2020. okt 11.

A Dancing with the Stars-nak sikerült kimaxolnia az unalmasságot

írta: FoA
A Dancing with the Stars-nak sikerült kimaxolnia az unalmasságot

Ahogy arról már írtunk korábban is, tegnap este kezdetét vette a Dancing with the Stars - mindenki táncol a TV2-n, Lékai-Kiss Ramóna, valamint Stohl András vezetésével, illetve 12 hírességgel, és profi táncos partnereikkel. Az ígért bulihangulat azonban elmaradt, kritikánkban erre, valamint arra is kitértünk, hogy milyen volt Lékai-Kiss Ramóna első TV2-es szereplése. Mindez a TOVÁBB után.

99992496_w.jpg

Az egész show rögtön Stohl András egyik csodálatosnak kevésbé hívható, de annál tanulságosabb kijelentésével indult, miszerint őket legalább fogják annyian nézni, mint amennyien ismerik Gabriella Spanicot, a show egyik hírességét (1 millárdan legalább, aki a hatalmas promóhadjárat alatt még ne hallott volna erről). Nos, a nézettséggel azért nem jó viccelődni sosem egy olyan műsornál, ami ráadásul debütál, mert az akkor valószínűleg nem ér el túl nagy sikereket (volt már erre példa, az XXL hasonló okok miatt (is) bukott meg a csatornán 2008-ban).

Aztán elindult a show, melynek stúdiója fényűző (igen, gigantikus, Magyarországon még (ebben a formában tényleg) nem látott, de azért ne higgyük azt, hogy ez világszenzáció, ugyanis minden olyan országban, ahova eladták a show jogait, ilyen, vagy ehhez kísértetiesen hasonló díszlettel találkozhatunk), de nemcsak a látvány, a technikai dolgok is rendben voltak. Aztán mindez háttérbe szorult, amikor megérkezett a két műsorvezető, Lékai-Kiss Ramóna, valamint Stohl András.

tv2_3.png

Stohl - ahogy azt már a Szombat Esti Lázban is bebizonyította - tökéletesen tudja vezetni a showt, ezzel egyébként háttérbe szorítva a folyamatosan üvöltöző Lékai-Kiss Ramónát, akinek inkább csak a kisebb interjúk jutottak, illetve a nyomatékosított "Bulizzatok!" szócska, amelynek igazából nem volt több funkciója annál, minthogy 'jóvan, köszönjük az interjút, menjetek hátra'. De ne szaladjunk ennyire előre.

A show elkezdtével megérkezett a zsűri, ha valakinek nem lenne világos, ezen címszó alatt Ördög Nóráról, Kováts Gergely Csanádról, Schiffer Miklósról, valamint Molnár Andiról van szó. (Csak zárójelben megjegyezném, hogy ebből kettő néhány hónappal, vagy évvel ezelőtt az RTL klubnál dolgozott, a harmadik pedig azt a bukott műsort nyerte meg, amelyiket a TV2 pont a Szombat Esti Láz sikerének megtörése ellen indított anno). Róluk még annyit, hogy a bulizáshoz, illetve a szórakoztatáshoz nem adnak hozzá, sőt. A kémia egyáltalán nem működik köztük, és egyébként egyetlen olyan karakter sem foglal helyet az ítészek között, aki a manapság megszokottnak hitt vicces szerepet képviselné. A versenyzőkkel a négyes egyébként elsőre nem túl szigorú, de amikor pontokat kell adni, akkor annál inkább. (Ez a kommentelőknek szimpátiáját egyáltalán nem nyerte el, nem nagy meglepetésre).

Aztán jöttek folyamatosan a versenyzők, akik táncoltak, de a táncnemet szabadon, ők választották, ami azért rossz, mert egy kicsit összevisszaságot hoz a műsorba, ellentétben a korábbi Szombat Esti Láz évadokban, ahol egy, vagy maximum kettő táncnem közül választhatott az adott táncos pár. A DWTS-ban a szabad táncnem választásával a nézőnek van nehezebb dolga, hiszen bizonyára a tévé előtt ülőket előbb leköti egy mozgalmasabb, jobb hangulatot sugalló tánc, mint mondjuk egy angol keringő. Egyébként a táncosok élőzenére táncolnak, a zenekart Rakonczai Viktor vezeti, de hogy pontosan kik énekelnek, az kemény három és fél óra alatt nem igazán lett nyomatékosítva a nézőkben.

