2023. dec 09.

5+1 karácsonyi reklám, ami hozza az ünnepi hangulatot

írta: ReklámInvázió
5+1 karácsonyi reklám, ami hozza az ünnepi hangulatot

Itt a december. Ez pedig azt jelenti, hogy már csak néhány hét és itt a karácsony. Szerencsére az ünnep közeledtét már november eleje óta éreztetik velük a különböző tévécsatornák, akik folyamatosan karácsonyi reklámokkal tömik a fejünket. Vannak azonban olyan, már-már művészi alkotások is, amik örökre beleégnek a retinánkba, ezúttal a szó jó értelmében. Szubjektív listánkon az elmúlt évek legjobb karácsonyi reklámterméseiből válogattunk.

955094_christmas_tree_6657349_960_720.jpg

1. Az én hősöm az apám

Az Unicum 2017-ben dobta piacra "Az én hősöm az apám" című reklámját, amiben három generáció fiatalkori karácsonyi készülődését láthatjuk. Szubjektív listánkra nemcsak a karácsonyi hangulat és a megható történet miatt került fel ez a film, hanem azért is, mert viszonylag jól hozza a hatvanas és a nyolcvanas évek hangulatát is a két perces reklám, amit alább meg is nézhettek.

2. Tárd ki a szíved!

Nincs karácsony Kevin nélkül és nincs karácsony Coca-Cola reklám nélkül sem. Az utóbbi években, évtizedekben folyamatosan ontotta magából a cég a jobbnál jobb ünnepi reklámokat, nehéz is volt egyet kiemelni. Mivel ezekhez a legtöbb esetben dal is készült - jelentős részük magyarul is megjelent - ezért most is egy olyat választottunk, amit egy magyar énekes hangján is hallhatunk. A 2016-17-es karácsonyi reklám zenéjét Freddie és Király Viktor is elénekelte. Ezt ide kattintva meghallgathatjátok, a reklámot pedig alább megnézhetitek.

3. Minden törődéssel többek leszünk

A Telekom 2021-es, szívmelengető karácsonyi reklámjának főszereplője egy kisfiú és a nagypapája, az utóbbit Koltai Róbert alakítja.

A történet szerint a kis unoka minél nagyobb ajándékot szeretne kapni karácsonyra a nagyapjától. „Az ajándék túl kicsi” – tudatja vele folyamatosan mobilon a kisfiú, aki alapos számításokat végezve végül arra jut, hogy egy 54 centi magasságú ajándékdobozt hozzon neki a nagypapája. Koltai eleget tesz a kérésnek, és autón, buszon, taxin végül nagy nehezen, de elcipeli neki a gigaajándékot. A végén azonban kiderül, milyen könnycsorgató okból vágyott az unoka erre a nagyméretű ajándékdobozra.

4. Törjük meg a csendet!

A Vodafone 2021-es karácsonyi reklámja is szívmelengetőre sikeredett. Több mint egymillió ember él magányosan Magyarországon, a reklámfilmben erre szerették volna felhívni a figyelmet Imre bácsi segítségével.

5. A két játékboltos

Az idei karácsony is tartogatott rekémszempontból kellemes meglepetéseket. A Vodafone idei kampányának története aránylag egyszerű: rájön a két, egymással viaskodó játékboltos, hogy butaság a szembenállás, és egy nemes ügy érdekében összefognak. Az összes játékukat, ami a kirakatban van, gyerekeknek viszik el. A videóban Bodrogi Gyula és Szilágyi Tibor alakítja a két idős urat.

5+1. Ünnepelj ma velünk!

Ráadásként jöjjön a fentebb már említett Coca-cola egy másik reklámfilmje a kilencvenes évekből. A reklám alatt szóló dalt szerintünk sokan dúdolni fogják.

Fotó: Pixabay

Szólj hozzá

reklám karácsony karácsonyi reklám