2020. sze 11.

Véber István befejezi a televíziózást

írta: FoA
Véber István befejezi a televíziózást

Búcsút int a televíziózásnak az RTL Klub népszerű meteorológusa és az informatikai szektorban folytatja karrierjét. Utódjának kiválasztása már folyamatban van. Szeptember 11-én láthatják az RTL Klub nézői utoljára a képernyőn Véber Istvánt. A népszerű meteorológus több mint másfél évtized után int búcsút a televíziózásnak. 

"Istvánt nemcsak a nézők, de a híradós csapat is a szívébe zárta. Meteorológusként a képernyőn bizonyította szakmai felkészültségét, emellett az elmúlt esztendőkben külpolitikai szerkesztőként is kipróbálhatta magát a Híradóban" – fogalmazott Kotroczó Róbert hírigazgató.

image_a8e70aa8b3dd2728597fc59860b3.jpg
A közkedvelt meteorológusról kevesen tudják, hogy évekkel ezelőtt programozni kezdett. A kezdetben szabadidős tevékenység az idők során komoly hobbivá vált.


"Szerencsésnek mondhatom magam, mert az RTL Klubnak köszönhetően az elmúlt 16 esztendőben a hivatásomnak: a meteorológiának élhettem. Köszönettel tartozom a csatorna vezetőségének éppen úgy, mint azoknak a háttérben dolgozó szakembereknek, akikkel a napi adásokat együtt készítettük. Most eljött az idő, hogy az eddigi hobbiból hivatás, míg a jelenlegi hivatásból hobbi legyen" – mondta a meteorológus.

Véber István utódjának kiválasztása már megkezdődött, az új képernyős érkezéséig a nézők Pataki Zitától értesülhetnek a várható időjárásról. - írja mai közleményében az RTL Magyarország.

A meteorológus 2004 óta dolgozott az időjárás-jelentésben az RTL klubon, Pataki Zita oldalán. István később a Híradó külpolitikai szerkesztője is lett, az RTL egyik arca mostani döntésével együtt onnan is távozik.

Fotó: RTL klub

Szólj hozzá

RTL klub