2020. júl 11.

Mit néztünk régen? - 24. rész

írta: FoA
Mit néztünk régen? - 24. rész

Folyamatosan építi le bevált műsorait az RTL klub

Előző héten a 2010-es év műsoraival foglalkoztunk a Mit néztük régen? sorozat 23. részében, melyet ide kattintva megtekinthettek. Szó volt a X-faktor indulásáról, Majka TV2-es átigazolásáról, és a Való Világ negyedik szériájának indulásáról is. Ma, sorozatunk 24. részében a 2011-es év tévés történéseivel foglalkozunk, mely talán az RTL klub szempontjából a legdrámaibb lesz, hiszen, - mint ahogy az alcímben is jeleztük - rengeteg jó nézettséget hozó műsort vett le a csatorna a képernyőjéről, de hogy pontosan melyek is ezek, az a TOVÁBB gomb után kiderül!

lead_original.jpg

Nemsokkal újév után néhány perccel a TV2 lecserélte a 2008 ősze óta látható arculatát, amely - csakúgy, mint az addig látható - másfél évig volt volt látható. Az új arculat néhány eleme itt megtekinthető.

Januárban elindult a csatornán az Ezek Megőrültek! második etapja is, amelyben más Fekete Pákó is segédkezett a műsorvezetésben Rákóczi Ferinek, és Majkának.

Márciusban visszatért egy rövid időre az 40 milliós játszma is, melynek új évadában továbbra is élőben válaszoltak a játékosok a feltett nyolc kérdésre, és így küzdöttek meg a pénznyelővel.

A 2010-es Megasztár után a TV2 belátta, hogy nem sok esélyük lenne, ha szombaton, az RTL elsöprő nézettséget szállító műsorai ellen küldenék harcba legújabb showműsorokukat, a tavasszal indult Nagy Duettet. A műsor, - amely péntek esténként, a Jóban Rosszban után jelentkezett - lényege, hogy egy profi énekes, és egy énekelni kevésbé tudó híresség alkotta páros minden héten előad egy-egy duettet, melyet a Kasza Tibi, Balázs Klári, és Dobrády Ákos alkotta zsűri pontoz, a nézők pedig szavaznak, amelyik páros pedig az adás végén a legkevesebb szavazatot kapja, kiesik a versenyből. A Majka, és Liptai Claudia által műsorvezetőként jegyzett showban péntekenként Árpa Attila és Falusi Mariann, Gianni és Zalatnay Sarolta, Hajdú Péter és Zoltán Erika, Harsányi Levente és Szekeres Adrienn, SP és Iszak Eszter, Orosz Barbara és Ganxta Zoleee, Peller Mariann és Bereczki Zoltán, Rákóczi Feri és Tóth Vera, Tilla és Tóth Gabi, valamint Trokán Nóra és Caramel alkotta duettpráok versenyeztek egymással. (A győztes pár nevét kiemelve jelezzük) 

A Nagy Duett első adása itt megtekinthető.

Nyáron a csatorna premier tartalomként a Hőhullám című műsort sugározta, melyben a csatorna korábbi, humoros műsorait felelevenítő válogatásműsor volt. A műsorban talán a legtöbbet az Irigy Hónajmirigy show korábbi jelenetei voltak láthatóak, így kárpótolva egy kicsit a nézőket, akik 2010-től kezdve nem láthattak új részt a műsorból.

A TV2 második magyar tévéként kezdett el 2011.szeptember 1-től 16:9-es, szélesvásznú képarányban sugározni

Aztán 2011 őszén elindult a Hajdú Péter producerkedésével fémjelzett realityműsor, az ÖsszeEsküvők. Ennek a műsornak a lényege, hogy több édesanyát és fiaikat összeköltöztetnek lányokkal, akik megpróbálják elcsábítani a fiúkat, ám ott vannak az anyósjelöltek is, akik rendesen beleszólnak a kapcsolatok alakulásába. A műsor két műsorvezetője Peller Mariann, és Tilla voltak, de esténként Majka is vezetett műsort, ő volt a késő esti háttérműsor, az Esküdj! házigazdája. A valóságshow nézettsége nem volt túl jó, még úgy sem, hogy Hajdú Péter még Alekoszt is bevetette a nézettség növelése érdekében.

peller4.jpg

Mindezek után pedig nézzük az RTL klub 2011-es műsorait.

A Való Világ negyedik, mindent elsöprő sikert arató szériája májusban finálézott a csatornán, utána pedig rögtön el is indult az RTL újabb társkeresője, melyben az akkor még csak a győzelemre esélyes Alekosz kereste leendő társát. A Szerelem a legfelsőbb szinteken - Alekosz feleséget keres című műsorban több lány küzdött a később a villából utolsóként kikerülő villalakó szerelméért. 

Nagy Alekosz később a TV2-es ÖsszeEsküvők miatt átszerződött a konkurenciához, ezzel felrúgva az RTL-es szerződését, amely a villalét után kapott luxuslakásába, pénzébe, és az autójába került, no meg egy hosszú évekig elhúzódó bírósági pereskedésbe.

2011 tavaszán került képernyőre a Csillag Születik harmadik évada, melyben Ördög Nóra műsorvezetőtársa nem Stohl András, és nem is Sebestyén Balázs volt, hanem a zenetévé korábbi műsorvezetője, Nagy Sándor, aki egyébként 2001 óta dolgozik az RTL klubnál, ahol kisebb, és nagyobb feladatok is megtalálták. Vezette a Találkozásokat, később pedig a Cool TV-n is látható volt. A jelenleg is a csatornánál dolgozó tévés számára a Csillag Születik volt mindezidáig a legnagyobb RTL-es feladat. A Csillag Születikben ezúttal is a 2009-ben megismert zsűritagok, vagyis Fáy Miklós. Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, és Szirtes Tamás díjazták a kiscsillagok produkcióit. Az évad győztese László Attila lett.

