Még a Mi kis falunk is kevés volt a TV2 ellen

Lassan egy hónapja, hogy beindult az őszi tévés szezon, annak minden velejárójával. Azóta az RTL nézettsége ismét szenved, és ezen még a Mi kis falunk sem tudott érdemben segíteni. Részletek alább.
rtllogo_1.png

Már majdnem egy éve, hogy a TV2 vezeti a nézettségi versenyt, amit az RTL azóta sem tudott tartósan visszavenni. Bár nyáron úgy látszott, történik valamilyen változás, a szeptemberben indult műsorstruktúra kevésnek bizonyul a TV2 ide-oda tologatott, sok esetben már követhetetlen műsorstruktúrája ellen. Éppen ezért a Nagytétényi úton úgy döntöttek, bevetik a csodafegyvert, a Mi kis Falunkat a Sztárban Sztár, illetve a Mutasd a hangod! ellen. A taktika viszont csak részben jött be.

A friss nézettségi adatok szerint bár győzni tudott, korábbi eredményeitől lényegesen elmaradva tértek vissza a pajkaszegiek (20,3% - 143 ezer). Az RTL egyébként a sorozat alatt masszívan verte a Stohl András-féle vetélkedőt (17,2% - 122 ezer), este nyolctól viszont továbbra is csak közepesen, sőt, egyre gyengébben szerepel a The Voice (18,4% - 173 ezer), ami csak azon a szombaton tudott csak nyerni, amikor a Sztárban Sztár leszek! nem volt képernyőn. A TV2-es talent show egyébként a fiatalok 23,3%-át érdekelte, ami 220 ezer nézőt jelent. 

szg_20230618_069.jpeg

A két tehetségkutató vége után aztán megint fordult a kocka, és az RTL a Gyertek át!-tal ismét nyerni tudott (13,1% - 97 ezer) a TV2-es Szerencsekereket (7,4% - 45 ezer). Ugyanakkor ez kevés, ennek ellenére is majdnem két százalékkal többen választották szombat este a TV2-t, mint az RTL-t (19,5% - 17,9%).

A helyzet vasárnap sem javult, bár a Cápák között jelentősen javított eredményein (16,1% - 183 ezer), továbbra is kikapott a Sztárban Sztártól (27,2% - 313 ezer). Ezzel egyébként a show bekerült az idei tíz legnézettebb műsor közé, ezzel az eredménnyel jelenleg az ötödik helyen áll.

Hétköznap is tarol a TV2

Mostanra az is kiderült, hogy a TV2 javára nyílt az a bizonyos olló a Séfek Séfe-Konyhafőnök csatában. A TV2 műsora ugyanis minden hétköznap jelentősen verte (heti átlagban 21,4% - 198 ezer) a lassan végéhez közeledő Konyhafőnököt (heti átlagban 13,7% - 131 ezer), ami általában ilyenkor szokta a legjobb eredményeit produkálni. 

A két gasztro-reality vége után a TV2 még jobban erősödni tudott, részben ennek a következménye, hogy mától, vagyis hétfőtől az RTL-en újra a Mi kis falunk ismétlése lesz látható. Egyébként a TV2 is újít, indul ugyanis a Rich Kids Hungary, este fél 11-kor.

img_20230829_201808.jpg

Csak érdekességként megjegyezzük, hogy a kezdeti nehézségek után a Viasat3 a múlt héten már jó eredményeket ért el, köszönhetően a Geszti-féle Adom a napom!-nak és a friss Dumaszínház adásoknak köszönhetően. A Viasat sikere egyébként annak is köszönhető, hogy a két nagy kertévé mondhatni "elzavarja" a nézőit a két főzőműsorral, ebből tudnak profitálni.

Hogy áll az éves verseny?

Az idei évből egyébként még 103 nap van hátra, ami minden bizonnyal sorsfordító lehet. Az RTL ugyanis 83 napot tudott idén megnyerni, az TV2 169-et, ami azt jelenti, hogy több mint nyolcvan estét kellene megnyernie idén az RTL-nek, hogy el tudja mondani magáról, 2023-ban is piacvezető. A TV2 viszont nem engedi el a pozícióját, ezt mutatja az utóbbi hetekben tapasztalt élősködő, sokszor logikátlan műsorstruktúra is. 

Valószínűleg egyébként az RTL azért rakta be újra a Mi kis falunkat a kínálatban, mert ettől azt remélhetik, a gyenge nézettségeket tudják majd korrigálni, és újra vissza tudják majd szerezni a vezetést, a főműsoridőben legalábbis. Hogy ez mennyire sikerül, az majd egy hét múlva kiderül.

Az adatok mindenhol 18-49-ben értendőek.

Fotók és videók: RTL, TV2 Csoport