dancingwiththestars.jpg

Most ismét vissza a műsorvezetőkre, akik közül egyértelműen Stohl viszi a prímet, ő konferált, valamint ő áll a díszlet középpontját képviselő parketten is a versenyzőkkel, míg Raminak szinte az egész adás alatt csak a backstage jutott, ahol a fentebb leírtak szerint csak az interjúk jutottak. A show női műsorvezetője egyébként próbált hangulatot csinálni, csak hát, a versenyzők nem igazán voltak rá annyira vevők (érdemes néhányszor Gabriellla Spanic arcára nézni, akiről az látszott, hogy szinte azt se tudja hogy hol van, csak mosolyog, de ez bizonyára csak azért van, mert valószínűleg akkor nem igazán volt tolmács, aki fordítson neki). Annak ellenére, hogy Buci vitte a hátán a showt, nem volt gond, hogy kicsit mellőzve lett Lékai-Kiss Ramóna, mert bizonyára ha ketten lettek volna lent, akkor Stohl Rami érthetetlen ordibálása mellett meg is süketült volna. 

A táncokban egyébként a zenéken kívül nem volt semmi olyan extra dolog, ami bulizásra hangolta volna akár a stúdióban ülőket, akár a nézőket. A produkciók alatt/után az egyetlen viccesnek majdnem nevezhető történés az volt, amikor Emillio a backstage interjú alatt ruhaméret helyett ruhamétert mondott.  

A táncok lefolyása után aztán jött az extra produkció, amelyben több magyar énekes (név szerint a Lóci játszik, Szűcs Judith, Csepregi Éva, Nagy Feró, Tóth Andi, Majka, valamint Gábor Bernadett) stillszerűen táncról szóló dalokat énekelt. A másik szórakozásra, valamint nevetésre okot adó produkció ez volt, ugyanis szinte az egész egyveleg egy tökéletesnek egyáltalán nem mondható playback volt, amit a nézőkkel tökéletesen sikerült érzékeltetni, ezzel kicsit feljebb húzva a vicces mércét, amelyre a koronát Stohl András tette rá az "Ez Hollywood" kifejezéssel.

Aztán jött a mostanában az élő showműsoroknál szokásossá váló plusz egy szavazatos kör, amikor is a nézőknek van lehetőségük a telefonos applikáción keresztül még egy szavazattal támogatni a kedvencét. Ezután pedig az eredményhirdetés, melynek végén Győrfi Danitól (ha valaki még mindig nem tudná, ő Győrfi Pál fia) és Stana Alexandrától kellett fájdalmas búcsút vennie a többi versenyzőnek, valamint a nézőknek.

Az első adás a várakozásoknak megfelelően tarolt a maga 24,1%-os eredményével, a teljes lakosság tekintetében pedig átlépte a egymilliós álomhatárt a show, ez 28,4%-os SHR-t jelent, írja az Origo. A TV2 táncos műsorának sikere bizony könnyen alakulhat hétről hétre hasonlóképpen, hiszen idén a konkurens RTL klub teljesen elengedni látszik a szombat estéket, ahonnan a a jolly jokernek szánt A Mi kis falunk lekerül a képernyőről október 17-től, hogy a bizonyára kevesebb nézőt vonzó (a tavaszi RTL Most +-os vetítés miatt) Apatigris vegye át a sorozat helyét este nyolc órától. 

Összességében a műsor nem egy nagy szám, igazából nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy 6 év szünet után készült új Szombat Esti Láz évad, csak ezúttal nem az RTL klubon, hanem a TV2-n. A műsor az ég egy adta világon semmi újat nem tudott mutatni a korábbiakhoz képest, a beígért bulizás elmaradt, ellenben az unalmassággal, ami abban is megnyilvánult, hogy a három és fél órás műsort ilyen hangulatban képtelenség végigülni. Ennek ellenére aki szerette az első négy SZEL évadot, annak ez is fog tetszeni, amelyet tíz héten keresztül lehet nézni szombatonként 20 órától a TV2-n. Ha valakinek egyébként lenne kedve visszanézni a tegnapi adást, itt megteheti.

Fotók és videók: TV2

Szólj hozzá

TV2 Dancing with the Stars