2024. már 16.

Befejezett török sorozat, induló online rádió - ez történt a héten

írta: Kólinger Zsombor
Befejezett török sorozat, induló online rádió - ez történt a héten

Egy hét kihagyás után lássuk, a múlt héten milyen hírek érkeztek a média világából!

fb_cover.jpg

Befejeződött a TV2 török sorozata

A TV2-n az év első felében volt látható egy török sorozat, A sors útvesztői címmel. A széria népszerű volt a nézők körében, azonban az utolsó rész sugárzása nem kis felháborodást váltott ki, ugyanis a csatorna a befejezést oly módon vágta meg, ami által a történet teljesen máshogy ért véget. A cselekmény szerint a főszereplő meghal a történet végén, azonban a TV2 egy órás lerövidítése által boldogsággal zárult a sorozat. Ekkor a TV2 "programstratégiai" okokra hivatkozva változtatta meg a befejezést, akkor azt ígérve, a hamarosan induló TV2 Klubon a rész teljes hosszában adásba kerül. Ez meg is történt, a Sorozatwiki vette észre, miszerint rögtön a csatorna harmadik napján, március 10-én vasárnap délután vetítették le az utolsó részt, amely a TV2 Play oldalára is felkerült, így azok számára számára is elérhető a befejezés, akik lemaradtak a tévés premierről.

Meghalt Gát György

77 éves korában elhunyt Gát György rendező, forgatókönyvíró, producer, színész és dramaturg. Halálhírét lánya osztotta a közösségi médiában. Nevéhez olyan ismert tévés sorozatok, filmek köthetők, mint a Linda, az Angyalbőrben, a Família Kft., és A kis Vuk.

Új rádióadót indít az MTVA

Az MTVA a héten jelentette be, miszerint újonnan induló, az online térben működő jazzrádiót indítanak március 15-étől tesztüzemben, majd a nemzetközi jazznapon, április 30-án hivatalosan is megkezdi adását a rádióadó, amely nevét a 2022-ben elhunyt Szakcsi Lakatos Béla után kapta. A netes rádió hangja a nemzetközileg elismert, kétszeres Fonogram-díjas énekes, dalszerző Harcsa Veronika, főszerkesztője pedig Esztergályos Máté lesz. A Szakcsi Rádió zenei kínálata dzsesszműhelyekkel együttműködve, többségében a magyar előadók világából merítkezik, de a zeneszámok mellett élő és archív koncertközvetítések is hallhatóak lesznek. - olvasható az MTVA közleményében.

Vastag Csaba szerepet kapott a Megasztárban

Idén ősszel visszatér a TV2 legendás tehetségkutatója, a Megasztár, melynek előkészületei már zajlanak. A múlt héten felröppentek olyan hírek, melyek szóba hozták Vastag Csabát a produkcióval, a napokban azonban nyilvánosságra hozta a TV2, kapott-e és ha igen, milyen szerepet az X-Faktor egykori győztese. A Tények Plusz riportjából derült ki, miszerint az énekes a TV2 vezérigazgatójának, Pavel Stanchevnek lett a tanácsadója, ő vesz részt a formátum zenei és előadóművészi előkészítésében. A vezérigazgató szerint vissza kell adni a tehetségkutatók komolyságát, az utóbbi évek rengeteg hasonló műsora ugyanis megkoptatta ezek fényét, ebben van segítségére Vastag Csaba. A Megasztár idén 40 millió forintos főnyereménnyel tér vissza, melyhez Los Angeles-i dalfelvétel is jár.

54977537_1bc06ebe3d73e60afc138d6d9fe66069_wm.jpg

Szólj hozzá