett a szezonban 32 saját gyártású magazinműsor is látható lesz az RTL+ Premium felületén, amely kiegészül 59, az UEFA által készített háttérműsorral is. Így minden “meccshéten” hétfőtől vasárnapig garantált az exkluzív, focis tartalom az RTL+ Premiumon.

A közleményben arra is kitérnek, hogy a változtatásnak köszönhetően "egy szurkolónak sem kell izgulnia, hogy a szerkesztők mely párosítást tűzik műsorra, mert az alapszakasz zárófordulójának néhány meccsét leszámítva minden látható lesz az RTL+ Premium kínálatában. Ráadásul valamennyi meccs utólag visszanézhető lesz, sőt párhuzamosan akár két eszközön is lehet élőben követni a találkozókat."

Az RTL Magyarország döntését azzal indokolta, hogy az UEFA Bajnokok Ligája első hetében az összecsapások jelentős érdeklődést és nézőszámot generáltak az RTL streamingplatformján. Az UEFA Bajnokok Ligája első hetében az RTL+ Premium előfizetők közel 30%-a választotta valamelyik BL-meccset.

A tévés nézettségre nem térnek ki a közleményben. Minden bizonnyal azért, mert az RTL Hármon közvetített AC Milan-Liverpool rangadó korántsem hozott olyan jó eredményeket, mint egykor az M4 Sporton.

A közlemény végén megjegyzik, a következő játékhéten két olyan meccs is lesz, amit csak az RTL+ Premium nézői láthatnak majd: október 1-jén a Arsenal-PSG, 2-án pedig a Liverpool-Bologna rangadót lehet csak online figyelni.

Fotó: RTL Sajtóklub