2020. sze 07.

Csúnyán elhasalt a múlt héten a TV2

írta: FoA
Csúnyán elhasalt a múlt héten a TV2

Ahogy azt a múlt héten is megírtuk, a valódi ősz első TV2-es programjai - a visszatérő Mintaapák és a Sztárban Sztár mellett az újdonságnak számító Love Bistro - a csatorna napi sorozatán kívül csúnyán elhasaltak. A múlt nézettségi adatok azért már jobban alátámasztják, hogy melyik műsor mennyire mondható sikeresnek, ezek jönnek alább.

lovebistro.jpg

A TV2 egyetlen öröme, hogy délután 18-49-ben és teljes lakosságban is győzött az RTL-es Barátok közt ellen a Remények Földje című sorozat. A csatorna nézettsége ugyanis estétől folyamatosan bezuhanni látszott.

A Tények és a Tények Plusz jó számai után a Mintaapák az új főszereplőkkel nem látszik beválni, ezt az is mutatja, hogy a héten a sorozat a hosszabb bruttó 1 órás adásidejével is szinte alig tudott 10%nál jobb eredményeket produkálni. Később a csatorna főzős realityje, a Love Bistro extrém mértékben döntötte be a TV2 nézettségét, sőt, kedden volt olyan félórája a műsornak, hogy a fiatalok mindössze 5%-a figyelte a főzős vetélkedőt, és a műsor egyetlen adásával sem tudott bekerülni a TOP 50 legnézettebb műsor közé. Mint ahogy azt mi is megírtuk, nem is csoda, hogy a TV2 változtat jövő hétfőtől esti kínálatán, és a Love Bistro helyén már a Bezár a Bazár lesz látható, ezzel egyébként a gasztrovetélkedő 22:10 percre kerül.

Szombaton este a visszatérő Bödörék nem hoztak túlságosan kiemelkedő számokat, és a várakozásokhoz képest is gyengébben muzsikált a Bödör család a maga 13,5%-ával, ami az első adás utáni, 26,8%-os nézettség után brutális visszaesés.

Később a csatorna országos TV premierként bemutatta a Bohém Rapszódia című filmet, ami egy nagyon kicsivel jobb eredményt hozott az előző sorozathoz képest a 13,6%-os nézettségével. Egyébként saját sávját egyik műsor sem tudta megnyerni 18-49-ben, a TV2-nek talán annyi vigasza azért lehet, hogy a teljes lakosság tekintetében a Bödörék a Mi kis Falunk elleni sávját minimális különbséggel, de meg tudta nyerni, és a szombati Tények Plusz is nézettebb volt a Fókusz Plusznál.

Vasárnap este a Sztárban Sztár is a várakozásoknál gyengébben folytatódott, és semmi esélye nem volt a maga 13,5%-ával az Álarcos Énekessel szemben, ami egyébként tarolt, és 20,8%-os nézettséget produkált, ezzel ez a műsor lett a hét legnézettebbje 18-49-ben.

eger_2.jpg

Az RTL klub egyébként hétköznap este tarolt, a Híradó és a Fókusz kiválóan ment, az utána látható Konyhafőnök pedig extrém mértékben tarolt (hétfő este 21,7%-os eredményt produkált, amely a műsor eddigi csúcsa), amelynek köszönhetően a késő esti Barátok közt ismétlés szinte minden nap legalább 10%-ot, vagy azt megközelítő eredményt tudott produkálni, kedden pedig rég nem látott eredményt produkált a maga 12%-os nézettségével.   

Az adatok 18-49-ben értendőek, kivéve, ahol ezt nem jelezzük külön.

Fotó: TV2, RTL klub

Szólj hozzá

TV2 Nézettség RTL klub