2011-ben egy új, saját gyártású sorozat is indult az RTL klubon, Casino címmel. A sorozatban Voith Ági alakítja az özvegy Mary Pombert aki azért érkezik haza Amerikából, hogy eladja a kaszinót amit elhunyt férje hagyott rá. Mostohafia, Steven már talált egy vevőt rámenős gazember személyében  persze mindezt az asszony háta mögött. Mary idő közben meggondolja magát a kaszinó eladását illetően. A sorozat jó nézettséggel kezdett, ám két adás alatt annyit zuhant a nézettsége. hogy az RTL úgy döntött, a saját gyártású sorozatuk helyett inkább első, komolyabb sikereket elérő sorozatuk utolsó évadát, a Vészhelyzetet kezdték el adni. A sorozatban olyan neves színészek tűntek fel, mint Voith Ági, Xantus Barabara, Zsurzs Kati, Szabó Győző, Elek Ferenc, Csuja Imre, Lengyel Tamás, és Fenyő Iván. (via)

2011-ben kellett elköszönnünk az RTL klub egyik legnépszerűbb show-műsorától is. Az Esti Showder Fábry Sándorral című show tavasszal a nyári szünet miatt került le a képernyőről, ám sem októberben, sem pedig tavasszal nem tért vissza a képernyőre, legalábbis a SorozatWiki akkori információi szerint ez lett volna az RTL terve. A showman nem várt tovább az RTL klubra, inkább úgy döntött, hogy visszamegy anyacsatornájához, az MTV-hez, ahol a mai napig is fut a róla elnevezett show, melynek már nem Kovács Kristóf, hanem maga Fábry a producere is.

2011 augusztus 29-én megújult az RTL klub. A csatorna Magyarországon elsőként állt át a 4:3-as képarányról a 16:9-es szélesvásznú képarányra, melynek következtében több műsor díszlete is megújult.

Elsőként a Híradó új díszlete, és főcíme debütált(ez 7 és fél év után újult meg), majd jött a Fél Kettő, este a Fókusz, majd később a XXI. Század is. Az RTL esti magazinjában ezek után már csak Gönczi Gábor, és Barabás Éva voltak láthatóak. egyébként a magazinban mutatták meg először, ilyenek is lesznek a műsorok új díszletei.

Szeptemberen elindult a második X-faktor évad is, melyben komolyabb változás a struktúrában nem volt. A mentorok ugyanazok voltak, a műsorvezetői szerepet először látta el Ördög Nóra egyedül. Ebben az évadban tűnt fel Kocsis Tibor és Muri Enikő. Ők végeztek a showban az első két helyen, emellett pedig ők futották be a legnagyobb karriert a műsor után.

Szeptember elején visszatért a Széf is, melyben szintúgy nem volt komolyabb változás az addigi évadokhoz képest. A Sebestyén Balázs vezette játéknak egyébként ez volt az utolsó, záró évada, 2012-től a helyét az 1 perc és nyersz! vette át.

Ősszel elindult a Való Világ ötödik szériája is, mely egy kicsit másabb volt, mint az előző. Ezt az évadot már tényleg csak Lilu, és Sebestyén Balázs vezette. Az új évadban már kevésbé domináltak a show elemek, de a nézettség ettől is jó volt. A Való Világ ötödik szériájában tűnt fel például a botrányhős Cristofel, vagy Seherezádé, a győztes pedig végül Attila lett.

2011 őszén váratlanul bejelentette az RTL klub, hogy leépíti reggeli-délelőtti műsorstruktúráját. A 6:55-től 9-ig jelentkező Reggeli utoljára 2011. október 28-án ment le, ezek után már csak a Csak Csajok blokk volt látható 7:45-től. Az RTL klub reggeli ébresztőshowja így napra pontosan 14 év után búcsúzott a képernyőről, utolsó műsorvezetői Csonka András, Lilu, Ördög Nóra, és Barabás Éva, és Szujó Zoltán voltak, a későbbi Csak Csajok blokkot értelemszerűen már csak a nők vezették.

25389_a_parok_napja_volt_a_mai_dobo_kata_meg_csak_varja_pa_image_382531_16-9.jpg

Ugyanezen a napon megszűnt a Fél Kettő is, ezzel búcsúzott a csatornától a kezdetektől ott dolgozó Holló Márta is, műsorvezetőtársa, D. Tóth András később a Híradó hétvégi kiadásának műsorvezetője lett. Egy nappal később egyébként lement az utolsó déli Híradó is, abból azóta sem volt több.

A reggeli sáv leépítése után a bulvársajtóban váratlanul megjelent a hír, miszerint az RTL klub kérte a Legyen Ön is Milliomos használati jogának meghosszabbítását, és tárgyalni kezdett Vágó Istvánnal, aki az akkori hírek szerint nem az RTL klubra, hanem a nyáron frissen bejelentett RTL II-re szerződött volna. Hogy Vágó miért nem tért vissza mégis a csatornához, az cikkünk következő részéből kiderül.

Fotók: RTL klub, TV2.

Szólj hozzá

2011 TV2 RTL klub Mit néztünk régen?