2020. okt 25.

Újra jön az Álarcos Énekes TV2-es kiadása

írta: FoA
Újra jön az Álarcos Énekes TV2-es kiadása

2020 egyértelműen a színes, maszkos showműsoroké, ami a két nagy kereskedelmi tévét illeti. Az RTL az Álarcos Énekessel, a TV2 Nicsak, ki vagyok? - A Rejtélyek színpadával aratott tavasszal parádés sikert, így nem is véletlen, hogy előbbi már szeptember 6-án, utóbbi pedig hamarosan ismét visszatér a képernyőre. A maszkos műsorokról, illetve kicsit konkrétabban a TV2-es verzióról a TOVÁBB után lehet olvasni.

images_1.jpg

Amikor szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgatója bejelentette, hogy 2020 őszén indul vadonatúj showműsoruk, a Maszkos Énekes (!!!), akkor még senki nem sejtette, hogy mégis a bejelentés egyben egy tudatos félrevezetés, de mindez nem a nézők miatt, hanem a legnagyobb konkurencia, a TV2 félretájékoztatása miatt történik éppen.

Merthogy - aki esetleg nem ismerné a TV2-t - az RTL-nek volt mitől félnie, hiszen a 2019-es bejelentés előtt másfél évvel brutálisan pofátlan módon fogták, és lenyúlták a (csendben megjegyezném, hogy a műsor, amiről itt most beszélünk, kétszer is megbukott...) a Fal című vetélkedőt, és Stohl Andrással Piramis néven tették műsorra, elég nagy sikerrel. Na, mindegy is, lényeg a lényeg, hogy a The Masked singer nevű formációt az RTL eredetileg is 2020 tavaszán tervezte bemutatni úgy, hogy erről a Róna utcában senki nem tudott (megint csak megjegyezném, hogy a régi Index akkor infói szerint a tavaly novemberi bejelentésig a TV2 hitte azt, hogy övék lesz a formátum), éppen ezért kezdett el nézelődni új maszkos énekeses műsor után a csatorna. Hamar meg is találták a kihívót, ami Mysteries in the spotlight címmel indult el az RTL-es formátum debütálása után egy héttel, idén február 16-án. A műsor ebben az esetben eredeti, csak éppen a körülmények nem stimmeltek, ugyanis a TV2, pontosabban Fischer Gábor a SorozatWikinek azt állította, hogy ők bizony már ezt a műsort augusztusban megvették, ami ellentétes az Index akkori infóival, de nem ez a lényeg, hanem maga a műsor, szóval menjünk is tovább.

706983.jpg

A háttérben zajló körülményeket most hanyagolva térjünk rá magára a műsorra, pontosabban annak felépítésére. Ennek a műsornak ugyanis az a lényege, hogy jönnek különböző álarcba öltözött énekesek, és a két sztárcsapatnak (az egyikben Judy, Majka, és Hajós András, a másikban Ganxta Zolee, Ábel Antia, valamint Kajdi Csaba foglaltak helyet) az feladata, hogy kitalálják, hogy kik rejtőznek a maszkok alatt. Ebben a műsorban a nézők is aktívan részesei lehettek a shownak (az új Index úgy tudja, hogy idén már nem, mivel a részeket már nyár végén leforgatták), ugyanis a képernyő előtt ülő néző eldöntheti, hogy vajon melyik csapatnak lehet igaza, hogy ki rejtőzik az egyébként rondán kinéző maszk/maszkok alatt. Amelyik jelmezre a legtöbb szavazat jön (magyarul: amelyik csapat tippjével a nézők egyetértenek, arra szavaznak), az felfedi magát, és kiesik a játékból. Minden adás végén 4 jelmezből három kiesik, egy pedig megy a szuperdöntőbe, ahol megint csak énekel, a csapatok pedig továbbra is tippelnek, majd akinek a végén több helyes tippje van, megnyeri a versenyt. Az első évad egyébként felhozatalban abszolút lenyomta az RTL-es, sokkal sikeresebb produkciót, mert itt például feltűnt Szőke Zoltán (alias Berényi Miklós), Fodor Zsóka (Magdi Anyus), Shane Tusup, Ambrus Attila, Ördög Nóra, valamint Vajna Tímea is.

Ahogy tavasszal mindenbe (is), a koronavírus itt is közbeszólt, és a csatorna emiatt nem tudta normális körülmények között befejezni a műsort, de ennek ellenére a szuperdöntő még adásba került áprilisban. Könnyen lehet, hogy a második, új évadot pont ezért (illetve remélhetőleg azért, mert az élő showkat teljesen átszövő felesleges kommentárok elhatalmasodtak a műsoron) egyes hírek szerint nem élőben, hanem felvételről sugározzák majd.

Az új évad hamarosan (pontos dátumot a TV2 még nem jelentett be), valószínűleg vasárnap indul majd, melyben az első évadhoz képest változás lesz, hogy ezentúl a két csapatkapitány két egykori csapattag, Kajdi Csaba 'Cyla' és Ábel Anita lesznek, előbbi csapattagjai a kitalálós játékban Pápai Joci, illetve Mádai Vivien lesznek, míg utóbbi csapatkapitány mellett Csonka András és Király Viktor ül majd. A műsorvezető csakúgy, mint az előző évadban, most is Tilla lesz majd.

Idén az új maszkok és csapatok mellett az is újdonság lesz, hogy a titokzatos énekesek ezúttal szuperképességeket kapnak, amellyel a szereplők érdekes hobbijukra, vagy éppen rejtett tehetségükre utalnak majd, így könnyítve a sztárcsapatok nyomozását.

A TV2 maszkos showja tehát csakúgy, mint tavasszal, az Álarcos Énekes ellen fut majd, amely egyébként második évadára vesztett népszerűségéből (ha a tavaszi egymilliós, vagy másfél milliós nézőszámat nézzük, akkor ahhoz képest az átlagos nyolcszáz-kilencszázezres nézettség elég nagy visszaesés). Kérdés, hogy vajon a nézők lelkesedése apadt a műsor/műsorok iránt, vagy egyszerűen az RTL-es maszkos műsornak rosszat tett-e, hogy ellene a Sztárban Sztár ment, ez valószínűleg a következő hetek egyik nagy kérdése lesz.

Megnyomja a hétvégéket a TV2

Mint ahogy az az utóbbi időben már kiderült, az RTL klub a hétvégéket inkább a sorozatokra, filmekre, valamint az Álarcos Énekesre építi, addig a TV2 a kezdeti megbicsaklása (igen, itt konkrétan a Bödörék rég látott borzalmas nézettségére gondolok) után mindkét hétvégi napot showműsorokkal tölti meg. Szombaton a Dancing with the Stars - Mindenki táncol mosta le kettőből kétszer a konkurens RTL klub sorozatait, valamint filmjeit. Míg szombaton a táncé lesz a főszerep, addig vasárnap mindenki egyértelműen énekel majd, hiszen a Sztárban Sztár, valamint a Nicsak, ki vagyok? is erre épül, kérdés, mekkora sikerrel (a Sztárban Sztár nézettsége a két évvel ezelőttihez képest biztató, de még közel sem nevezhető jónak).

A Nicsak, ki vagyok? - A Rejtélyek Színpadának második évada tehát hamarosan, vélhetően vasárnaponként a Tények után lesz látható a TV2-n. 

Fotók és videó: TV2

Szólj hozzá

TV2 Nicsak ki vagyok?